DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, February 13, 2012

Kenapa kita harus memBEZAkan antara 'MANUSIA' atau 'ANJING' yang mengaku PEJUANG HAK ASASI Manusia!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita dah BANYAK kali sebut bahawa semacam ada satu bentuk 'keGILAan' terhadap pihak yang KONONnya memPERJUANGkan HAK ASASI Manusia untuk mengHINA atau memperMAINkan apa saja bentuk undang-undang.. Malah, ada yang sampai tahap bahawa membela INDIVIDU yang mengHINA agama ISLAM jugak diKATAkan sebagai HAK ASASI Manusia.. Dalam KONTEKS ini, kita PERCAYA bahawa MAJORITI RAKYAT yang Malaysia beragama ISLAM masih WARAS dan berWASPADA untuk TIDAK terpedaya dengan GOLONGAN sebegini.. Namun, AIR yang TENANG pasti akan berGELORA suatu hari nanti..

Kita PERCAYA bahawa Kerajaan Malaysia TIDAK mahu mencari PASAL dengan Kerajaan Arab SAUDI apabila mengHANTAR seorang WARGANEGARAnya pulang kerana diDAKWA telah mengHINA Rasulullah SAW semasa Hari MAULIDURASUL.. DiFAHAMkan TINDAKan Hamza KASHGARI yang mengHANTAR mesej TWITTER mengHINA Rasulullah SAW seperti berikut telah menCETUSkan keMARAHan umat ISLAM terutamanya di NEGARA-NEGARA Arab..

"I have loved things about you and I have hated things about you and there is a lot I don't understand about you. I will not pray for you," ->KLIK<-

Malah, telah wujud 'GROUP' FACEBOOK yang mahukan dia diHUKUM mati kerana keSALAHan tersebut.. ->KLIK<-

Dalam KONTEKS ini, Kerajaan Malaysia telah berTINDAK secara WAJAR dengan menyerahkan WARGA Arab SAUDI ini kembali ke NEGARA asalnya.. Malah, kita jugak PERCAYA mana-mana NEGARA umat ISLAM pun pasti akan meLAKUkan seperti Kerajaan Malaysia lakukan dalam KONTEKS sebegini..

Yang PELIKnya tuh, ada pulak KATEGORI BAHLOL yang masih menyalahkan Kerajaan Malaysia berhubung pengHANTARan PULANG Hamza KASHGARI ini ke NEGARA asalnya.. Ada pulak yang MAHUkan dia diTERIMA sebagai pencari SUAKA atau peLARIan KONONnya atas nama HAK ASASI Manusia? ->KLIK<-

Dalam KONTEKS ini, kita meLIHAT pihak yang meLAKUkan keSALAHan terhadap agama ISLAM seperti ini cuba diBELA oleh beberapa BAHLOL dalam NEGARA kita ini kerana KONONnya itu adalah HAK ASASI Manusia? Kalau yang jelas bukan ISLAM tu kita FAHAMlah pasal semua MAKLUM semasa mereka menCARUT atau berkelakuan LUCAH sekalipun nama Tuhan mereka akan diSEBUT sama! Namun, itu TIDAK wujud dalam ISLAM.. Apakah keWAJARan untuk umat ISLAM turut berkejar ke 'AIRPORT' untuk mengHALANG pengUSIRan Hamzah KASHGARI ke negara ASALnya? ->KLIK<-

Malah, ada beberapa KOMEN di dalam portal BERITA tersebut yang bukan sahaja mengHINA TINDAKan Kerajaan Malaysia mengUSIR Hamza KASHGARI kembali ke NEGARA asalnya, ada pulak sampai tahap memPERTIKAIkan ajaran ISLAM itu sendiri? Yang PELIKnya, jika mereka benar-benar mahu memBELA Hamza KASHGARI, kenapa hanya takat BERANI 'MENYALAK' dalam portal BERITA yang jelas RASIS? Kenapa TIDAK sahaja melakukan DEMOSTRASI depan KeDUTAan Arab SAUDI atau memBIAYAi pasukan PEGUAM ke Arab SAUDI demi memastikan Hamza KASHGARI menDAPAT pemBELAan seWAJARnya di sana?

Inilah dia 'ANJING-ANJING' yang mengaku diri mereka KONONnya memperJUANGkan HAK ASASI Manusia tetapi mengGUNAkan ASAS tersebut untuk mengHINA pulak HAK ASASI Manusia yang beragama KHUSUSnya agama ISLAM! Wajarkah mereka ini mendapat TEMPAT seLAYAKnya dalam NEGARA yang meLETAKkan ISLAM sebagai agama RASMI seperti NEGARA ini? Dalam KONTEKS ini, kita meLIHAT TINDAKan Hamza KASHGARI sama seperti Penasihat PKR yang LARI ke keDUTAan TURKI apabila mangsa 'JUBOR'nya buat LAPORan POLIS.. KeDUA-duanya meLAKUkan keSALAHan yang terKUTUK di sisi agama ISLAM.. Mungkin sebab itu TINDAKan mereka pun hampir SAMA iaitu meLARIkan diri?

Mungkin sebab itulah puak-puak yang SAMA jugak 'MENYALAK' kerana mereka MENYOKONG perBUATan yang mengHINA agama ISLAM oleh orang ISLAM sendiri? KONONnya pada mereka, itu adalah HAK ASASI Manusia yang lebih diUTAMAkan berbanding HAK ASASI Manusia yang beragama KHUSUSnya agama ISLAM? Sepatutnya kita sebagai umat ISLAM mula bukak MATA terhadap AGENDA busuk sebegini yang jelas mahu mengHAKIS keDUDUKan ISLAM sebagai agama RASMI di NEGARA ini.. Apakah kita mahu menjadi seperti umat ISLAM di Palestin baru kita nak SEDAR?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS