DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, May 07, 2012

Agaknya KAFIR La'anatullah yang menDALANGi BERSIH 3.0 itu akan mematuhi Majlis FATWA Kebangsaan ke?

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Tak KISAHlah apa orang lain KATA tetapi pada kita FATWA yang diKELUARkan oleh Majlis FATWA Kebangsaan berhubung penyertaan DEMONSTRASI yang membawa kepada keKACAUan atau RUSUHAN adalah HARAM itu agak LAMBAT diFATWAkan.. Dengan kata lain, keMUDHARATan terhadap NEGARA sudah berlaku barulah nak FATWAkan itu dan ini.. ->KLIK<-

Dalam KONTEKS ini 'TIMING' untuk diKELUARkan FATWA sedemikian seHARUSnya TEPAT atau sebaik-baiknya SEBELUM keKACAUan berlaku bukannya seSUDAH itu.. Ini penting demi menjaga INTEGRITI Majlis FATWA itu sendiri..

Namun demikian, kita YAKIN walaupun FATWA sebegini diKELUARkan, ianya TIDAK memBERIkan KESAN apa-apa pun.. Walaupun FATWA ini mungkin MERUJUK kepada BERSIH 3.0 yang menyebabkan keROSAKkan kepada IMEJ NEGARA, adakah Majlis FATWA Kebangsaan meRASAkan ianya akan diPATUHi? Kita KATAkan sedemikian bukan kerana meRAGUi Majlis FATWA ini.. Kita KATAkan begini kerana merekan yang menDALANGi segala macam RUSUHAN dan keKACAUan seperti pada 28 April baru-baru ini sebenarnya diKETUAi oleh KAFIR La'anatullah yang amat meMUSUHi ISLAM.. Ada ke mereka KISAH?Sepatutnya Majlis FATWA Kebangsaan mengeluarkan FATWA yang lebih SPESIFIK dan TIDAK mudah diPUTAR-BELITkan oleh mana-mana PIHAK yang ingin mengHALALkan keMUDHARATan yang mereka LAKUkan.. Dengan kata lain, jangan KELUARkan FATWA yang TIDAK ada keTEGASan la.. Kenapa TIDAK katakan sahaja HARAM untuk umat ISLAM menyertai RUSUHAN BERSIH 3.0 kerana ianya diKETUAi oleh PEGUAM BETINA La'anatullah yang amat meMUSUHi keDUDUkan ISLAM di dalam Perlembagaan NEGARA ini? Apakah Majlis FATWA Kebangsaan pun BERAT HATI untuk memFATWAkan sedemikian?


Adakah Majlis FATWA Kebangsaan berANGGAPan INDIVIDU yang diMAKSUDkan itu mahu memperJUANGkan ISLAM di NEGARA ini? Rasanya Majlis FATWA Kebangsaan sendiri terlalu ARIF dengan segala pengLIBATan dia di dalam AKTIVITI yang jelas menyalahi dan jugak meMUSUHi umat ISLAM! Bermula dengan FORUM memeluk ISLAM, isu MURTAD, memperJUANGkan keWUJUDan AMALAN LGBT, memperJUANGkan PLURALISME agama dan akhir sekali BERSIH 3.0 yang TIDAK mahu mengIKTIRAF keputusan PRU-13 jika TIDAK diMENANGi PR, semuanya jelas meMUSUHi umat ISLAM dan mahu mengHANCURkannya..

Selain itu, Majlis FATWA Kebangsaan jugak perlu menjadikan FATWA yang diKELUARkannya diHORMATi dan TIDAK diCABAR sama sekali.. Sedar tak sedar walaupun berJELA-JELA FATWA diKELUARkan, ianya TIDAK memberi MAKNA jika boleh diPERLEKEHkan oleh INSTITUSI seperti Bar COUNCIL dan SUHAKAM.. ->KLIK<-

FATWA oleh Majlis FATWA Kebangsaan ini WAJIB diLETAKkan dikeDUDUKan terTINGGI dan TIDAK boleh diCABAR oleh Bar COUNCIL dan SUHAKAM walau dalam apa jua keadaan sekalipun! SOALnya MAMPUkan ianya diLAKUkan?

Bagaimana pulak kalau FATWA oleh Majlis FATWA Kebangsaan ini diPERLEKEHkan oleh orang ISLAM sendiri seperti Pok Nik 'ALAIHISSALAM'? ->KLIK<-

Bolehkah Majlis FATWA Kebangsaan memberi keYAKINan bahawa FATWA yang diKELUARkan oleh BADAN ini adalah MUKTAMAD? Ini kerana keTEGASan Majlis FATWA dalam SOAL ini adalah PENTING untuk MENOLAK TANGGAPAN SESAT puak-puak penTAKSUB Pok Nik yang menyangkakan FATWA yang KELUAR dari MULUTnya itu pasal dia TERBANG naik ke LANGIT untuk menDAPATkannya! Ini yang sepatutnya diperTAHANkan oleh Majlis FATWA Kebangsaan pada hari ini..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS