DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, May 25, 2012

Kalau diFIKIRkan betul-betul memang ada keWAJARan Lebai-Lebai DUNGU PAS diGELAR 'BAPAK KAFIR'!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

RAMAI mengaitkan PAS dengan ISLAM.. Walaupun tengok kot mana sekalipun, ISLAM itu datang 1500 TAHUN lebih awal dari penubuhan PAS.. Sebagai sebuah PARTI POLITIK yang berMODALkan JANJI-JANJI keAGAMAan yang kita semua tau TIDAK mampu diTUNAIkan, PAS masih dapat memperBODOHkan orang.. Ini kerana, TIDAK semua umat ISLAM di NEGARA ini diDIDIK dengan asas AGAMA ISLAM yang KUKUH.. Malah, ada yang KUKUH pegangan ISLAM sekalipun dapat diperBODOHkan lagi oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS ini.. Sudah tentu FAKTA ini bukanlah untuk menyalahkan seSIAPA pun.. Namun, FAKTA tetap adalah FAKTA!

Kalau nak diBANDINGkan perJUANGan ISLAM PAS zaman Dr. Burhanuddin AL-HELMY dengan zaman Pok Nik 'ALAHISSALAM' ini memang macam LANGIT dengan BUMI.. Sudah tentu MUKA Dr. Burhanuddin pada MASA itu TIDAK akan diTEMPELkan pada 'STICKER', 'MUG', 'T-shirt' atau pun pada SELIPAR macam MUKA Pok Nik.. Sudah tentu Dr. Burhanuddin pun GELI-geleman kalau ada Lebai-Lebai PAS yang begitu TAKSUB terhadapnya hinggakan segala macam AKSI seperti cara MAKAN, cara DUDUK dan cara naik KERETA diRAKAMkan KONONnya untuk memBUKTIkan keSEMUA perBUATan ini dilakukan sebagai keZUHUDan.. Cara BERAK takde pulak diRAKAM?

Rasanya hampir 1.5 BILION umat ISLAM di DUNIA ini tahu bahawa PAS langsung TIDAK meWAKILi suara ISLAM itu sendiri.. PAS hanya WUJUD di NEGARA ini.. TIDAK ada PAS di mana-mana NEGARA ISLAM lain.. Malah, selain di NEGARA ini, tak ada pun umat ISLAM lain yang kenal Pok Nik dan segala macam AJARan SONGSANGnya itu.. Pok Nik hanya diTAKSUBi di NEGARA ini macam SYIAH di Iraq TAKSUB kepada Muqtada AL-Sadr atau SYIAH di Iran TAKSUB kepada Ayatollah mereka.. Status Pok Nik JAUH lebih RENDAH daripada mereka ini dan sebab itulah Pok Nik sering mengaitkan NAMA Dr. Yusof AL-QARDHAWI untuk 'mengHALALkan' segala macam AJARan SONGSANGnya! ->KLIK<-

Hari ini PAS meLENTING apabila ada PIHAK mengGELARkan mereka sebagai 'BAPAK SETAN'.. Eh! Eh! SILAP! 'BAPAK KAFIR'! Mintak MAAF ye.. KAH!KAH!KAH! ->KLIK<-

Ye.. SeSIAPA pun MARAH kalau diPANGGIL sedemikian.. MALANGnya, Lebai-Lebai DUNGU PAS ini LUPA bagaimana SEJARAH mereka sendiri menyaksikan bukan sedikit saudara seISLAM mereka ini diKAFIRkan hanya kerana perBEZAan FAHAMan POLITIK.. Namun demikian, jika diFIKIRkan betul-betul Lebai-Lebai PAS patut berBANGGA dengan PANGGILan sedemikian.. Ini kerana:-

1) PAS BANTAH FORUM MEMELUK ISLAM DAN AMALAN LGBT TETAPI HARI INI PAS PENYOKONG TERKUAT INDIVIDU YANG MENDOKONG INI SEMUA?

Semua MAKLUM bagaimana KERASnya BANTAHan PAS terhadap FORUM memeluk ISLAM di BAR Council pada TAHUN 2008.. MEDIA pujaan PAS iaitu Malaysiakini meLAPORkan Naib PRESIDEN PAS berkata seperti berikut,

"Kita dicabar di bawah Seksyen 121 (A). Mereka tahu undang-undang, tetapi mahu mencabar agama Islam. Kalau mereka hendak tahu (tentang) Islam, mereka boleh jumpa pegawai Jakim," ->KLIK<-

SIAPAkah yang menerajui BAR Council yang meRUPAkan penDOKONG utama FORUM tersebut? Bukan MUKA BETINA India yang ini ke?2) PAS BANTAH SEKSUALITI MERDEKA TETAPI PAS JUGAK PENYOKONG KUAT INDVIDU DI BELAKANG AGENDA INI?

Ini pun satu HAL jugak.. Memanglah AMALAN LGBT ini sangat berTENTANGan dengan AJARan mana-mana AGAMA sekalipun.. Memang patutlah Lebai-Lebai PAS memBANTAH KONON-KONONnya Lebai-Lebai PAS ini WAKIL umat ISLAM.. ->KLIK<-

Sekali lagi kita TANYA, SIAPAkah pulak INDIVIDU yang meRUPAkan antara pengGERAK utama AKTIVITI ini? Laaa... MUKA BETINA India yang tu lagi? Apa keJADAHnya Lebai-Lebai DUNGU PAS ini berSEKONGKOL dengan INDIVIDU yang jelas SOKONG setiap keMUNGKARan yang memBAWA kepada keKUFURan seperti yang diNYATAkan ini?

Hari ini Lebai-Lebai PAS pulak jadik penDOKONG utama kepada BETINA India ini semata-mata kerana berANGGAPan KONONnya Lebai-Lebai PAS dapat secebis KUASA jika PR berjaya mengGULINGkan kerajaan sedia ada melalui RUSUHAN BERSIH 3.0! Sekarang, NAMPAK tak SIAPA yang 'MengLEMBU'kan atau memperDUNGUkan SIAPA? Jadik? Memang patutlah Lebai-Lebai PAS di'ANUGERAH'kan GELARan 'BAPAK KAFIR' kerana perBUATan mereka sebegini!

Wallahualam..

2 comments:

Berita dari gunung said...

Politic is a pure game, and yet very devisive.

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Yep, AGREED..

And the POLITIC also a GAME that must be WIN once you are involved in..

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS