DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, May 11, 2012

'CASE STUDY' - Anda WAJIB untuk PERCAYA bahawa ISLAM akan diHINA hingga seHINA-HINAnya jika Pakatan RAKYAT diBERIkan KUASA!

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sebenarnya KARTUNIS Zunar berTINDAK BODOH dengan menyiarkan GAMBAR sebegini kerana memPERTIKAIkan FATWA Majlis FATWA Kebangsaan baru-baru ini berhubung dengan perHIMPUNan HARAM.. Mungkin kerana OTAKnya diPENUHi PEMIKIRAN SOSIALIS lagi LIBERAL, dia terlupa FAKTOR agama ISLAM yang meRUPAkan FAKTOR paling utama dalam keHIDUPan orang MELAYU di NEGARA ini..


Kenapa kita KATAkan dia BODOH?

- PERTAMAnya, Majlis FATWA sendiri sebenarnya boleh diKATAkan 'berSIMPATI' terhadap gerakan BERSIH 3.0 kerana itu mereka LAMBAT mengeluarkan FATWA sebaliknya menunggu keMUSNAHan berlaku terlebih dahulu..

- KEDUAnya, Pok Nik 'ALAIHISSALAM' sendiri TIDAK BERANI mengecam Majlis FATWA secara TERANG-TERANGan sebaliknya hanya sekadar berKIAS dari JAUH..->KLIK<-

- KETIGAnya, pengHINAan terhadap Majlis FATWA Kebangsaan sebegini hanya memBUKTIkan bahawa puak-puak PR jika berKUASA akan mengHINA ISLAM jauh lebih DAHSYAT berbanding UMNO/BN yang sering mereka LABELkan sebegitu..

Majalah GILA-GILA tempat di mana KARTUNIS Zunar mula menCIPTA NAMA sebenarnya majalah KARTUN yang menDIDIK dan memBUKA pemikiran RAKYAT.. JASA Majalah GILA-GILA dan para KARTUNISnya terhadap RAKYAT sebenarnya amat BESAR dan wajar diHARGAi.. Malangnya, dalam sebegitu RAMAI KARTUNIS yang diKEMBANGkan BAKATnya secara POSITIF oleh majalah ini, cuma Zunar seorang sahaja yang OTAKnya menyeleweng dan semakin GAGAL meNILAI perkara BURUK dan BAIK.. Apa pun, bukan dia seorang aje KARTUNIS!

Selain itu, TINDAKan Lebai-Lebai DUNGU PAS mengadakan DEMONSTRASI BERSIH 3.0 di MASJID An NABAWI jugak telah memBUKTIkan bahawa ISLAM yang diAMALkan oleh Lebai-Lebai PAS ini adalah ISLAM 'IKUTan' - ISLAM 'IKUTan' ini GELARan yang sering diEJEK oleh Lebai-Lebai PAS sebelum ini terhadap penyokong UMNO/BN yang beragama ISLAM KONONnya kerana UMNO/BN menolak HUDUD..


AKIBATnya, Arab SAUDI yang sebelum ini tak pernah ada MASALAH dengan NEGARA ini terpaksa BERI 'WARNING' untuk menyekat KUOTA HAJI dan UMRAH.. ->KLIK<-

Lebai-Lebai PAS yang DUNGU, orang ISLAM lain dapat MASALAH.. SEMUAnya kerana PERCAYAkan ULAMA 'SERIGALA' yang jelas diSEBUT oleh HADIS Rasulullah SAW.. Apakah kita masih mahu meNAFIkannya? ->KLIK<-


Semoga Allah SWT memelihara kita daripada ANCAMan 'SERIGALA' peMAKAN GAJI BUTA ini..

Perlukah kita berTANYA balik apakah SUMBANGAN para KAFIR di DALAM PR seperti DAP La'anatullah untuk umat ISLAM? Adakah dengan mengHINA umat ISLAM dengan memBERIkan Al QURAN seperti dalam GAMBAR ini tanpa mengetahui adab-adab untuk berSUCI sebelum memegang Al QURAN?


Yang lebih menJIJIKkan tuh pulak Lebai-Lebai PAS tersebut main ambil aje tanpa meNILAI bahawa itu sebenarnya pengHINAan DAP La'anatullah terhadap mereka.. MAKSUD terSIRAT DAP La'anatullah di sebalik pemBERIan itu sebenarnya ialah:

1) MemBERIkan GAMBARan bahawa Lebai-Lebai PAS ini begitu JAHIL dalam agama ISLAM hinggakan KITAB SUCI agama mereka pun kena diBERIkan oleh DAP La'anatullah..

2) Kenapa hanya 4 NASKHAH aje KITAB AL QURAN yang diBERIkan? Tahu ke Lebai-Lebai PAS MAKSUD nombor 4 dalam kePERCAYAan puak-puak peMAKAN BABI dalam DAP La'anatullah? ~ KAH!KAH!KAH!

3) Ada jugak Lebai-Lebai PAS begitu BENGONG mengatakan KITAB Al-QURAN itu adalah KITAB TAFSIR bukan MUSHAF.. Lagilah mengHINA pasal DAP La'anatullah mengejek Lebai-Lebai PAS nak baca Al-QURAN kena pakai KITAB yang ada TAFSIRan yang sepatutnya diBERIkan oleh MUSLIM kepada KAFIR!


Jadik jelaslah di sini bahawa agama ISLAM itu akan diHINA seHINA-HINAnya oleh PR jika mereka diBERikan KUASA pada PRU-13 nanti.. Hanya BAHLOL macam Lebai-Lebai PAS aje yang tak NAMPAK! Itulah.. ULAMA 'SERIGALA' peMAKAN GAJI BUTA tuh dah 'EXPIRED' dah.. ILMU dah makan DIRI, tak BERKAT dah pasal diGUNAkan untuk meMUSUHi sesama umat ISLAM.. Tak NAMPAK lagi ke betapa DAHSYATnya keBURUKkan dia yang Allah SWT tunjuk? Patutle dapat GELARan 'BAPAK KAFIR' pasal memang bawa kepada keKUFURan!

Wallahualam..

2 comments:

Talhah said...

Ye la baru perasan Nombor 4 dan naskah 4 buah tu.

Tahniah cekap cekap sungguh rapi analisa ni. Syabas. Semoga Allah memudahkan urusan keilmuan saudara empunya blog

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

En. Talhah,

POHON adan SEBARkan sama untuk diKONGSI bersama umat ISLAM lain..

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS