DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, May 29, 2012

Lebai-Lebai DUNGU PAS HINA YDP AGONG dan Sultan JOHOR kerana BIDA nombor PLET - Tokey 'AH BENG' BIDA tak kata apa pulak?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Apa punya GILA la MANTAN MB Perak dan Lebai-Lebai PAS yang diTAJA dek DAP La'anatullah ini? YDP AGONG atau DYMM SULTAN Johor beli nombor PLET kereta pun jadik ISU ke? Dah nama pun SULTAN, suka HATI dia lah? Kenapa pulak BAGINDA tak BERHAK meMILIKki atau pun memBAYAR untuk meMILIKkinya? Apa SALAHnya? Adakah sesiapa akan jadik BANGKRAP?

- Apakah Lebai-Lebai DUNGU PAS akan BISING kalau ianya diBIDA oleh SULTAN Brunei, Queen Elizabeth atau Raja Abdullah ARAB Saudi?

- Apakah Lebai-Lebai DUNGU PAS akan BISING kalau ianya diBIDA oleh PRESIDEN US, PRESIDEN PERANCIS, PM UK atau PM Israel?

- Apakah Lebai-Lebai DUNGU PAS akan BISING kalau ianya diBIDA oleh Bill GATES, Mark Zuckerberg atau Donald TRUMP?

- Apakah Lebai-Lebai DUNGU PAS akan BISING kalau ianya diBIDA oleh TAUKE-TAUKE 'Ah BENG' peMAKAN BABI yang selama ini menaja DAP La'anatullah?

Lebai-Lebai DUNGU PAS berbuat BISING hanya kerana NOMBOR PLAT kereta itu diBIDA oleh SULTAN-SULTAN Melayu berAGAMA ISLAM seperti mereka.. Entah apa DENDAM Lebai-Lebai DUNGU PAS ini kepada para SULTAN, kita pun tak TAHU.. Walhal, SEJARAH para SULTAN di NEGARA ini jauh lebih LAMA daripada SEJARAH parti PAS itu sendiri! TIDAK MALU ke Lebai-Lebai DUNGU PAS mengHINA para SULTAN sedemikian RUPA sedangkan mereka sendiri terpaksa meMOHON perKENAN para SULTAN untuk menubuhkan sesebuah Kerajaan NEGERI?

Jika diTELITI senarai pemBIDA seperti berikut, kita DAPATi para SULTAN jugak memBIDA sama seperti ORANG lain? Malah, terDAPAT jugak NAMA-NAMA 'AH BENG' yang turut sama memBIDA? Kenapa pulak sumber KEWANGAN ini mereka ini TIDAK dipertikaikan dek Lebai-Lebai PAS sama seperti keDUNGUan mereka mempertikaikan sumber KEWANGAN para SULTAN?


Apakah keKAYAan itu hanya hak MUTLAK para 'AH BENG' peMAKAN BABI yang diPUJA dek Lebai-Lebai DUNGU PAS? Apakah para SULTAN TIDAK berhak KAYA seperti para 'AH BENG' di dalam senarai pemBIDA tuh?

KeDUNGUan MANTAN MB Perak dari PAS yang memperSOALkan 'KUASA beli' SULTAN jugak amat meMALUkan.. Apakah dia TIDAK tahu BIDANG KUASA antara seorang SULTAN dengan seorang pemBESAR sesebuah Kerajaan NEGERI? Patutlah DAP La'anatullah pun CARI orang lain nak GANTIkan dia yang SASAU nih!


Dia yang pernah berJAWATAN MB sepatutnya TAHU bahawa TUGAS memBANTU RAKYAT adalah terMASUK TUGAS seorang MB dan seluruh anggota Kerajaan NEGERI.. Mereka yang sebenarnya diLANTIK dan diPILIH oleh RAKYAT menerusi PILIHANRAYA bukannya SULTAN! Secara LOGIKnya, adakah itu keSALAHan DYMM Sultan Kelantan jika ada RAKYATnya tinggal dalam RUMAH macam kandang KAMBING sedangkan Pok Nik 'ALAIHISSALAM' MB Kelantan pulak dok SYOK sendiri MAKAN GAJI BUTA? Kalau SULTAN yang menJALANkan TUGAS menTADBIR sedemikian, mereka ini jugaklah yang akan MENUDUH para SULTAN KONONnya ingin berPOLITIK!

Kita pun HAIRAN melihat keDUNGUan Lebai-Lebai PAS mempertikaikan KUASA BELI seseorang SULTAN sedangkan mereka berDIAM diri jika para 'AH BENG' penyokong DAP La'anatullah meMILIKki KUASA BELI sedemikian? Itu baru para SULTAN memBIDA nombor PLET kereta aje? Itu pun dah jadik keSALAHan? Kalau PEMIMPIN PR berkereta MEWAH tak SALAH ke?


Baiklah, bagaimana pulak jika 'LEVEL' seorang ahli PARLIMEN pen'DERHAKA' mampu berKERETA MEWAH seperti di atas? Kenapa Lebai-Lebai DUNGU PAS TIDAK pulak memPERTIKAIkan sumber KEWANGANnya seperti mana mereka BISING terhadap para SULTAN yang hanya memBIDA nombor PLET kereta aje?


Lagi PELIK apabila Lebai-Lebai DUNGU PAS berDIAM diri apabila 'SETAN BESAR' ini mampu KELILING DUNIA tanpa diketahui sumber kEWANGANnya? Kenapa TIDAK diTANYA dari manakah 'FULUS' yang dia DAPAT? Agaknya ZIONIS mana TOLONG BAYARkan untuk dia mampu KELILING DUNIA? Tak nak TANYA ke?

Memang patutlah Tengku MAHKOTA Johor MURKA dengan keDUNGUan Lebai-Lebai PAS ini KHUSUSnya dengan MANTAN MB Perak yang dah GILA tak serupa orang.. GILA sampai dah tak KENAL siapa PEMERINTAH, siapa kena buat KERJA?


Mantan MB Perak yang GILA ini jugak buta SEJARAH dan TIDAK tahu bahawa NEGERI Johor jauh lebih MAJU semasa NEGERI-NEGERI Melayu lain masih diJAJAH oleh British.. Si GILA ini TIDAK mengenali siapa Sultan SIR Abu Bakar yang meMAJUkan Johor tanpa perlu berGANTUNG 100% kepada British.. Sesungguhnya orang seperti si GILA inilah yang akan mengAKIBATkan NEGARA ini kembali diJAJAH semula dan meWAJARkan umat Melayu/ISLAM menolak PAS!

Wallahualam..

4 comments:

Anonymous said...

Banyak mana Nizar dah belanja duit dia sendiri utk bantu rakyat kawasan dia? Muka dia pun muka bakhil

Anonymous said...

aku nk bgtaula kt si nizar ni.dh lh kurang cerdik,menipu,buat fitnah.cakap main sedap mulut je...akal letak kt bontot!

Anonymous said...

dia berani sebab dia tahu kalo kena silap 2 RM25 ringit saja macam penari tiang tu ....

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sebenarnya KENYATAAN BODOH si GILA ini boleh diKENAkan bawah Akta HASUTAN..

Tapi kalau dulu HINDRAF HINA Sultan Johor pun Menteri KDN SENYAP aje, ini lagi la dia buat tak NAMPAK!

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS