DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, May 31, 2012

Mungkin S/U AGONG PAS patut 'SCAN' OTAK di HUSM bersama-sama Pok Nik! HE!HE!HE!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita rasa LUCU apabila memBACA kenyataan S/U AGONG PAS, Datuk Mustapha ALI di dalam Sinar HARIAN yang mengatakan PAS TIDAK akan KHIANATi rakan-rakan PRnya.. LUCU kerana kenyataan ini TIMBUL selepas keGAGALan Pok Nik 'ALAIHISSALAM' cuba untuk berMUZAKARAH dengan UMNO sebelum ini.. Namun demikian, jika memikirkan apa yang ada dalam OTAK para PEMIMPIN PAS, jelas sekali TIDAK ada perkara yang BAIK selain keDUNGUan yang SINONIM dengan mereka! Selain DUNGU, OTAK mereka jugak 'SHORT-circuit' yang GAGAL untuk mengINGATi apa yang mereka perKATAkan dan perJUANGkan sebelum ini!

Kita TIDAK sedikit pun rasa TERUJA dengan 'KeSETIAan' PAS terhadap PKR dan DAP La'anatullah.. TIDAK ada apa yang perlu diBANGGAkan di sini.. PAS TIDAK perlu bersusah-payah pun menDABIK dada menJAJA 'KeSETIAan' mereka ke sana-sini pun.. Cukup untuk kita KATAkan balik, apakah PKR dan DAP La'anatullah itu jugak memPUNYAi 'KeSETIAan' yang SAMA atau TIDAK akan mengKHIANATi PAS? Rasanya hanya DUNGU seperti Lebai-Lebai PAS dan S/U AGONGnya sahaja yang akan PERCAYAkan sedemikian.. Nak CONTOH?

1) Apa yang terjadi kepada Datuk Hassan ALI semasa dia meLAKSANAkan TUGASnya sebagai EXCO yang bertanggungjawab terhadap agama ISLAM di Selangor?

2) Apa yang terjadi kepada MANTAN Timbalan PRESIDEN PAS, Ustaz Nasharuddin Mat ISA apabila dia berSETUJU untuk duduk berMUZAKARAH dengan UMNO demi perPADUan umat ISLAM beberapa TAHUN dahulu?

3) Apa yang terjadi kepada pakar NUKLEAR PAS Dr. Che ROSLI yang menDEDAHkan pemBOHONGan DAP La'anatullah pasal LYNAS?

Mereka ini 'DiKORBANkan' oleh Lebai-Lebai PAS yang DUNGU bukan kerana menENGKARi ISLAM yang sepatutnya menjadi TERAS perJUANGan PAS sebaliknya mereka 'DiKORBANkan' kerana TIDAK diSENANGi oleh PKR dan DAP La'anatullah yang berSEKUTU dengan PAS.. Dengan KATA lain, PAS rela 'SEMBELIH' ahli mereka yang menyakitkan HATI para PEMIMPIN PKR dan DAP La'anatullah walaupun perBUATan mereka langsung TIDAK menyalahi ISLAM!

- Pernah ke DAP La'anatullah lakukan sedemikian terhadap Pengerusi DAP yang menyergah PAS setiap kali berSUARA pasal HUDUD?

- Pernah ke ada para PEMIMPIN PAS yang TIDAK rela menjadi 'TOILET PAPER' kepada para PEMIMPIN PKR yang berGELUMANG dengan masalah SEKSUAL seperti ZINA, 'menJUBOR', berSEKEDUDUKAN dan KHALWAT?

Nak CONTOH lagi? Kita perSILAkan anda semua meLIHAT KLIP video berikut.. Jangan BIMBANG, KLIP ini takde kaitan pun dengan unsur-unsur LUCAH yang SINONIM dengan PKR atau pun para 'AH BENG' dalam DAP La'anatullah!Apa yang diLAKUkan oleh Lebai-Lebai PAS bersama Datuk Zul NORDIN dalam KLIP tersebut? Ooo.. Mereka KONONnya menentang FORUM Memeluk ISLAM dan jugak Suruhanjaya Antara AGAMA (IFC) yang diNAUNGi oleh BAR Council dan Pengerusi BERSIH 3.0 dalam KLIP tersebut.. Itu KLIP pada TAHUN 2008.. Hari ini SIAPAkah yang masih KONSISTEN dan TIDAK berSEKUTU dengan Pengerusi BERSIH 3.0 dan BAR Council selain Datuk Zul NORDIN? Lebai-Lebai DUNGU PAS ke? Sek-sok Lebai-Lebai DUNGU PAS akan PROMOSI pulak LGBT dalam PARTI mereka nanti.. Ye la.. Alang-alang dah berSEKONGKOL sama KATAkan..

Yang KELAKARnya tuh, S/U AGONG PAS masih lagi buat LAWAK BENGONG dengan mengUNGKIT kisah lama PAS semasa di dalam BN dahulu..

"Pengalaman lalu, sesiapa yang bekerjasama dengan UMNO akan dikawal dan selepas itu banyak berlakunya perbezaan pandangan. Peluang untuk kerjasama itu tidak berlaku kali ini, biarlah (bersama) PR menghadapi PRU kali ini, untuk 50 tahun akan datang, kita tidak tahu," ->KLIK<-

HE!HE!HE! Apakah PAS yang berSEKUTU dengan PKR dan DAP La'anatullah TIDAK diKAWAL langsung? Kalau diRUJUK kembali CONTOH yang diNYATAkan, PAS di dalam PR cuma Tukang Basuh BERAK kepada para PEMIMPIN PKR dan DAP La'anatullah aje? Tu pasallah sebut HUDUD aje asyik kena JERKAH? S/U AGONG PAS nih dah makan UBAT dan jumpa doktor sakit MENTAL ke belum?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS