DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, May 23, 2012

RED ALERT: A QUESTION to DS Najib ~ Are you HEADING to a WAR or to a VICTORY?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

SOALAN daripada BLOG ini untuk DS Najib..

"Are you HEADING to a WAR or to a VICTORY?"..

Sebenarnya, SOALAN ini adalah beASASkan PETIKan DIALOG daripada FILEM 'The Lord of the RINGS - Return Of The King' di mana terdapat BABAK perTEMUan antara Aragorn dan Lord Elrond sebelum Aragorn berPERANG di Minas Thirith.. UNIKnya SOALAN ini kerana sebelum pePERANGan itu berlaku, TENTERA yang diPIMPIN oleh Aragorn keKURANGan ASKAR walaupun SEMANGAT juang mereka begitu TINGGI.. DIALOG ini menyebabkan Aragorn mencari SEKUTU lain di kalangan 'Mountain Dwelling' untuk turut sama berPERANG..

IRONInya, kita berTANYAkan SOALAN ini bukan kerana ingin MERAPU tetang FILEM tersebut.. Sebaliknya kita ingin menimbulkan perSOALan apakah DS Najib sebagai PEMIMPIN UMNO/BN yakin dan berkeMAMPUan untuk meMENANGi PRU-13, bukannya sekadar MAMPU untuk memBERI TENTANGan kepada LAWAN sahaja.. Kita TIMBULkan SOALAN sebegini kerana kita PERCAYA dari segi JUMLAH, memang anggota UMNO/BN menCECAH lebih 4 JUTA orang.. SOALnya, bagaimanakah dengan SEMANGAT mereka? Adakah mereka berJUANG kerana benar-benar ingin menegakkan HAK dan keBENARan atau hanya kerana FULUS?

DS Najib seHARUSnya SEDAR dan meNILAI semula siapakah SEKUTU yang sesuai untuk berSAMA-SAMA UMNO/BN bagi berJUANG semasa PRU-13 nanti.. SEKUTU yang diMAKSUDkan bukan sahaja terdiri daripada KOMPONEN BN semata-mata.. Malah UMNO/BN perlu mengambil KIRA pihak-pihak KETIGA seperti para NGO, para juruBLOG, golongan PEKERJA dan segala macam LAPISan RAKYAT MARHAEN untuk turut sama menyertai perJUANGan PRU-13 ini.. Akibatnya amat BURUK jika DS Najib hanya berGANTUNG semata-mata kepada JENTERA yang LAZIM di dalam KOMPONEN BN untuk PRU-13 kali ini..

Perlukah untuk kita beritahu bahawa di PIHAK PR, mereka telah berSEKUTU dengan gologan berikut?

- NGO berASASkan keAGAMAan yang EKSTRIMIS (Bukan ISLAM tentunya)..

- PerTUBUHan HARAM seperti BERSIH, HINDRAF atau SMM..

- NGO berOTAK LIBERAL, PLURALISME dan LGBT..

- Para GANGSTER, KONGSI gelap dan MAFIA kaum 'Ah-BENG!'..

- Para ILMUWAN di IPT yang PERASAN mereka aje yang PANDAI..

- Mereka yang PERASAN diri sebagai pakar EKONOMI yang berANGGAPan memBANTU Melayu/BUMIPUTERA akan meLINGKUPkan NEGARA..

- Para ARTIS yang tak LAKU dan PERCAYA Allah SWT hanya TERIMA keISLAMan mereka apabila masuk PAS..

- Golongan PESARA Kerajaan yang KHUATIR diri mereka KONONya di'REJECT' dari MATI sebagai umat ISLAM tanpa menyokong PAS..

Selain itu, perlukah diberitahu bahawa golongan PEGUAM di sebalik BAR Council jugak turut berSEKUTU untuk menJATUHkan kerajaan UMNO/BN atau jika keputusan PRU-13 TIDAK memihak kepada PR, mereka akan berSEKONGKOL sama menCETUSkan keTIDAKSTABILan yang bakal WUJUD nanti? Inilah TAKTIK yang sering diGUNAkan oleh ZIONIS Neo-CON untuk menJATUHkan mana-mana NEGARA umat ISLAM! ~ MemperALATkan mereka yang MAHIR selok-belok perUNDANGan untuk memBENCI dan MENENTANG keUTUHan perUNDANGan NEGARA sendiri!

Itu belum diKIRA lagi UNSUR peMUSNAHan dari dalam terUTAMAnya peROSAK dari dalam UMNO/BN yang menyokong agenda 'NEW Politics' dan POLITIK WANG? KERJA mereka ini cuma memBERIkan GAMBARan NEGATIF terhadap UMNO/BN menerusi DEBAT, FORUM, wacana dan seBAGAInya KONONnya selama ini UMNO/BN meLAKUkan keSILAPan dan kini KONONnya dalam PROSES pemBETULan keSILAPan tersebut? CHEH! ->KLIK<-

Sampai bila UMNO/BN mahu terus membuka PEKUNG sendiri dengan memBIARkan puak-puak begini berMAHARAJALELA? Apakah sukar untuk UMNO/BN meWUJUDkan PASUKAN yang mampu memBERIkan HUJAH bernas, MAMPAT dan sukar diJAWAB oleh puak-puak PR seperti juruBLOG ini? ->KLIK<-

Jika PRU-13 adalah satu pePERANGan (TIDAK mustahil akan jadi PERANG saudara macam di NEGARA-NEGARA ISLAM lain), ada BAIKnya DS Najib menyusun semula 'RANKING' para JENERALnya.. Carilah JENERAL yang benar-benar mengHAYATi perJUANGan UMNO/BN, meLUHURkan Perlembagaan NEGARA, menDAULATkan agama ISLAM, setia kepada para SULTAN dan BANGSAnya serta rela berKORBAN asalkan keSTABILan NEGARA ini dapat diperTAHANkan daripada 'Tangan-tangan GHAIB ZIONIS Neo-CON'.. Masih RAMAI lagi RAKYAT yang PATRIOTIK kepada NEGARAnya tanpa perlu MENAGIH 'FULUS' ZIONIS Neo-CON seperti para PEMIMPIN PKR dan DAP La'anatullah!

Wallahualam..

8 comments:

Anak Omak Kembali said...

KJ tikam Najib, bantu Anwar

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Anak OMAK, sudah di'LINK'kan..

Wallahualam..

zopinion said...

Bro... artikel yang sangat bagus dan relevan sebelum PRU 13...
Esok gua akan link kan artikel di blog gua...

wubra.blogspot.com

PUTRA MERDEKA said...

setuju tuan..jangan kata nak menyerang! menjawabnya pun kelam kabut!

satD said...

Salam Tukang Dok Penghati

Demo duk kelih gapo tu abe?

Anyway thank you for the link to my post

Saya rasa tidak sukar, tetapi ianya memerlukan satu strategi yang harus dimulai dengan memahami "eco-system" dengan lebih mendalam.

Hujah2 pihak PR ni semua kencing lebih, sekejap aje sekiranya kita hanya bertanya beberapa persoalan yang mudah kepada tomahan mereka..langsung kantoi pastu tak boleh nak jawap..tuduh gua racist UMNO/BN bastard.

Bangang nak mampus siout. Kalau la ini nak diharapkan untuk memerintah negara kita hampeh...

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Terima KASIH di atas RESPON adna SEMUA..

Zopinion, SILAkan.. No HAL Bro..

PUTRA MEDEKA, JAWAPAN mereka tuh semua kurang memuaskan pasal mereka GAGAL 'Get the FACTs' daripada PIHAK yang sepatutnya..

Bro satD yang diHORMATi,

You're welcome and you are really my inspiration for wrinting this blog.. hehehe

Yep.. STRATEGI.. tepat sekali.. Kita dengar 'point' puak-puak PR nih memang GEMPAK tapi semuanya KOSONG.. Isu LYNAS sebagai contoh.. Yang terPELAJAR pun habis percaya dengan FAKTA kutip tepi jalan!

Apa pun kita berHARAP agar Tuan-Tuan SEMUA sebagai jurbLOG terMASYHUR dapat menghalang perkara yang BURUK terjadi ke atas NEGARA ini.. Insya-allah..

Wallahualam..

Abu El-Gharny said...

UMNO/BN perlukan satu pasukan yg mahir dlm aktiviti public relations.
Pentingnya pasukan ini tidak boleh dipandang ringan kerana pasukan PR ini dapat membantu membentuk pendapat umum dan menetapkan agenda yg ingin dicapai.

Pasukan ini boleh dibentuk di kalangan sukarelawan yg dikenalpasti menerusi pelbagai cara sama ada di media sosial atau media massa, IPTA, pihak swasta dan awam, sektor korporat ataupun GLC.

Yg penting jgn melantik syarikat PR yg hanya berminat dlm soal komersial semata-mata kerana ianya tidak berkesan kerana tiadanya "roh perjuangan".

Pasukan PR yg dibentuk mestilah berupaya membantu calon dan parti meningkatkan populariti, menangkis tohmahan dan fitnah serta mengukuhkan kredibiliti bakal calon.

Pasukan PR juga mesti mampu melaksanakan "Black Ops" ke atas lawan sama ada calon mahu pun parti. Ops ini boleh dibincangkan dgn teliti asalkan kita faham tujuan dan objektifnya.

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

En. Abu El-Gharny,

Pasukan PR yang diMAKSUDkan itu bukan TIDAK ada dalam UMNO tetapi sudah diKORUPkan dengan segala macam PERUNTUKAN atas nama PARTI sendiri..

Sebab itulah kalau En. terjumpa dengan pasukan PR yang diMAKSUDkan, En akan nampak muka mereka ni 'TEMBAM' dan 'TEMBON' semacam aje.. Jauh sekali nak dibandingkan dengan JING-GAY 13 tuh.. HE!HE!HE!

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS