DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, May 30, 2012

BerBOHONG dan memperBODOHkan orang sudah menjadi 'TRADEMARK' Lebai-Lebai DUNGU PAS akhir-akhir INI!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kalau tak berBOHONG dan MENIPU, bukan Lebai-Lebai DUNGU PAS NAMAnya.. Walaupun PAS memBAWAK NAMA ISLAM dan ISLAM jelas meLARANG UMATnya berBOHONG lagi MENIPU, pada PAS, PAS itu lebih SUCI daripada ISLAM itu sendiri.. Hari ini kita dah terBACA pemBOHONGan demi pemBOHONGan yang diLAKUkan oleh PEMIMPIN PAS dan ada pulak yang jelas memPAMERkan keBODOHan mereka.. Oleh kerana istilah 'BOHONG' itu seringkali berKAIT rapat dengan keBODOHan, maka kita bolehlah buat 'ASSUMPTION' bahawa Lebai-Lebai PAS ini sememangnya BODOH sejak AZALI!

Yang menJIJIKkan tuh walaupun para PEMIMPIN PAS ini sudah terKANTOI dengan pemBOHONGan, mereka masih cuba mencari IKHTIAR untuk meng'HALAL'kan pemBOHONGan mereka.. Sekarang ini RAMAI yang NAMPAK bahawa SIKAP suka berBOHONG di dalam PAS ini kerana Lebai-Lebai DUNGU ini menCONTOHi sikap suka berBOHONG yang diMILIKki oleh para PEMIMPIN PKR dan tentunya DAP La'anatullah.. Cumanya, para PEMIMPIN DAP La'anatullah ini walaupun berBOHONG tetapi nampak BIJAK sedangkan Lebai-Lebai DUNGU PAS ini pulak semakin berBOHONG, semakin BODOH.. Manakala para PEMIMPIN PKR pulak semakin KANTOI bila berBOHONG!

Ada 2 CONTOH yang terjadi keBELAKANGan ini untuk menunjukkan pemBOHONGan para PEMIMPIN PAS dan diTELAN bulat-bulat oleh Lebai-Lebai DUNGU di dalam PAS!

1) PEMBOHONGAN MANTAN MB PERAK YANG SASAU TERHADAP BIDAAN NOMBOR PLET KERETA OLEH DYMM SULTAN JOHOR..

Apa SALAHnya jika DYMM Sultan JOHOR memBIDA nombor PLET kereta 'WWW 1'? Baginda sebagai SULTAN sudah tentunya berkeMAMPUan untuk memBIDAnya? Kita pernah KATA kalau TOKEY-TOKEY 'AH BENG' boleh memBIDA, kenapa pulak TIDAK untuk DYMM SULTAN Johor? Bagaimana pulak penDEDAHan oleh BLOG RBF ini? ->KLIK<-

Kenapa pulak nak diKAITkan KONONnya WANG tersebut perlu diGUNAkan untuk membina RUMAH kepada RAKYAT? Bukankah itu sepatutnya menjadi TANGGUNG-JAWAB para YB terMASUK dirinya? Dia pernah jadik MB PERAK walaupun sekejap, apakah bukan TUGAS dia untuk membina RUMAH untuk RAKYAT?

Hari ini MANTAN MB PERAK yang SASAU ini cuba berDALIH pulak KONONnya dia TIDAK berMAKSUD mengHINA DYMM Sultan JOHOR.. Nak BOHONG apa bendanya lagi.. MENGAKU je.. ->KLIK<-

Sedangkan jelas dia sendiri yang mengHINA Baginda SULTAN di dalam TWITTERnya?


Bukanke disebut secara SPESIFIK jumlah yang diBIDA dan NOMBOR PLET yang diBIDA? Malah KERATAN akhbar HARAKAH ini jugak jelas berMAKSUD atau memPUNYAi NAWAITU yang sama..


Jadik kot mana lagi si GILA ini dan Lebai-Lebai PAS seDUNGU dengannya nak berBOHONG? Apakah lagi HELAH mereka untuk TIDAK diKENAkan penDAKWAan di bawah Akta HASUTAN?

2) PEMBINAAN 'HIGHWAY TO HEAVEN' DARI KUALA KRAI KE KOTA BHARU OLEH POK NIK 'ALAIHISSALAM'..


Sekali baca macam TAJUK lagu DAVID Rose da.. Kalau 'HIGHWAY to HELL' pulak jadik TAJUK lagu AC/DC pulak.. Agaknya Pok Nik ni depan Lebai-Lebai DUNGU PAS aje nampak macam ZUHUD tapi dalam BILIK dia LAYAN lagu ROCK ke METAL kot? Apa pun, menurut Pok Nik, pemBINAan LEBUHRAYA yang diMAKSUDkan KONONnya boleh menDATANGkan PAHALA kepada mereka yang menyumbangkan DERMA untuk tujuan itu.. Entah FATWA dari LANGIT ke berapa diKUTIPnya.. ->KLIK<-

MALANGnya, kita dah SEBUT pun sebelum ini LEBUHRAYA Pok Nik nih hanya cubaan untuk memperBODOHkan RAKYAT Kelantan atau pun cuba memperLIHATkan RAKYAT Kelantan ini begitu BODOH kerana memPERCAYAi KATA-KATAnya! Nak tahu kenapa?

JUMLAH KOS: RM1.8 bilion, TEMPOH PEMBINAAN: 3 TAHUN,
KOS SEBULAN: RM50 juta, KUTIPAN 2,3 HARI INI: RM1.1 juta je..

Berapa BANYAK lagi duit RAKYAT Kelantan akan di'POW' semata-mata untuk MENUTUP keGAGALan Pok Nik memerintah Kelantan secara MAKAN GAJI BUTA selama ini? Bagaimanakah pulak Pok Nik nak MENAMPUNG KOS sebegitu BESAR sedangkan jelas Kerajaan Kelantan sendiri dijangka mempunyai BAJET DEFISIT RM83.23 juta pada TAHUN 2012? Lagi mau KELENTONG ke? ->KLIK<-

Kita PERCAYA Pok Nik yang cuma LULUSan pengajian ISLAM dari Deoband, India ini GAGAL menDAPAT MAKLUMAT sebenar atau pun ada MALAUN dah kasi PUTAR dia punya KEPALA.. MALAUN mana lagi kalau bukan 'BOSS' ERDOGAN yang pro PKR di dalam PAS yang jugak salah seorang Naib PRESIDEN PAS? Pernah tak diKIRA berapa BANYAK projek-projek atas KERTAS hasil idea dia nih yang dah menDATANGkan keRUGIan kepada Kerajaan NEGERI? ->KLIK<-

Atau memang itu tujuannya agar Lebai-Lebai DUNGU PAS sentiasa keLIHATan BODOH dan akhirnya terpaksa IKUT keHENDAK 'BOSS' sebenar dia nih dalam PKR?

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

inilah takiyyah, budaya sesat yang dianggap pahala oleh syiah. tak caye? http://www.youtube.com/watch?v=IvFI_1ksS5A&feature=player_embedded#!
... kaitan dengan pengikut dajjal
astaghfirullah.

Anonymous said...

Pencacai memang sesat

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS