DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, May 12, 2012

SYABAS UMNO! ~ Masa untuk meMOBILISASIkan 3.3 JUTA ahli untuk menjadi HERO RAKYAT..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

SYABAS UMNO dan TAHNIAH sempena ULANGTAHUN ke-66 penubuhannya.. Begitu berAPI-API ucapan DS Najib dan TS Muhyiddin sebentar tadi.. Begitu berSEMANGAT kita menyaksikan seorang JENERAL PERANG meMOTIVASIkan dan memBAKAR SEMANGAT perJUANGan ahli-ahlinya sekitar 100 RIBU orang di Stadium NASIONAL Bukit Jalil sebentar tadi.. ->KLIK<-

Nampaknya UMNO sudah berSEDIA dengan JENTERA PERANG yang sepatutnya paling KUAT dalam SEJARAHnya untuk mengHADAPi PRU-13.. Sungguh meRUGIkan jika UMNO menSIA-SIAkan keKUATan JENTERAnya ini hanya di dalam Stadium NASIONAL sahaja.. UMNO sepatutnya mula berKERJA KERAS dari sekarang hingga PRU-13!

GELOMBANG PRU-13 akan meLANDA bila-bila masa sahaja.. Inilah MASAnya untuk UMNO meMOBILISASIkan keANGGOTAannya seRAMAI 3.3 JUTA orang itu ke seluruh NEGARA.. TIDAK ada GUNAnya DS Najib berUCAP berAPI-API jika TIDAK di SAHUT oleh keSEMUA ahli-ahli UMNO.. Seperti ACAP kali kita SEBUTkan dalam BLOG ini, keLEMAHan UMNO paling KETARA ialah kerana GAGAL meMOBILISASIkan ahli-ahlinya untuk berHADAPAN dengan LAWAN.. UMNO lebih LEKA dengan MENONJOLkan peSALAH POLITIK WANG atau PEMIMPIN yang berMASALAH sebagai PANGLIMA perang di hadapan RAKYAT!

Bila agaknya UMNO nak SEDAR bahawa seseorang itu menJADI HERO berMULA daripada 'ZERO'? HERO yang SEJATI hanya MUNCUL apabila kelompok MAJORITI mahukan SUARA mereka diDENGARi.. Seseorang itu menJADI HERO hanya apabila dia diIKTIRAF oleh seHINA-HINA RAKYAT MARHAEN hinggalah seHEBAT-HEBAT PEMBESAR, bukan kerana dia itu menjadi MENANTU BABAH atau kerana dia berkeLULUSan hanya Sains POLITIK dari OXFORD! Zaman untuk HERO SPESIS berLAGAK lagi BODOH SOMBONG macam itu sudah berlalu.. Sudah tiba masanya UMNO menonjolkan para HERO yang akan diTERIMA oleh RAKYAT!

Pada HARI ini seorang penJUAL BURGER terpaksa menJADI HERO untuk DIRInya dan seKELOMPOK PENIAGA MALANG yang keRUGIan AKIBAT BERSIH 3.0.. Dia terpaksa menonjolkan diri sebagai HERO meWAKILi kumpulan PENIAGA kecil untuk MENENTANG seorang PEGUAM BETINA India yang MEMIMPIN 30 RIBU orang peRUSUH BERSIH 3.0.. Kenapa dia wajar diIKTIRAF sebagai HERO? Kerana dia MUNCUL dari 'NOWHERE' dan memBERANIkan dirnya memPROTES terhadap PENINDASAN dan keTIDAK-ADILan terhadapnya oleh BERSIH 3.0.. Mungkin SELEPAS ini para PEMANDU TEKSI atau seSIAPA yang menerima NASIB yang SAMA patut berbuat demikian? ->KLIK<-PenJUAL BURGER itu BERANI menunjukkan kepada UMUM keZALIMan PEGUAM BETINA India itu dan para peRUSUHnya yang menZALIMinya.. Dia mengalami keRUGIan untuk meneruskan keHIDUPannya sebagai penJUAL BURGER sebagai punca REZEKInya sedangkan apakah pulak keRUGIan atau keSEMPITan HIDUP yang diALAMi oleh PEMIMPIN BETINA India itu di NEGARA ini hingga ingin mengANJURkan RUSUHAN BERSIH 3.0?

- Apakah PEMIMPIN BETINA India itu TIDAK cukup MAKAN?

- Apakah PEMIMPIN BETINA India itu terANCAM keSELAMATannya?

- Apakah PEMIMPIN BETINA India itu HIDUP dalam keadaan DHAIF?

Jika SEMUAnya bukan, kenapakah PEGUAM BETINA India itu mengANJURkan RUSUHAN BERSIH 3.0 kalau bukan kerana ingin mengHANCURkan NEGARA ini?

HERO yang lain ialah INDIVIDU-INDIVIDU yang pernah MENAMPAR dan MENUMBUK ketua beBUDAK 'DROP' IPT seperti dalam KLIP berIKUT..

Kenapakah mereka jugak wajar diLABELkan sebagai HERO? Mudah aje.. Kenapa mereka berTINDAK sedemikian terhadap ketua beBUDAK 'DROP' IPT tersebut?

- Adakah dia CEMERLANG tetapi diHALANG meneruskan pemBELAJARannya?

- Adakah dia diZALIMi untuk TIDAK dapat BELAJAR kerana keluarganya diANCAM oleh kerajaan?

- Adakah dia TIDAK dapat BELAJAR kerana kerajaan TIDAK menampung KOS untuk pengajian TINGGI di NEGARA ini?

SEMUAnya TIDAK bukan? Jadik, memang WAJARlah ketua beBUDAK 'DROP' IPT ini diTUMBUK dan diTAMPAR oleh kedua-dua INDIVIDU dalam KLIP tersebut kerana dia menZALIMi orang lain yang IKHLAS dalam pemBELAJARan dan ingin berBAKTI kepada NEGARA di kemudian HARI! Mereka inilah HERO sebenar..

Kalau SENTIMEN yang kita sebut dalam KES ketua beBUDAK 'DROP' IPT itu dan KES PEGUAM BETINA India yang mengetuai RUSUHAN BERSIH 3.0 itu GAGAL diFAHAMi, sampai bila-bila pun UMNO akan GAGAL menjadi HERO atau JUARA RAKYAT! Sebab itulah jugak UMNO GAGAL meMOBILISASIkan keANGGOTAannya seRAMAI 3.3 JUTA orang itu untuk mengHADAPi pengHINAan oleh para peRUSUH BERSIH 3.0 dan beBUDAK 'DROP' IPT yang OTAKnya baik sedikit daripada BEROK yang diLATIH untuk panjat pokok KELAPA!


Itu belum lagi diKIRA para PEMIMPIN UMNO yang sanggup berSEKONGKOL dengan MUSUH seperti dalam GAMBAR di atas.. BerUBAHlah UMNO sebagai HERO untuk RAKYAT dan NEGARA beserta keJUJURan dan keIKHLASan dengan IZIN-NYA!

Wallahualam..

2 comments:

KyR@ K@R!M @nG!n B@Yu said...

ang punya slogan kan
"KOMEN yang membina dan menggalakkan wadah perbincangan sangat dialu-alukan"

tapi ang sendiri hina melayu hina ISLAM so x yah nak mintak sangat komen yg membina...ang tu jahil

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

KAH!KAH!KAH!

Pathetic mana pulak nih?

Tak boleh JAWAB tu kata aje la.. Budak KECIK TUDUH orang macam tuh! KAH!KAH!KAH!

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS