DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, September 08, 2012

Adakah dia nih PRODUK hasil DIDIKan di sekolah VERNAKULAR CINA?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Beberapa BLOG dan laman WEB telah meLAPORkan terdapat perBEZAan cara perMOHONan MAAF antara Muhammad AMMAR bin Abdullah yang menunjuk PUNGGUNG kepada GAMBAR PM DS Najib dengan ONG Sing Yee yang memijak GAMBAR DS Najib.. AMMAR diLAPORkan mengemukakan perMOHONan MAAFnya seperti berikut,

"Saya meminta maaf kepada seluruh rakyat Malaysia khususnya Perdana Menteri atas perbuatan biadab saya. Saya menyesal dan sekiranya dikenakan tindakan undang-undang saya menerimanya dengan reda," ->KLIK<-

Malah TINDAKannya itu jugak diDAHULUi oleh perMOHONan MAAF oleh IBU BAPAnya yang turut menyesal dengan perBUATan ANAK mereka ini..

Sebaliknya, ONG Sing Yee pulak masih berSIKAP BIADAB walaupun dia memOHON MAAF secara 'BACAan SKRIP' menerusi sidang MEDIA yang diTAJA oleh DAP La'anatullah.. DiLAPORkan bahawa BETINA ini cuma meMOHON MAAF kepada RAKYAT Malaysia, bukannya kepada DS Najib yang diPIJAK GAMBARnya itu.. Malah, 'BACAan SKRIP' perMOHONan MAAF BETINA ini jugak TIDAK mengGUNAkan BAHASA Kebangsaan kerana mungkin ini AJARan DAP La'anatullah.. Ini kerana perMOHONan MAAF dalam BAHASA Kebangsaan dianggap pengHINAan oleh DAP La'anatullah yang RASIS dan anti-Melayu..Pada kitalah, ini jugak menunjukkan perBEZAan KETARA dari segi MORAL, BUDAYA dan AGAMA antara kaum Melayu/ISLAM dan kaum BETINA ini yang menyokong DAP La'anatullah.. Kaum Melayu/ISLAM seharusnya berBANGGA masih mengekalkan nilai-nilai MURNI berBEZA dengan kaum penyokong TEGAR DAP La'anatullah ini menerusi SIKAP yang diTUNJUKkan oleh ONG Sing Yee ini.. Ketika AMMAR menunjukkan sikap seorang ANAK yang menyayangi IBU BAPAnya, ONG Sing Yee pulak menunjukkan SIKAP DERHAKA kepada IBUnya Wong Siew Lan yang menyesali perBUATan ANAKnya lalu meMOHON MAAF bagi pihak ANAKnya itu..

PerBEZAan yang diTUNJUKkan ini jugak memBUKTIkan betapa GAGAL dan BANGSATnya sistem penDIDIKan VERNAKULAR CINA di NEGARA ini.. Kenapa kita KAITkan dengan sistem penDIDIKan VERNAKULAR CINA? Ini kerana sudah menjadi tanggung-jawab DONG ZHONG dan DONG JIAO ZHONG untuk merangka sistem penDIDIKan bagi membentuk kePERIBADIan MULIA selari dengan keMAJUan dan keTAMADUNan NEGARA ini.. PerBUATan ONG Sing Yee jelas sekali HASIL keGAGALan DIDIKkan di sekolah VERNAKULAR CINA yang bukan sahaja GAGAL mengajarnya BAHASA Kebangsaan, malah penDIDIKan MORAL jugak..

Kita PERCAYA sekolah-sekolah di BENUA China jugak TIDAK mengajar para PELAJAR mereka berSIKAP seperti ONG Sing Yee ini.. Kita jugak tak JUMPA adakah ini AJARan Confucius, Lao Tze atau mana-mana TOKOH FALSAFAH CINA.. Kalau BACA KOMIK Alam PERWIRA karya Tony Wong pun kita tak JUMPA kisah MAHARAJA Zhou PIJAK GAMBAR Ji Fat atau Duke Ji Chang? Malah, takde jugak terCATAT dalam SEJARAH menyatakan JENERAL MAO PIJAK GAMBAR JENERAL Chiang KAI SHEK? Jadik, kenapakah PRODUK HASIL DIDIkan VERNAKULAR CINA di NEGARA ini berSIKAP BIADAB? Adakah SIKAP ini WUJUD HASIL TARBIAH DONG ZHONG dan DONG JIAO ZHONG yang berKIBLATkan DAP La'anatullah?

Kita TIDAK tahu dah berapa BANYAK pengHAPUSan ETNIK yang dilakukan oleh DS Najib atau kerajaan UMNO/BN terhadap kaum ini seperti mana yang berlaku terhadap umat ISLAM di Turkestan TIMUR.. Yang kita tahu, DS Najib dan kerajaan UMNO/BN BANYAK jugak menyakitkan HATI kaum Melayu/ISLAM dan kaum-kaum lain dengan terlalu memBERI MUKA kepada ini dari segi SUMBANGan terhadap penDIDIKan VERNAKULAR dan kuota BIASISWA untuk kaum ini.. HASILnya, penDIDIKan VERNAKULAR CINA ini dilihat meLAHIRkan lebih RAMAI golongan BIADAB, KEJAM dan pengGANAS seperti SIKAP yang diTUNJUKkan oleh ONG Sing Yee.. Oh ye.. AMOI dalam KLIP ini pun HASIL DIDIkan yang SAMA ke?TIDAK tepat jugak untuk DONG ZHONG atau DONG JIAO ZHONG mengatakan penDIDIKan VERNAKULAR CINA ini diMINATi kerana CEMERLANG dalam AKADEMIK.. Ini hanyalah pemBOHONGan semata-mata kerana RAMAI anak-anak Melayu/ISLAM yang cuma belajar di sekolah AGAMA RAKYAT di Kelantan, Terengganu dan Johor jugak CEMERLANG dari segi AKADEMIK? Jadik hanya IBU BAPA Melayu/ISLAM yang BODOH aje berANGGAPan penDIDIKan VERNAKULAR CINA ini CEMERLANG dari segi AKADEMIK.. Janganlah mengHINA ANAK-ANAK sendiri kerana berANGGAPan OTAK mereka TIDAK berKEMBANG jika TIDAK belajar di sekolah VERNAKULAR CINA.. BELAJAR kat mana pun OTAK SAMA je!

Kita TIDAK tahu SILIBUS apa yang diajar di sekolah VERNAKULAR CINA ini.. Yang NYATA, bukan ONG Sing Yee sahaja memPUNYAi SIKAP sedemikian HASIL penDIDIKan VERNAKULAR CINA ini.. Sebab itulah jika anda baca MALAYSIAKINI, anda DAPATi RAMAI peMAKAN BABI yang seKAUM dengannya menyokong keBIADABannya.. ->KLIK<-

Jika inilah PRODUK hasil DIDIKan di sekolah VERNAKULAR CINA, lebih baik buat sekolah untuk anak-anak ROHINGYA yang pasti lebih berTERIMA KASIH? TUTUP dan HAPUSkan aje sekolah VERNAKULAR CINA jika ini aje HASIL DIDIKan di sana.. Kalau takat jadik BIADAB macam nih, tak payah pergi sekolah pun..

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

Lucutkan saja kerakyatan. Cakap Bahasa Melayu pun tak tau

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Masalahnya, undang-undang untuk LUCUTkan keRAKYATan dah diMANSUHkan sekali dengan Akta DARURAT hari tuh..

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS