DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, September 07, 2012

TAKUT tak terJAWAB pasal hubungan SONGSANG '3 SOME' PAS + PKR + DAP La'anatullah PUNCA USTAZ Azhar TOLAK jadik CALON?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

TIDAK SALAH pun untuk USTAZ Azhar IDRUS menolak jadik calon PRU-13 PAS di Terengganu.. TOLAK jadik calon PAS bukannya berMAKNA TOLAK ISLAM pun.. PAS sendiri TAK akan menJADIkannya sebagai ISU BESAR walaupun dari satu SUDUT berBEZA, RAMAI mengANGGAP penolakkan USTAZ Azhar ini sedikit seBANYAK meMALUkan Lebai-Lebai DUNGU PAS yang menJADIkan dia sebagai IKON untuk mengutuk UMNO/BN.. Apa pun, PENGARUH dan ke'GLAMOUR'an yang diMILIKki oleh USTAZ Azhar TIDAK mampu diLAWAN oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS.. Mereka sudah tentu TIDAK mahu cari pasal dengannya..

Lagi pun, Lebai-Lebai DUNGU PAS hari ini boleh diUMPAMAkan TENAT macam Mursyidul AMnya jugak iaitu Pok Nik 'ALAIHISSALAM'.. PARTI ini selepas kena 'STROKE' DATUK Hassan ALI, datang pulak 'HEART ATTACK' USTAZ Nasharudin Mat ISA.. Jadik, memang DUNGUlah Lebai-Lebai PAS ini kalau mereka SENGAJA cari pasal dengan USTAZ Azhar pulak.. Biarlah MUKA mereka TEBAL bila USTAZ Azhar menolak PELAWAan mereka daripada PAS hancur kerana meMUSUHi ISLAM itu sendiri.. Lagi pun, selagi USTAZ Azhar sanggup diUSUNG ke sana ke mari oleh PAS, sekurang-kurangnya TEBAL MUKA mereka TAK la KETARA mana!

USTAZ Azhar kata dia MENOLAK kerana mahu berDAKWAH dengan CARAnya terSENDIRI.. ->KLIK<-

BAGUSlah.. Kerana ianya secara TIDAK langsung memBUKTIkan Lebai-Lebai DUNGU PAS sebenarnya GAGAL dalam bab menDAKWAH sekutu mereka iaitu DAP La'anatullah.. Sebaliknya, DAP La'anatullah pulak yang berjaya menDAKWAH Lebai-Lebai DUNGU PAS hingga ISLAM menJADI bahan HINAan semata-mata untuk mengGEMBIRAkan SEKUTU mereka ini.. Kalau USTAZ Azhar pun tahu SUKARnya berDAKWAH melalui PAS, ADA pulak ARTIS-ARTIS yang PERASAN mereka tuh LAYAK berDAKWAH hanya selepas menyertai PAS?

Kita PERCAYA kot mana sekalipun USTAZ Azhar tetap dengan LANTANGnya terhadap Kerajaan UMNO/BN walaupun dia TAHU Lebai-Lebai DUNGU PAS ini pun lebih HAPRAK.. Mungkin ada HIKMAHnya kepada Kerajaan UMNO/BN untuk melihat semula STRATEGI bagi menDEKATi orang macam USTAZ Azhar ini mengikut STRATEGI 'BLUE Ocean' yang diMINATi DS Najib? Pada kitalah, jangan berMUSUH dengan orang yang TIDAK berMUSUH walaupun kita NAMPAK dia 'PROVOKE'.. Buang MASA dan TENAGA aje.. Lebih BAIK meLAYAN MUSUH yang terang-terang cari pasal dengan kita macam Lebai-Lebai DUNGU PAS itu..

Lagi pun, USTAZ Azhar mungkin TAHU dia pun akan meLATAH macam Lebai-Lebai DUNGU PAS yang lain jika perSOALan seperti HUDUD, KES MAKSIAT para PEMIMPIN PKR dan ISU pengHINAan ISLAM oleh DAP La'anatullah diKEMUKAkan.. Jadik, lebih BAIK 'PLAYSAFE' dan TUMPUkan kepada NIAT untuk berDAKWAH aje.. Sekurang-kurangnya, tak perlulah berKONGSI DOSA dengan para PEMIMPIN sekutu PAS tersebut seperti mana Lebai-Lebai DUNGU PAS yang lain.. Ye la.. BAYANGkan kalau keSAHIHan VIDEO SEKS Penasihat PKR pun GAGAL diJAWAB, tak ke dia pun tumpang berDOSA sama kerana memBELAnya?

APA pun, kita TAK tahu bila PRU-13 dan mungkin jugak USTAZ Azhar akan berUBAH FIKIRannya.. Sedangkan DATUK Dr. Harun DIN pun boleh terPENGARUH, tak MUSTAHIL USTAZ Azhar jugak boleh terGODA dengan pujuk RAYU Lebai-Lebai DUNGU PAS tersebut untuk jadik CALON.. Awal-awal ni mungkin NAMPAK dia 'JUAL MAHAL' tetapi manalah tahu kalau NAWAITU yang MULIA itu pun boleh HILANG.. Bukankah para ARTIS yang masuk PAS jugak memPUNYAi NAWAITU yang SAMA tapi akhirnya TENGGELAM jugak dalam keSESATan PAS yang NYATA? Nak PATAH balik, MUKA dah TEBAL pulak dah..

Wallahualam..

2 comments:

dinturtle said...

penceramah bebas/jemputan ngan penceramah dalaman .....siapa dibayar lebih ?

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Err.. Kalau diBAYAR pun biasanya jarang MENGAKU.. Tak pun diKATAnya DERMA IKHLAS ke DERMA JIHAD ke apa ke... HE!HE!HE!

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS