DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, September 13, 2012

Nak jadik USTAZAH dah jadik 'AUTA-zah', nak jadik KHATIB, dah jadik macam RAHIB..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Anda mungkin terHIBUR seperti menonton RANCANGAN Raja LAWAK di TV apabila menDENGAR CERAMAH Lebai-Lebai DUNGU PAS.. Namun demikian, anda jugak TIDAK terKECUALI daripada menDAPAT DOSA kerana TIDAK ada CERAMAH Lebai-Lebai DUNGU PAS yang TIDAK memPERTIKAIkan keISLAMan orang ISLAM lain, memecah-BELAHkan UMAT dan mengHINA orang ISLAM lain.. TAMBAH pulak kalau penCERAMAH itu meLETAKkan PAS itu sebagai lebih ISLAM berbanding umat ISLAM lain seolah-olah ISLAM sejak dari zaman Rasulullah SAW itu bukan ISLAM yang sebenar.. Inilah 'PENYAKIT' mereka sebenarnya..

Kita TIMBULkan perkara ini kerana kalau DOSA setakat Lebai-Lebai DUNGU PAS yang berCERAMAH itu aje tak apala.. Namun, anda yang menDENGAR jugak TIDAK terKECUALI turut sama berDOSA.. Tak ke BODOH namanya jika anda menDAPAT DOSA atas perTUTURan atau perBUATan orang lain? CONTOHnya apabila anda menDENGAR seorang KHATIB berKHUTBAH menDAKWA KONONnya ada pihak berMIMPI mengatakan seorang PEMIMPIN POLITIK PKR yang GAGAL memBUKTIkan dirinya TIDAK berZINA dengan AMOI Cina akan memimpin UMAT ISLAM di akhir ZAMAN seperti RAKAMan ini..Jelas sekali KHATIB dalam RAKAMan AUDIO ini bukan sahaja meMALUkan seluruh umat ISLAM, malah patut diHUKUM BUNUH kerana pengHINAannya terhadap Rasulullah SAW menyamai apa yang diLAKUkan oleh Salman RUSHDIE! Inilah satu lagi BUKTI betapa ajaran PAS itu sememangnya SESAT..

Kita TIDAK tahulah KHATIB ini menDAPAT WAHYU dari TUHAN yang mana SATU.. Yang NYATAnya, baik 'MESSIAH' yang diPERCAYAi oleh UMAT Kristian atau pun IMAM Mahdi yang diPERCAYAi oleh golongan SYIAH, PEMIMPIN akhir ZAMAN itu bukanlah seorang yang KANTOI berZINA dengan AMOI Cina dan ada RAKAMan VIDEO pulak tuh! Siapa nak SELAMATkan siapa nih? HE!HE!HE!Dalam pada itu, UMAT ISLAM jugak TIDAK seHARUSnya diperBODOHkan dengan ARTIS-ARTIS yang KONONnya INSAF dan menjadi penCERAMAH untuk PAS.. Antara ARTIS PAS yang semakin 'GLAMOUR' kerana memaparkan keJAHILannya tentang ISLAM menerusi CERAMAH PAS adalah 'AUTA-zah' ABBY ini.. Payah nak KATA, tapi seolah-olah ILMU yang diMILIKki oleh ULAMA ISLAM seluruh DUNIA pun TIDAK seTANDING dengan ILMUnya yang baru INSAF!HE!HE!HE! Kita berTERIMA kasih kepada juruBLOG Abang Din TURTLE kerana meRINGKASkan CERAMAH 'AUTA-zah' ABBY seperti berikut.. ->KLIK<-

1 - Kehidupan kita langsung tidak mengikut syariat Islam

2 - Pas telah mengajar Abby faham SEMUA APA YANG RAKYAT MAHU

3 - Malaysia dalam keadaan bahaya sekarang dari segi agama, dari segi ekonomi, dari segi kebangkitan rakyat ..... sebab tu lah Umno marah sekarang ni !

4 - Saya jadi begini bukan disebabkan Norman Hakim.

5 - Orang Islam kena pilih pemimpin dari kalangan orang Islam.

6 - Hasil ceramah2 Pas yang dihadiri, rumusan Abby - Negara langsung tidak mengikut syariat Islam walaupun Perlembagaannya mengatakan negara Islam.

7 - Lelaki yang tidak tutup aurat sebanyak 3 kali ( contoh main bola pakai seluar pendek atas dari lutut ), dia tak boleh jadi wali.

Sebenarnya ini adalah SKRIP 'STANDARD' mana-mana penCERAMAH PAS yang sering memPERTIKAIkan keISLAMan orang ISLAM di NEGARA ini.. Yang KELAKARnya tuh, dalam pada dok TUDUH KONONnya kita SEMUA nih hidup tak ikut SYARIAT ISLAM, adakah mereka LUPA bahawa mereka jugak 2X5 kerana mereka adalah RAKYAT di NEGARA ini? Jadik 'AUTA-zah' ABBY dan SEMUA Lebai-Lebai DUNGU PAS kenalah mengakui segala IBADAT mereka TIDAK SAH kerana IBADAT tersebut dilakukan di NEGARA yang KONONnya TIDAK mengikut atau mengAMALkan SYARIAT ISLAM? Kan dah NAMPAK 'POINT' BODOH dia?

Kita SERAHkan kepada anda untuk meNILAI 'POINT' 1 hingga 6.. Kita nak ULAS 'POINT' ke-7.. Apabila 'AUTA-zah' ABBY berKATA sedemikian, dia patut tengok jugak adakah BAPAKnya sendiri TIDAK pernah langsung meLANGGARi apa yang diSEBUTnya itu seUMUR hidupnya? Jangan SEBUT sebarangan, kalau TAK maunya perNIKAHan dia dulu pun tak SAH dan anak-anaknya boleh berSTATUS anak H**AM! Inilah NAMAnya memperBODOHkan diri sendiri depan PENGIKUT! Bagaimana agaknya dengan AURAT seorang PEMIMPIN PKR yang terDEDAH dalam VIDEO SEKS dengan AMOI Cina? Anak dia KAHWIN secara HARAM ke? Err.. 'AUTA-zah' ABBY dulu AURAT dah terDEDAH entah berapa JUTA kali? HE!HE!HE!

Lagi SATU, 'POINT' ke-7 tuh jugak meNAMPAKkan 'AUTA-zah' ABBY ini macam meROYAN semacam aje.. Mungkin dia KECEWA dengan LELAKI kerana keGAGALan dalam perNIKAHan dan perCINTAannya sebelum diperBODOHkan untuk menyertai PAS? Yang nih PAYAH nak CAKAPla pasal semuanya TAKDIR dan ATURan Allah SWT.. Kalau ANTI sangat kat LELAKI, boleh aje jadik pejuang LGBT kalau Lebai-Lebai DUNGU PAS IZINkan! Kita NASIHATkan JUMPA aje Dr. Fadzillah KAMSAH untuk mengubati JIWA yang meROYAN tuh.. Ini dok JUMPA Lebai-Lebai DUNGU PAS yang memang GILA SEKS, sah-sah le ROSAK! KAH!KAH!KAH!

Wallahualam..

2 comments:

anti bohmau said...

Tuan,

arba'iyah ni sendiri cukup kuat menentang poligami sbb tak benarkan suaminya berbini lain & sanggup meminta cerai depan umum, macam masna dia nak jadi muslimat pas yg taatkan suami? atau dia dah telan ludah dia sendiri, jadi 'jinak' & 'lembik tengkok' bila sanggup jadi bini ke2, 3 @ 4 kepada mana2 pemimpin @ ustaz @ pak lebai pas? maklumla, nakkan surga pas?

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

En. BOHMAU, nasibnya sebagai seorang WANITA memang MALANG tetapi BODOHnya dia kerana GAGAL meLIHAT NASIB MALANGnya itu sebagai ujian Allah SWT..Nampak macam dia meLETAKkan PAS itu jauh lebih TINGGI daripada Allah SWT..

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS