DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, September 11, 2012

DILEMA USTAZ Nasha berTEMPUR dengan DAJAL-DAJAL ERDOGAN + ANWARinas di dalam PAS?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Nasharudin Mat ISA atau USTAZ Nasha sepatutnya berBANGGA dengan 'KeMENANGan'nya di dalam mesyuarat Majlis SYURA PAS semalam.. Malah, USTAZ Nasha patut menganggap bahawa 'KeMENANGan'nya semalam TIDAK kurang HEBAT berBANDING keMENANGannya sebagai Timbalan PRESIDEN PAS beberapa TAHUN dahulu menewaskan TOKOH 'Kepala BAPAK ERDOGAN' di dalam PAS! USTAZ Nasha sebenarnya telah memalitkan MALU yang BESAR kepada DAJAL-DAJAL ERDOGAN + ANWARinas di dalam PAS apabila Majlis SYURA PAS malam kelmarin TIDAK memBINCANGkan langsung perihalnya..

Bukan RAHSIA lagi bahawa Pok Nik 'ALAIHISSALAM' meninggalkan mesyuarat Majlis SYURA PAS lebih AWAL kerana dapat mengHIDU USTAZ Nasha TIDAK akan diKENAkan apa-apa TINDAKan.. ->KLIK<-

Sekurang-kurangnya Pok Nik tak perlulah berTENTANG MATA lama-lama dengan orang yang diPERLInya tanpa HENTI ini.. Mungkin kerana KHUATIR semakin LAMA dia dalam mesyuarat itu, semakin CEPAT pulak dia masuk WAD CCU, Pok Nik pun 'BLAH'la cepat-cepat.. Apa pun, Pok Nik masih ada CARA untuk menunjukkan keTIDAK-PUASan HATInya tuh.. Jelas sekali USTAZ Nasha TIDAK akan jadik CALON lagi di Kelantan pada PRU-13 demi jaga air MUKA Pok Nik!

Apa pun, adalah MENARIK untuk meLIHAT gerak-geri USTAZ Nasha selepas ini..

- Apakah USTAZ Nasha masih tetap dengan penDIRIannya yang telah menimbulkan 'KeMURKAan' kepada 'The GOD-Father' DAP La'anatullah?

- Apakah USTAZ Nasha akan menutup MULUTnya terhadap segala macam keMUNGKARan Penasihat PKR dan DAJAL-DAJAL ERDOGAN + ANWARinas?

Kita TIDAK menolak mungkin USTAZ Nasha terpaksa mengawal MULUT dan tingkah-lakunya kerana MUSTAHIL dia akan menDAPAT peluang KEDUA di dalam Majlis SYURA PAS ini.. Mungkin USTAZ Nasha akan terpaksa buat-buat jual MAHAL pulak dengan rakan-rakannya dalam UMNO/BN selepas ini? Malah, TIDAK mustahil USTAZ Nasha akan kembali kepada PERANGAI lamanya semasa dia berJAWATAN Timbalan PRESIDEN PAS dengan menyertai segala macam bentuk DEMONSTRASI dan RUSUHan yang diANJURkan oleh puak-puak PR? Mungkin itu yang diHAJATi oleh KELING HINDRAF ini dalam KLIP VIDEO ini?Apa pun, itu SEMUAnya terPULANGlah kepada USTAZ Nasha sendiri.. Jika dia IKHLAS dalam perJUANGannya, dia pasti YAKIN Allah SWT akan memBANTUnya lebih daripada apa yang PAS dapat LAKUkan.. Sebaliknya, jika USTAZ Nasha kembali kepada Lebai-Lebai DUNGU PAS yang semakin SESAT dan terPESONG, TIDAK mustahil dia akan lebih RUGI berBANDING daripada apa yang diALAMInya ketika ini.. Mungkin ada BAIKnya USTAZ Nasha meLIHAT kembali KARIER POLITIKnya dalam PAS yang meningkat hingga dapat jadik S/U AGONG PAS seterusnya jadi Timbalan PRESIDEN PAS sebelum terSUNGKUR kerana diANIAYA oleh DAJAL-DAJAL ERDOGAN + ANWARinas? Ingat-ingatlah BALIK..


Sebaliknya, adakah Lebai-Lebai DUNGU PAS akan menerima semula USTAZ Nasha? Ini pun perlu diFIKIRkan secara menDALAM jugak.. USTAZ Nasha seperti jugak Timbalan PRESIDEN PAS terkini yang KEBAS bini orang tuh sebenarnya memPUNYAi satu bentuk perSAMAan.. Mereka berDUA sering di'REJECT' untuk jadik calon PAS hingga terpaksa meREMPAT di merata tempat.. BEZAnya, USTAZ Nasha di'REJECT' kerana DAJAL-DAJAL ERDOGAN + ANWARinas meLIHATnya sebagai BATU pengHALANG.. Sementara Timbalan PRESIDEN PAS yang KEBAS bini orang tuh di'REJECT' kerana orang MELUAT dan tak MAHU terPALIT dengan segala macam SIAL dan BALA yang dibawaknya tuh!

Allah SWT sebenarnya mengANUGERAHkan PEMIMPIN seperti USTAZ Nasha di dalam PAS tetapi Lebai-Lebai DUNGU PAS TIDAK mengHARGAinya.. Secara JUJURnya, USTAZ Nasha sebenarnya ada SIFAT kePIMPINan yang lebih BAIK daripada RAMAI PEMIMPIN Pemuda UMNO hari ini.. USTAZ Nasha NAIK dalam HIERARKI kePIMPINan PAS pun dengan CARA yang BERSIH, bukannya macam 'BOSS' Pemuda UMNO yang jadik pemBAWAK PASSPORT kepada Penasihat PKR tu.. Apa pun, seBAIK mana pun PEMIMPIN yang masuk PAS, Lebai-Lebai DUNGU tuh TIDAK akan mengHARGAinya.. SAMAlah seperti sikap UMAT para NABI terDAHULU yang sanggup meMUSUHi dan memBUNUH utusan Allah SWT!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS