DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, September 22, 2012

Hanya jika umat ISLAM di NEGARA ini BERSATU barulah ISLAM itu TIDAK akan diHINA dek MUSUHnya..ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

JuruBLOG RBF meLAPORkan KISAH Penolong S/U Dewan ULAMA PAS yang diKATAkan memBELA kenyataan MP DAP La'anatullah dari Beruas iaitu NGEH Koo Ham.. Pemimpin DAP La'anatullah sebelum ini diKATAkan mengHINA umat ISLAM yang berDEMONSTRASI memBANTAH FILEM 'Innocence of MUSLIM' melalui TWITTERnya.. ->KLIK<-

Pada kitalah, Penolong S/U Dewan ULAMA PAS ini hanyalah umpama TAIK CICAK di celah TOMPOKan TAHI GAJAH di dalam PAS.. Dengan KATA lain, tak payah ambil 'POT' pun dengan kenyataan dia nih.. Lebai-Lebai DUNGU PAS seperti biasa ingin meLETAKkan diri mereka KONONnya lebih ISLAM berbanding orang ISLAM lain.. Walaupun dalam KES pengHINAan menerusi FILEM pun mereka tetap ingin dilihat TIDAK berSAMA-SAMA dengan umat ISLAM lain.. Mungkin kita KRITIKAL tetapi itulah HAKIKAT sebenar DEMONSTRASI yang diperLIHATkan semalam samada di Kampung BARU atau pun di Tabung HAJI.. Memang berBEZA berbanding RUSUHAN yang diatur musuh ISLAM sebelum ini yang KONONnya atas nama 'SPRING'..

Anda mungkin MARAH tetapi sebenarnya anda TIDAK dapat apa-apa pun IKITIBAR menerusi DEMONSTRASI semalam.. Anda hanya meLUAHkan keMARAHan di jalan-jalan tetapi anda GAGAL meLIHAT bagaimana musuh-musuh ISLAM hari ini memPENGARUHi anda untuk saling berPECAH-BELAH dan TIDAK bersatu walaupun atas kePENTINGan AGAMA ISLAM.. Seharusnya ada langkah berTERUSan yang wajar diAMBIL, bukannya diTAMATkan dengan DEMONSTRASI sekitar sejam dua sahaja.. Yang dapat KREDIT POLITIK daripada DEMONSTRASI ini hanyalah 'BOSS' Pemuda UMNO dan PAS aje yang sebelum ini dilihat 'SURAM' masa DEPAN dalam PARTI POLITIK masing-masing!

Kalau diLIHAT bentuk DEMONSTRASI di NEGARA -NEGARA ISLAM lain, sampai berHARI-HARI lamanya.. Sampai ada yang hilang NYAWA.. Sudah tentu bukan DEMONSTRASI sebegini yang kita MAHUkan tetapi seharusnya ada langkah yang berTERUSan untuk sekurang-kurangnya mengHALANG ISLAM dan Rasulullah SAW diHINA di masa hadapan.. Pada kita, satu-satunya cara umat ISLAM boleh mengHALANG pengHINAan sebegini hanyalah jika mereka BERSATU atas nama ISLAM.. Soalnya, HARI ini adakah kita sedang BERSATU sedemikian rupa? Kita sedang diPECAH-BELAHkan atas nama POLITIK oleh MUSUH-MUSUH ISLAM menerusi agenda mereka untuk meREPUBLIKkan NEGARA!


Sebab itulah kita LIHAT ada Lebai-Lebai DUNGU PAS boleh berTOLERANSI dengan pengHINAan sedemikian RUPA oleh PEMIMPIN DAP La'anatullah.. Ini memBUKTIkan betapa DUNGUnya Lebai-Lebai PAS kerana jelas mereka GAGAL menDIDIK sekutu mereka DAP La'anatullah tentang ISLAM! Sebaliknya DAP La'anatullah pulak yang menDIDIK mereka menjadi lebih PLURALISME, SEKULAR dan LIBERAL demi POLITIK untuk menJATUHkan UMNO/BN! Maka TIDAK hairanlah Lebai-Lebai DUNGU PAS boleh berTAKBIR bila umat ISLAM dalam UMNO/BN pun boleh diKAFIRkan oleh para KAFIRin DAP La'anatullah ini! Ini boleh diLIHAT dalam RUSUHAN BERSIH, OREN dan HIJAU sebelum ini apabila agenda para MUSUH ISLAM dipeluk CIUM oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS..

Dalam UMNO/BN pun TIDAK kurang HEBATnya.. Berbanding ZAMAN pemerintahan TUN Dr. Mahathir yang meLETAKkan NEGARA ini bergerak MAJU berlandaskan unsur-unsur keISLAMan, hari ini UMNO/BN seakan-akan TIDAK meneruskannya.. UMNO/BN hanya mahu sekadar dilihat TIDAK kurang ISLAM apabila di'PROVOKE' dek Lebai-Lebai DUNGU PAS.. Kita nak TANYA kat Pemuda UMNO, berapa BANYAK dah agenda ISLAMISASI yang berjaya diTERAPkan selama peSALAH POLITIK WANG itu jadik 'BOSS'? Kalau agenda untuk dia memPOPULARkan dan meng'GLAMOUR'kan diri sendiri dalam PARTI, BANYAK le!  Patutle PAS diLIHAT lebih 'ADVANTAGE' berbanding UMNO bila bercakap menyentuh bab ISLAM!

Kaedah DEMONSTRASI untuk menunjukkan keMARAHan sebenarnya TIDAK memBERIkan kesan selagi umat ISLAM sendiri TIDAK mahu BERSATU.. Kita LIHAT bila FILEM ini diTERBITkan di YOUTUBE, puak MUSUH ISLAM hanya KETAWA kerana mereka TAHU kita TIDAK mampu berbuat apa-apa pun! Tak NAMPAK lagi sebab kenapa Google ENGGAN menarik FILEM tersebut dari YOUTUBE?

- Kita GUNAkan ENJIN CARIan Google di Internet?

- Kita GUNAkan Google MAP untuk cari LOKASI?

- Kita GUNAkan Google MAIL untuk berhubung?

- Kita GUNAkan G-TALK untuk berKOMUNIKASI?

- Kita GUNAkan OS ANDROID dalam telefon PINTAR kita?

- Kita GUNAkan BLOGSPOT ini untuk menyuarakan pandangan kita?

- Kita GUNAkan YOUTUBE untuk memPROMOSI RAKAMan diri sendiri?

Jadik? Apakah DEMONSTRASI masih lagi meRUPAkan KAEDAH berKESAN untuk mengHALANG pengHINAan sebegini di seluruh DUNIA? Kalau Pak-Pak ARAB BERANI GUNAkan 'OIL Embargo' mungkin berKESAN tetapi Pak-Pak ARAB pun sibuk nak berBUNUHan sesama sendiri? Di NEGARA kita pulak RAMAI tokoh POLITIK diperBODOHkan dek 'Penyokong TEGAR keSELAMATan ISRAEL' yang terang-terang terKANTOI kerana ada RAKAMan 'MenJUBOR dan berZINA' yang GAGAL diNAFIkannya?

Tengok umat ISLAM dok SOKONG orang MACAM ni pun para MUSUH ISLAM terGELAK BESAR pasal terang-terang NAMPAK sangat BODOH! Dia asyik dok BODOHkan RAKYAT Sabah dan Sarawak KONONnya UMNO/BN curi hasil NEGERI mereka sedangkan dia pulak NAIK Jet MEWAH hasil NEGERI dan NEGARA yang diROMPAKnya selama ini takde SIAPA pun nak 'SOUND'? ->KLIK<-

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS