DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, September 12, 2012

AIK? Takkan SUARAM aje NGO HARAM yang diBIAYAi dek YAHUDI penyokong ZIONIS NEO-Con di NEGARA ini?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Hari ni terPAMPANG di dalam banyak MEDIA bahawa perTUBUHan SUARAM menerima SUMBANGan YAHUDI George SOROS.. Menurut MENTERI KPDNKK,

"Melalui surat tawaran, Open Society Institute telah menyalurkan dana sebanyak AS$60,000 (RM186,144.11) pada 17 Oktober 2007, AS$68,775.65 (RM213,361.35) (18 Disember 2008), AS$60,000 (RM186,144.11) (12 Februari 2010) kepada Suaram. Ketiga-tiga surat tawaran geran dana tersebut telah diterima dan ditandatangani masing-masing oleh Pengarah Eksekutif Suaram, Yap Swee Seng pada tahun 2007 dan 2008 serta Pemangku Pengarahnya, Kua Kia Soong (2010)," ->KLIK<-

Dengan KATA lain, sudah terBUKTI bahawa SUARAM salah satu daripada NGO yang boleh diSABITkan dengan keSALAHan penerimaan wang HARAM.. Malah, aktiviti SUARAM yang dilihat banyak menabur FITNAH khususnya terhadap Kerajaan Malaysia dalam pelbagai ISU demi kePENTINGan POLITIK PR seHARUSnya dipandang BERAT oleh RAKYAT.. RAKYAT wajar meLIHAT NGO seperti SUARAM ini mampu menjadi peMANGKIN kepada keMUSNAHan NEGARA dan keMATIan RAKYAT seperti apa yang berlaku di NEGARA-NEGARA ARAB atas NAMA 'SPRING'..

Menambahkan lagi 'JENAYAH' yang diLAKUkan oleh SUARAM, NGO ini jugak telah diDAPATi sebagai pertubuhan HARAM oleh PenDAFTAR Pertubuhan atau ROS.. Dalam satu kenyataan hari ini, ROS menyatakan bahawa REKOD penDAFTARan pertubuhan mendapati SUARAM TIDAK berDAFTAR dan TIDAK pernah mengemukakan perMOHONan untuk diDAFTARkan.. ->KLIK<-

Apa pun, ini BUKANlah perkara yang mengejutkan kerana SUARAM pun bukanlah satu-satunya pertubuhan NGO HARAM yang pernah diWUJUDkan untuk mengHURU-HARAkan NEGARA ini.. Dah terlalu BANYAK dah NGO HARAM macam ini yang WUJUD!

Selain itu, bukan SUARAM sahaja yang diBIAYAi oleh Yahudi yang menyokong ZIONIS NEO-Con di NEGARA ini.. Pihak berKUASA mungkin dapat CEKUP satu tetapi sebenarnya mungkin sudah ada beRATUS lagi NGO-NGO HARAM seperti SUARAM dengan OBJEKTIF yang SAMA! Malah, terlalu BANYAK dah FITNAH dan pemBOHONGan FAKTA yang telah diLAKUkan oleh NGO-NGO HARAM tetapi pihak berKUASA seakan buat-buat tak NAMPAK! Kenapa agaknya? Apakah keENGGANan pihak berKUASA untuk menyiasat lebih AWAL SEMUA NGO HARAM ini terHALANG kerana ada segelintir ANGGOTA mereka turut berSUBAHAT? Ye la.. Bukan SEMUA ANGGOTA pihak berKUASA ini JUJUR dalam TUGAS mereka..

Ya.. Kita TAK NAFIkan setiap TUDUHan memerlukan BUKTI.. SAMAlah jugak dengan NGO-NGO HARAM ini yang bukan sahaja menuduh tanpa BUKTI malah turut menCIPTA BUKTI REKAan untuk menJATUHkan Kerajaan UMNO/BN dan NEGARA.. Oleh itu, BUKTI itu sebenarnya harus diCARI bukannya diTUNGGU.. POLIS menCARI BUKTI dan menyiasat, BUKANnya menunggu di BALAI sehingga BUKTI diKEMUKAkan.. Namun demikian, dalam KES NGO-NGO HARAM sebegini, kenapakah pihak berKUASA dalam KPDNKK, Bank NEGARA, SSM, SPRM dan BANYAK lagi TIDAK berTINDAK lebih AWAL? NGO-NGO ini bukannya baru diTUBUHkan sehari dua? Dah berTAHUN dah mereka WUJUD atas nama NGO?

Adakah anda masih INGAT penDEDAHan MANTAN rakan TENIS Penasihat PKR tentang KAITAN Penasihat PKR dengan wang RM3 BILION yang diDAKWA telah diSONGLAP olehnya semasa AWAL KRISIS ekonomi tahun 1997/1998 dahulu? ->KLIK<-

Kenyataan tentang wang RM3 BILION tersebut jugak turut diSAHUT oleh MANTAN Timbalan GABENOR Bank NEGARA Datuk MURAD Khalid.. ->KLIK<-

Kita PERCAYA KES yang diNYATAkan ini meLAMPAUi bidang KUASA pihak POLIS.. Sepatutnya Bank NEGARA, SPRM dan banyak lagi agensi-agensi yang terLIBAT patut TAMPIL memBONGKARkan penDEDAHan ini.. Jika ianya diSIASAT secara TELUS, RAKYAT pasti menDAPAT JAWAPAN untuk:-

- Kenapa Penasihat PKR MAMPU keliling DUNIA jumpa ZIONIS NEO-Con untuk tolong SPONSORkan PARTInya serta ke Thailand atau SEWA 'AMOI' di KONDO MEWAH berSAMA 'DATUK T' untuk meLAYAN NAFSUnya?

- Kenapa Penasihat PKR mampu hidup MEWAH dengan rumah di Segambut berNILAI JUTAan RM, kereta MEWAH, JAM OMEGA dan mampu bawak 'COFFEE Boy'nya ke luar NEGARA sedangkan dia sebenarnya bekas BANDUAN?

- PemBIAYAan untuk PKR dan Lebai-Lebai DUNGU PAS melalui puak-puak ERDOGAN dan ANWARinas hingga dapat beli BAS 'MADE In TURKEY', perBELANJAan segala macam AKTIVITI RUSUHan dan bantuan GUAMan untuk 'PENJENAYAH' yang LAKUkan JENAYAH terhadap NEGARA atas nama PARTInya..

Itu BARU RM3 BILION yang diDEDAHkan.. Adakah memang JUMLAHnya setakat itu sahaja? Tak mungkin.. Untuk menJATUHkan sebuah NEGARA, jumlah RM3 BILION terlalu sedikit.. Ahli-ahli POLITIK biasa pun mampu dapat SPONSOR berJUTA-JUTA RM hanya untuk pemilihan PARTI, betul tak? Kalau tak PERCAYA, anda boleh TANYAkan 'BOSS' Pemuda UMNO yang jugak MANTAN pemBAWAK PASSPORT untuk Penasihat PKR tuh.. JUMLAH sebenar pasti akan memBUKA MATA RAKYAT jika ianya benar-benar diSIASAT secara TELUS.. SOALnya, bolehkah ianya diSIASAT seTELUS mungkin tanpa ada seorang pun ANGGOTA pihak yang MENYIASAT tuh berSUBAHAT atau berSEKONGKOL dalam KES ini?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS