DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, September 15, 2012

INNOCENCE of MUSLIMs = KeBEBASan berSUARA:- Sebenarnya RAMAI penyokong kenyataan CLINTON di NEGARA ini..

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Ooo.. Kalau di US, atas NAMA keBEBASan berSUARA kita BEBAS mengHINA kePERCAYAan agama orang lain.. Dengan KATA lain, jika AGAMA kita diHINA kita TIDAK boleh MARAH sebarangan kerana ianya berTENTANGan dengan keBEBASan berSUARA atau mungkin lebih TEPAT lagi ialah hak-hak ASASI manusia! Ini bukan kita yang KATA sebaliknya ini TERJEMAHan KATA-KATA S/U NEGARA US, Hillary CLINTON.. Menurut CLINTON,

"Saya tahu adalah sukar bagi sesetengah orang untuk memahami mengapa kami tidak boleh menyekat video itu. Selain kebebasan bersuara, dunia yang semakin canggih menyebabkan kami mustahil untuk menyekatnya," ->KLIK<-

Dia berKATA sedemikian sebagai RESPON terhadap pemBUNUHan DUTA US oleh umat ISLAM Libya kerana MARAHkan KLIP FILEM di YOUTUBE yang mengHINA Rasulullah SAW.. Inilah dia SIFAT keBINATANGan yang cuba diSEMAIkan oleh Kerajaan US yang berPAKSIkan ZIONIS Neo-CON terhadap RAKYATnya.. Walaupun KONONnya US ini sebuah NEGARA yang RAMAI penganut KRISTIAN tetapi jelas sekali Kerajaan US macam BINATANG yang TIDAK berAGAMA sebaliknya memilih keBEBASan tanpa HAD sebagai PEDOMAN hidup mereka.. UNDANG-UNDANG atau AGAMA bagi mereka hanyalah CANDU..

Dalam KONTEKS keBEBASan yang diSUARAkan oleh CLINTON itu, kita PERCAYA ada PENGIKUTnya di NEGARA ini.. Walaupun NEGARA ini NEGARA yang mementingkan kePERCAYAan berAGAMA dengan meLETAKkan 'KePERCAYAan kepada TUHAN' sebagai RUKUNEGARA yang PERTAMA dan WAJIB diPATUHi, masih ada PIHAK yang mengINGINkan keBEBASan tanpa HAD seperti BINATANG atau ala-ala NEGARA US! KeBEBASan itu terMASUKlah mempertikaikan segala PERKARA yang terMAKTUB di dalam PERLEMBAGAAN NEGARA seperti keDUDUKan AGAMA ISLAM sebagai AGAMA RASMI contohnya..

Ini bukan PERKARA BARU kerana ianya cuba diSEMAIkan di kalangan RAKYAT di NEGARA ini berMULA pada ZAMAN 'KeterBUKAan' REJIM PM ke-5 atas NASIHAT Menantu BABAHnya.. Siapakah di NEGARA ini yang diLIHAT cuba memPROMOSIkan keBEBASan ala-ala yang diNYATAkan oleh CLINTON? Ala.. SIAPA lagi kalau bukan orang yang menerima ANUGERAH daripada CLINTON?


Anda KENAL bukan siapa orang di atas? Perlu ke diperKENALkan lagi? Apa? Dia BUKAN memperJUANGkan keBEBASan sedemikian RUPA? Dia TIDAK mengHINA AGAMA orang lain? Ye ke.. Siapa yang KATA sedemikian, agaknya dalam KEPALA dia penuh dengan unsur XXX hingga LUPAkan PERISTIWA ini..Apa? CARAnya tak SAMA? Dia tak HASILkan VIDEO dalam YOUTUBE yang mengHINA ISLAM seperti di US? Ooo.. Ye ke.. Perlu ke dia berBUAT demikian? Maunya HILANG NYAWA kalau dia BERANI buat VIDEO dalam YOUTUBE seperti yang menJADI ISU hangat ketika ini.. Baik VIDEO dalam YOUTUBE atau pun dengan mengANJURkan FORUM seperti di atas, hanya CARA aje yang berBEZA sedangkan OBJEKTIFnya tetap sama - atas NAMA keBEBASan berSUARA KONON-KONONnya! KeBEBASan berSUARA hingga boleh mengHINA kePERCAYAan orang lain? Kalau macam tuh, baik kasi TUKAR aje RUKUNEGARA yang PERTAMA tadi?

Malah, tak KURANG jugak yang cuba meLANJUTkan SKRIP keBEBASan berSUARAnya atas alasan KONONnya itu adalah hak ASASI manusia seperti dalam KONTEKS yang diNYATAkan menerusi SEKSUALITI MERDEKA.. ->KLIK<-

Yang nih memang SAH-SAH le nak meLETAKkan tahap manusia itu lebih RENDAH daripada BINATANG.. BINATANG pun takde nak 'BeROMEN' apatah lagi 'MenJUBOR' sesama JANTINA.. Namun begitu, TAK diNAFIkan le ada jugak SPESIS manusia yang 'BANTAI' tak kira JANTAN atau BETINA.. Bila diSURUH berSUMPAH, pandai pulak dia KATA Dr. Yusof QARDHAWI tak SURUH pulak?Oleh itu, anda patut JELAS bahawa IDEALISME atau SKRIP keBEBASan berSUARA atas nama hak ASASI manusia ini SEMUAnya berTUNJANGkan untuk meRUNTUHkan AJARAN MURNI di dalam AGAMA itu sendiri.. Kita LIHAT serata DUNIA, semua AGAMA telah diHANCURkan dek IDEALISME sebegini.. Tinggal AGAMA ISLAM aje yang cuba diHANCURkan sedikit demi sedikit.. Baik CLINTON atau mana-mana PEMIMPIN sebegini, nilai-nilai MURNI dalam AGAMA itu sudah TIDAK PENTING lagi.. Menjadi BINATANG yang TIDAK berAKAL demi meLAYAN tuntutan NAFSU itu jauh lebih UTAMA.. RELAkah anda jadi MANGSA?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS