DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, September 12, 2012

Kaum INDIA MUSLIM dan Tarian SUMAZAU diHINA dek kaum 'PENDATANG' dalam PR kerana sifat RASIS mereka..

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

PERGH... Bukan MAIN HEBAT lagi puak-puak DUNGU dalam PR mengHINA RAKYAT di NEGARA ini.. DiULANGi, mengHINA RAKYAT di NEGARA ini yang berBILANG KAUM dan AGAMA.. PR yang terDIRI daripada DAP La'anatullah, PARTI SEKSUAL PKR dan Lebai-Lebai DUNGU PAS terLUPA bahawa mereka sendiri terdiri daripada golongan KAUM dan penganut AGAMA yang diHINA mereka.. Dengan KATA lain, mereka TIDAK boleh meNAFIkan bahawa KAUM atau penganut AGAMA yang diHINA oleh mereka ini jugak bukan ahli PARTI mereka.. Tapi BIASAla.. UNDI nak, HINA orang pun nak jugak.. TAMBAH pulak kalau yang dah memang sedia RASIS seperti DAP La'anatullah tuh..


BLOG The UNSPINNERS dan SHIZONE hari ini menDEDAHkan betapa RASISnya SENATOR DAP berNAMA S. Ramakrishnan ini.. Seperti keBODOHan PEMIMPIN kaum INDIA lain di dalam DAP La'anatullah, dia memanggil kaum INDIA MUSLIM sebagai 'Melayu PALSU' atau 'FAKE Malays'.. ->KLIK<-

DAP La'anatullah memang RASIS kerana walaupun mereka menDAKWA PARTI mereka berBILANG KAUM, hakikatnya kaum CINA yang mengANGGOTAi DAP La'anatullah ini adalah SAKI-BAKI keturunan pengGANAS KOMUNIS yang memBUNUH RAMAI RAKYAT di NEGARA ini.. Manakala kaum INDIA dalam DAP La'anatullah pulak adalah suku-sakat pemBUNUH Mahatma GHANDI dan peRUNTUH MASJID Babri di benua INDIA serta bekas ahli LTTE yang memBUNUH JUTAan RAKYAT Sri Lanka.. Sebab itulah mereka GAGAL menerima hakikat keRAKYATan mereka di NEGARA ini bukannya 'FREE'!

KeRAKYATan mereka ini diBERIkan selepas para PEMIMPIN Melayu/ISLAM berTOLAK ANSUR demi menDAPAT keMERDEKAan NEGARA ini.. Hakikatnya, mereka yang dibawak oleh BRITISH semasa zaman KOLONIAL sebagai BURUH di lombong, ESTET dan 'CONSTRUCTION' ini sebenarnya sudah pun TIDAK berNEGARA.. NEGARA asal mereka pun ENGGAN menerima kembali mereka.. Nak tinggal di UK pun BRITISH tak nak bagi kerana bangsa Mat SALLEH ni memang tak mahu DNA keturunan mereka diKOTORi.. Mereka dikira berTUAH kerana kaum Melayu/ISLAM di NEGARA ini sudi menerima mereka secara berSYARAT.. SYARAT yang LAZIM sebagai WARGANEGARA!

SENATOR DAP La'anatullah itu mungkin LUPA bahawa kaum INDIA MUSLIM telah lama tinggal di NEGARA ini berbanding TOK NENEKnya yang di'IMPORT' oleh BRITISH dahulu.. BUKU Sejarah MELAYU telah menCATATkan adanya kaum INDIA MUSLIM zaman KeSULTANan Melaka.. Malah, MASJID tertua di Pulau Pinang jugak diBINA oleh kaum INDIA MUSLIM ini.. HAKIKATnya, DAP La'anatullah mengHINA kaum INDIA MUSLIM seolah-olah mereka TIDAK sedar mereka sendiri pun ASALnya penDATANG?KLIP VIDEO di atas ini wajar diJADIkan petunjuk bahawa DAP La'anatullah memang berHASRAT untuk menJADIkan 'NANA, MAMU dan MAMI' Tanjong seperti kaum ROHINGYA di MYANMAR.. Itu pun RAMAI 'NANA, MAMU dan MAMI' tak NAMPAK lagi..

Ketika DAP La'anatullah sibuk mengHINA kaum INDIA MUSLIM kerana KAITAN perSAMAan AGAMA mereka dengan kaum Melayu/ISLAM, tak KURANG jugak SPESIS DUNGU dalam PKR dan Lebai-Lebai DUNGU PAS mengHINA kaum PRIBUMI di Sabah dan Sarawak.. Kita PERCAYA RAMAI belum lupa pengHINAan PRESIDEN PAS dan DAP La'anatullah terhadap kaum PRIBUMI Sarawak.. ->KLIK<-Kali ini, PRIBUMI Sabah pulak diHINA oleh PR dengan mengatakan Tarian SUMAZAU kaum KADAZAN Dusun adalah untuk golongan rendah AKHLAK.. ->KLIK<-


Walaupun laman WEB ASAL yang memaparkan pengHINAan tersebut telah diPADAMkan mungkin kerana puak-puak PR ini menyedari keBODOHan mereka, namun kaum KADAZAN Dusun boleh menyaksikan sendiri 'PRINT SCREEN' yang berjaya di'CAPTURE' sebelum mereka memadamkannya dan BANDINGkan..


TerTANYA-TANYA kita adakah Wilfred BUMBURING dan Lajim UKIN jugak mengHALALkan pengHINAan sebegini KONONnya kerana mengHORMATi Penasihat PKR yang menJIJIKkan itu?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS