DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, September 10, 2012

RELAkah anda BIARkan kampung anda diCEROBOHi oleh 'PenJUBOR' yang naik BAS mewah 'MADE in TURKEY' tapi LAPARkan DARAH orang?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Anda SEMUA RAKYAT Malaysia yang BIJAK dan TAHU mengGUNAkan OTAK.. MeLAINkan anda PENYOKONG PR yang seDUNGU Lebai-Lebai PAS, memang 'CONFIRM'lah tak TAHU mengGUNAkan OTAK.. Oleh itu, di sini kita PAPARkan DUA keping GAMBAR untuk anda SEMUA memBUAT peNILAIan.. Jom kita pakat LIHAT dan pakat GUNAkan OTAK buat perBANDINGan..


GAMBAR ini dah cukup POPULAR di seluruh DUNIA.. GAMBAR kereta POLIS diterBALIKkan dalam RUSUHan BERSIH 3.0.. GAMBAR RUSUHan paling GANAS di NEGARA ini dalam tempoh 30 TAHUN selepas RUSUHan untuk menJATUHkan PAS oleh RAKYAT Kelantan pada tahun 1977 dan dalam tempoh 40 TAHUN selepas RUSUHan 13 Mei 1969.. Dalam keadaan RUSUHan sedemikian pun DS Najib dan Kerajaan UMNO/BN masih terlalu berLEMBUT walaupun peRUSUH tersebut cuba menJADIkan NEGARA ini seperti di Somalia atau AFGHANISTAN.. Malah, hari ini pun para peRUSUH tersebut masih BEBAS dan dibela pulak oleh RAMAI para PEGUAM?


GAMBAR ini pulak bukannya nak sampai tahap RUSUHan pun.. Sebaliknya hanya DEMONSTRASI beberapa orang BELIA kampung yang TIDAK mahu 'PenJUBOR' dan 'PenZINA' menCEMARi kampung mereka dengan DAKYAH POLITIK ZIONIS Neo-CONnya.. DEMONSTRASI pun setakat angkat 'BANNER' dan JERIT-JERIT aje.. TIDAK ada kereta diterBALIKkan, TIDAK ada adegan BAKAR-memBAKAR dan TIDAK ada pun keROSAKkan PRASARANA awam.. Namun, mereka yang berDEMONSTRASI ini telah diACUkan PISTOL dek 'BODYGUARD' si 'PenJUBOR' dan 'PenZINA' KONONnya keSELAMATan 'BOSS'nya terANCAM?

Jadik, anda NILAIkan sendiri siapa yang sebenarnya pengGANAS dan LAYAK diLABELkan sebagai MUSUH RAKYAT? Apabila mereka meRUSUH dalam SKALA yang BESAR dan meROSAKkan segala macam HARTA benda awam, mereka masih menuduh POLIS dan tentunya Kerajaan UMNO/BN ini ZALIM dan KEJAM terhadap mereka.. Sebaliknya, apabila 'BOSS' mereka yang dok dalam BAS MEWAH 'Made IN TURKEY' berHADAPAN dengan DEMONSTRASI beberapa orang BELIA kampung aje 'BODYGUARD'nya dah ACUkan PISTOL terhadap mereka? Sekarang nih mereka dah mula LAPARkan DARAH RAKYAT pulak kot?

Tak cukup dengan GAMBAR? OK, kita LIHAT pulak keGANASan semasa BERSIH 3.0 melalui KLIP VIDEO berikut.. Anda NILAIkan sendiri tahap keGANASan yang diPAMERkan mereka hingga bukan aje POLIS, jurugambar TV AL-HIJRAH pun kena BANTAI semata-mata demi memBELA 'PenJUBOR' dan 'PenZINA' ini?Anda TELITI pulak RAKAMan KLIP VIDEO di bawah ini bila 'PenJUBOR' dan 'PenZINA' ini hanya berHADAPAN dengan BELIA kampung yang bukannya berSENJATA pun? Dengan DEMONSTRASI macam nih dalam kampung yang tak besar mana pun 'BODYGUARD'nya dah ACUkan PISTOL? Nampak tak KEJAMnya 'BOSS' PKR nih?BAHAYA sangat ke para BELIA kampung ini berbanding para peRUSUH BERSIH 3.0? Kalau BAHAYA, kenapa tak MALU pulak masuk kampung orang dengan BAS MEWAH 'Made IN TURKEY' untuk berKEMPEN POLITIK? Dia ingat orang kampung boleh terPEGUN dengan BAS MEWAH tuh apabila 'BODYGUARD'nya tiba-tiba aje ACUkan PISTOL dengan ALASAN KONONnya NYAWA 'BOSS'nya terANCAM? Itu kalau SKRIP 'BOSS' AMK yang KONONnya diKATAkan pernah terKENCING dalam seluar, bolehlah nak PERCAYA pun! HE!HE!HE! ->KLIK<-

Kalaulah TOKEY ESTET bangsa BRITISH zaman DARURAT dahulu bela 'BODYGUARD' macam nih, agaknya dah berapa RIBU orang gamaknya KOMUNIS diBUNUH.. Mungkin HARI ni DAP La'anatullah pun dah tak WUJUD dah pasal KOMUNIS habis SEMUA kena TEMBAK dengan 'BODYGUARD' macam nih! KAH!KAH!KAH!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS