DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, September 17, 2012

Bukan RAHSIA lagi para SULTAN diHINA demi MENABALKAN 'PenJUBOR + PenZINA' sebagai DIKTATOR REPUBLIK baru!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Bukan RAHSIA lagi ELEMEN yang diTERAPkan dan diAJAR oleh ZIONIS Neo-CON untuk meMUSNAHkan NEGARA ini sedang diSEBARkan oleh puak-puak DUNGU dalam PR.. Seperti yang kita SEMUA maklum, ASAS keNEGARAan kita terLETAK pada PERLEMBAGAAN NEGARA dan RUKUNEGARA.. Dengan KATA lain, NEGARA ini akan KEKAL seADAnya selagi RAKYAT dan PEMERINTAH berSAMA-SAMA berpegang TEGUH kepada PERLEMBAGAAN dan RUKUNEGARA.. Itu sahaja SYARAT MUTLAK untuk menjadi RAKYAT atau WARGANEGARA Malaysia.. Jika anda ENGGAN berPEGANG kepadanya, SILAlah BERAMBUS dari NEGARA ini..


Jika diTAKDIRkan suatu HARI nanti PERLEMBAGAAN dan RUKUNEGARA diHANCURkan demi menabalkan 'PenJUBOR + PenZINA' sebagai DIKTATOR pertama NEGARA, maka NEGARA ini sudah TIDAK menjadi NEGARA Malaysia.. Anda BEBAS meNAMAkan NEGARA ini dengan NAMA lain atau menCORAKkan NEGARA ini ala-ala NEGARA 'FREEMASON' tetapi adakah anda PERCAYA bahawa REJIM DIKTATOR 'PenJUBOR + PenZINA' itu lebih BAIK daripada SISTEM Raja BerPERLEMBAGAAN sebelumnya? Lebih BAIK anda meRUJUK SEJARAH awal NEGARA-NEGARA Arab yang memilih para DIKTATOR sebagai PEMIMPIN mereka..

- Muammar GHADAFFI menjadi PRESIDEN Libya setelah mengGULINGkan Raja Idris.. Akhirnya HARI ini Libya menjadi HURU-HARA kerana keDAULATannya telah diHILANGkan oleh penJAJAHan dalam bentuk MODEN..

- Jeneral Gamal Abdul NASSER menjadi PEMERINTAH Mesir selepas mengGULINGkan Raja FAROUK di Mesir.. Mesir terpaksa TUNDUK kepada REJIM DIKTATOR bersilih ganti hinggalah Hosni MUBARAK diJATUHkan..

- Saddam HUSSEIN jugak menJADI PRESIDEN Iraq selepas mengGULINGkan Raja FAISAL II di Iraq.. HARI ini Iraq masih HURU-HARA walaupun KONONnya BERJAYA mengGULINGkan Saddam HUSSEIN..

- Iran jugak menjadi REPUBLIK selepas mengGULING Shah IRAN pada TAHUN 1979.. Namun, HARI ini Iran menjadi TIDAK stabil kerana diisytihar sebagai MUSUH NEGARA-NEGARA Barat berPAKSIkan ZIONIS Neo-CON dan menjadi pusat AJARan SYIAH..

- Begitu jugak apabila Raja ZAHIR Syah diGULINGkan oleh REJIM Babrak KAMAL di Afghanistan yang diSOKONG oleh KOMUNIS USSR.. Adakah Afghanistan HARI ini menjadi sebuah NEGARA yang PROGRESIF? Anda TAHU jawapannya..

Selepas 55 TAHUN keMERDEKAan NEGARA, HARI ini RAKYAT menyaksikan USAHA untuk menCABUL dan meRUNTUHkan PERLEMBAGAAN NEGARA melalui pelbagai CARA.. KeSEMUAnya diDALANGi oleh REJIM PKR + PAS + DAP La'anatullah KONONnya atas nama keBEBASan berSUARA atau hak-hak ASASI manusia! Sedangkan semua maklum MUSTAHIL REJIM PR ini dapat menJAMIN PEMERINTAHAN lebih BAIK daripada sekarang kerana para PEMIMPIN mereka sendiri jauh lebih BURUK SIFAT dan AKHLAK berBANDING para SULTAN yang saban HARI diBURUKkan oleh mereka dalam MEDIA Internet seperti berikut menerusi BALACI-BALACI dan KADER-KADER 'TERNAKkan' mereka..

Ini adalah SENARAI para SULTAN di NEGARA ini yang pernah diHINA oleh para PEMIMPIN, BALACI-BALACI dan KADER-KADER 'TERNAKkan' PR demi menJAYAkan NAWAITU untuk menabalkan seorang 'PenJUBOR + PenZINA' sebagai DIKTATOR REPUBLIK baru!

1) PengHINAan oleh PENGERUSI DAP La'anatullah ke atas DYMM SULTAN Muhammad ke-V.. ->KLIK<-

2) PengHINAan oleh PENGERUSI DAP La'anatullah terhadap DYMM SULTAN Perak.. ->KLIK<- dan ->KLIK<-

3) PengHINAan oleh para PEMIMPIN PKR Selangor terhadap DYMM SULTAN Selangor.. ->KLIK<-, ->KLIK<- dan ->KLIK<-

4) PengHINAan oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS dan KADER-KADER mereka terhadap DYMM SULTAN Johor.. ->KLIK<- dan ->KLIK<-

5) PengHINAan terhadap DYMM SULTAN Pahang oleh 'Anak-anak IKAN' BELAan PKR dan DAP La'anatullah.. ->KLIK<- dan ->KLIK<-

NEGARA ini baru sahaja diGEMPARkan dengan kisah beberapa NGO dan MEDIA yang jelas pro-PR menerima DANA daripada ZIONIS Neo-CON untuk memporak-perandakan NEGARA demi menabalkan 'PenJUBOR + PenZINA' sebagai DIKTATOR baru dan menJADIkan NEGARA ini sebagai sebuah REPUBLIK! Jika kita PERHATIkan MODUS-operandi mereka yang menyerang para SULTAN ini, mereka diLIHAT sengaja menyerang SULTAN-SULTAN yang mana NEGERI-NEGERInya memPUNYAi KAUM PenDATANG yang RAMAI.. CONTOHnya seperti Selangor, Perak, Johor, Pahang dan NEGERI Sembilan.. Perasan tak anda?

Hanya sekali-sekala atau diKIRA sebagai KES terpencil sahaja jika SULTAN-SULTAN di Kelantan, Kedah, Terengganu dan Perlis diSERANG mereka menerusi MEDIA Internet.. Itu pun jika ada di kalangan para SULTAN ini menyeru RAKYATnya bersatu-padu atas nama NEGARA dan AGAMA ISLAM.. Jadik, jelas sekali OBJEKTIF mereka ialah untuk menJATUHkan para SULTAN di NEGERI yang RAMAI KAUM PenDATANG dalam usaha meREPUBLIKkan NEGARA ini seterusnya menabalkan 'PenJUBOR + PenZINA' sebagai DIKTATOR baru.. Untuk itu, segala USAHA diTUMPUkan untuk 'DOWN'kan IMEJ para SULTAN ini..

Jika diTAKDIRkan pemerintahan para SULTAN di NEGERI-NEGERI tersebut berjaya diREPUBLIKkan, sudah tentu mereka akan memperLUASkan pulak kepada para SULTAN di NEGERI-NEGERI majoriti Melayu/BUMIPUTERA pulak.. Akhirnya satu NEGARA akan berjaya diREPUBLIKkan oleh mereka.. SOALnya, adakah kita sebagai RAKYAT meRELAkan NEGARA ini diRUNTUHkan sedemikian RUPA? RELAkah kita meLIHAT penJAJAHan NEGARA dalam bentuk baru berMODALkan DANA daripada ZIONIS Neo-CON? Mahukah kita diPERINTAH oleh REJIM 'PenJUBOR + PenZINA' yang kemudiannya akan diJATUHkan lalu diGANTI dengan 'DINASTI Lim' anak-berANAK yang berTERASkan YAHUDI Kai-FENG?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS