DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, September 01, 2012

Dua pengKHIANAT NEGARA, sama NAMA tapi BIN lain-lain..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Mungkin diTAKDIRkan NAMA MENTERI KDN dengan NAMA pemBELOT NEGARA pada ZAMAN arwah TUN Razak adalah SAMA.. CUMAnya BIN aje yang berBEZA iaitu seorang berBINkan Hussein ONN dan seorang lagi berBINkan Rais.. Kita masih boleh menerima HAKIKAT bahawa NAMA yang SAMA TIDAK seMESTInya akan memPUNYAi PERANGAI yang SAMA.. Namun, meLIHAT bagaimana DETIK malam KeMERDEKAan NEGARA diCEMARi pada 30 Ogos lalu, kita MULA meRASAkan mereka ini memPUNYAi perSAMAan.. PerSAMAan dari SEGI mengKHIANATi NEGARA dan RAKYAT cuma CARAnya sahaja yang berBEZA..

Yang berBINkan Rais tuh memang kita TAHU dari ZAMAN arwah TUN Razak lagi sudah mengKHIANATi NEGARA.. Ketika arwah TUN Razak berTUNGKUS-LUMUS memBINA NEGARA dan berKHIDMAT untuk RAKYAT tanpa mengHIRAUkan keSIHATan beliau, MALAUN yang berBINkan Rais tuh mengHASUT para PELAJAR IPT untuk meRUSUH dan mengHANCURkan apa yang telah diBINA untuk NEGARA ini.. Dia mengANGGAP dirinya PEJUANG tetapi apa yang diperJUANGkannya dengan menjadi PENYANGAK kepada NEGARA? Pejuang APAkah dia jika cabut LARI memBUANG NEGARA kerana TAKUT mengHADAPi undang-undang NEGARA yang telah diLANGGARi dek sifat PENYANGAKnya itu?

Yang berBINkan Hussein ONN pulak sebenarnya SEPUPU dengan PM DS Najib.. Sepatutnya, dengan memBAWA nama keluarga ONN Jaafar dari Johor, dia memPUNYAi SIFAT seorang PEMIMPIN, TEGAS dan BERANI.. Tambah pulak DATUK dan BAPAnya bukan sahaja PEMIMPIN yang BERANI malah memPUNYAi latar belakang keTENTERAan.. Namun, hari ini dialah MENTERI yang paling RAKYAT naik MELUAT.. MELUAT kerana dia diLIHAT oleh RAKYAT seolah-olah ENGGAN menegakkan undang-undang NEGARA dan sentiasa mengAMBIL jalan MUDAH hingga meMALUkan Kerajaan UMNO/BN dan jugak PARTInya sendiri..Detik 30 Ogos 2012 menyaksikan bagaimana PENYANGAK yang berBINkan Rais sekali lagi menjadi DALANG meROSAKkan NEGARA memalui HIMPUNan Janji BERSIH.. HIMPUNan ini menyaksikan bagaimana BENDERA NEGARA diHINA sewenang-wenangnya oleh beBERAPA anak HARAM kaum PENDATANG peMAKAN BABI yang KEMARUK nak meRAMPAS kuasa POLITIK daripada UMAT Melayu/ISLAM di NEGARA ini.. Selain itu, terdapat jugak perBUATan MEMIJAK GAMBAR PM DS Najib yang jugak SEPUPU kepada yang berBINkan Hussein ONN tuh.. PerBUATan ini sebenarnya jelas meLAMPAU dan jelas diBENCI RAKYAT..Apakah TINDAKan yang diambil oleh yang berBINkan Hussein ONN yang jugak MENTERI KDN? Ada ke patut dia KATA dia berPUAS HARI kerana tiada INSIDEN TIDAK diINGINi berlaku semasa HIMPUNan JANJI BERSIH walaupun jelas terBUKTI BENDERA NEGARA diHINA dan GAMBAR SEPUPUnya PM DS Najib itu diPIJAK oleh anak HARAM kaum penDATANG peMAKAN BABI? ->KLIK<-

Ini bukan REKAan tetapi dia sendiri yang KATA begitu seperti dalam 'LINK' tuh! Ada jugak MENTERI KDN sebuah NEGARA berDAULAT yang SPESIS macam nih?

Pada kitalah, hanya BONGOK aje yang menyifatkan perBUATan sedemikian sebagai takde apa-apa.. Yang berBINkan Rais dah jadik DALANG kepada perHIMPUNan HARAM yang mengHINA BENDERA NEGARA ini.. Dah seMEMANGnya dia memPUNYAi 'TRACK RECORD' sebagai pengKHIANAT NEGARA.. Yang berBINkan Hussein ONN pulak sebenarnya turut jadik pengKHIANAT kepada NEGARA, Kerajaan dan RAKYAT kerana dengan SENGAJA menyifatkan perBUATan yang diDALANGi oleh yang berBINkan Rais itu sebagai takde apa-apa.. Agaknya dia ingat RAKYAT di NEGARA ini BODOH gamaknya?

Wallahualam..

3 comments:

Pakcu Rantau Panjang said...

Bak pijak memijak gambar ni Pakcu teringat cerita Labu Labu yang arwah P.Ramlee arah tu....

Mereka sampai mahu bertumbuk kalau cuba pijak "kepala " bapak mereka tapi hari ini gambar PAK MENTERI dipijak tiada siapa yang peduli. Begitu juga dengan bendera jalur gemilang dah tak laku lagi. Tiada penghormatan diberi malah mahu ditukar ganti.....Filem Labu Labi moden dah terjadi.....dah pecah box-ofice media pun masih tak mengerti....apa nak BUat LaBU.....

Anonymous said...

Yang berBinkan Hussein Onn sungguh memalukan dan menghampakan rakyat Johor.

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

IRONInya ketika para MALAUN itu sibuk mahu menukar BENDERA NEGARA ini, RAKYAT Selatan THAILAND pulak mngibarkan Jalur GEMILANG petanda terINGIN nak masuk Malaysia..

http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20120901/lu_04/Bendera-Malaysia-di-selatan-Thai

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS