DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, September 09, 2012

'BODYGUARD' tunjuk PISTOL kepada RAKYAT, 'BOSS' pulak 'MAIN PISTOL' dengan AMOI..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

HEBOH beberapa BLOG meLAPORkan KISAH seorang 'BODYGUARD' Penasihat PKR mengACUkan PISTOL kepada RAKYAT awam yang berDEMONSTRASI memBANTAH keHADIRannya di Jasin, Melaka.. Untuk menDAPAT GAMBARan jelas, kita CADANGkan anda memBACAnya melalui BLOG Jiwa PARADOX yang menDAKWA dirinya berada di sana semasa keJADIan.. ->KLIK<-Dalam KONTEKS yang diNYATAkan, RASAnya kita TAK pernah lagi terDENGAR mana-mana 'BODYGUARD' PEMIMPIN sebegitu MUDAH mengACUkan PISTOL lepada RAKYAT awam? 'BOSS'nya pulak suka 'BerPISTOL' dengan AMOI sampai tak terJAWAB bila RAKAMannya tengah 'BerPISTOL' diDEDAHkan kepada UMUM?


RAKYAT biasa meLIHAT MANTAN PM TUN Dr. Mahathir berSANTAI di tempat-tempat AWAM tanpa perlu pun 'BODYGUARD'nya mengACUkan PISTOL? Malah, PM DS Najib pun BEBAS bertemu RAKYAT tanpa perlu pun 'BODYGUARD' atau POLIS memegang PISTOL seperti mana PRESIDEN atau PEMIMPIN di luar NEGARA? Apa yang ISTIMEWAnya Penasihat PKR ini hingga memerlukan 'BODYGUARD' yang perlu mengACUkan PISTOL kepada RAKYAT yang berDEMONSTRASI memBANTAH keHADIRannya? Manusia ANUGERAH Tuhan yang diTABALkan oleh Pok Nik 'ALAIHISSALAM' nih tak diLINDUNGi Tuhan ke?


Jelas di sini Penasihat PKR adalah seorang PENGECUT yang TAKUT kepada bayang-bayangnya sendiri.. Apabila dia KANTOI 'MenJUBOR', dia meLARIkan diri ke KeDUTAan Turki dan meREKA-REKA cerita pulak KONONnya ada orang nak BUNUH dia.. Begitu jugak dalam KES 'MenJUBOR'nya yang PERTAMA dulu bukain main lagi MENIPU KONONnya dah NAZAKla, dah diSUNTIK dengan virus AIDS dan diRACUN Arsenik la.. Habis seluruh KELUARGAnya diHERET sama untuk berBOHONG bagi pihaknya.. Sedangkan dia pulak masih sihat WALAFIAT dan HIDUP untuk terus berBOHONG dan menZALIMi orang sampai hari ini?

Ingat TAK lagi apabila Rahimi OSMAN tampil buat sidang AKHBAR untuk menJELASkan tentang AKUAN berSUMPAH PALSU yang terpaksa diBUATnya, bukan MAIN lagi dia diUGUT dan diGERTAK di tempat AWAM?Begitu jugak dengan Datuk Zul NORDIN yang diUGUT dan diGANGGU semasa dia berCERAMAH untuk menerangkan PERANGAI sebenar Penasihat PKR?Itu belum lagi kita ungkit balik KISAH bagaimana mangsa JUBORnya Azizan Abu BAKAR dan Ummi Hafilda ALI diUGUT dan diANCAM keSELAMATan mereka kerana menDEDAHkan perangai 'MenJUBOR'nya kepada UMUM? Begitu jugak dengan 'DATUK T' dan DATUK Nallakarupan yang jugak menerima UGUTan kerana menDEDAHkan segala macam salah laku SEKS Penasihat PKR.. Dengan KATA lain, Penasihat PKRlah yang meMULAkan BUDAYA KOTOR, mengUGUT dan mengANCAM orang lain di NEGARA ini.. Jadik, bukanlah perkara yang PELIK jika 'BODYGUARD'nya bila-bila masa boleh KELUARkan PISTOL?

Bukan RAHSIA lagi untuk diNYATAkan bahawa walaupun RAKYAT semakin MELUAT dengan PKR + PAS + DAP La'anatullah, mereka cuba memadamkan keBENCIan RAKYAT ini secara keKERASan.. DEMONSTRASI seperti HINDRAF dan BERSIH wajar diLIHAT sebagai satu bentuk 'LATIHAN' untuk mereka mengGUNAkan keKERASan dan jika diBIARkan mungkin sampai tahap memBUNUH RAKYAT sendiri seperti apa yang berlaku di SYRIA dan Myanmar..Dengan KATA lain, inilah CARA untuk mereka meRAMPAS KUASA atau jika diTAKDIRkan mereka berKUASA, inilah jugak CARA untuk mereka KEKALkannya!

Adakah anda sebagai RAKYAT di NEGARA ini meRELAkan NEGARA ini diCABULi dan diLETAKkan di bawah REJIM DIKTATOR Penasihat PKR? Kalau anda memBANTAH, PISTOL akan diACUkan oleh 'BODYGUARD'nya terhadap anda.. Malah, mereka jugak TIDAK ragu-ragu untuk memBEKALkan SENJATA kepada para PENGIKUT mereka seperti dalam NGO BERSIH, SAMM, HINDRAF dan banyak lagi untuk memBUNUH seluruh ahli KELUARGA anda seperti apa yang diPRAKTIKkan oleh DIKTATOR-DIKTATOR lain seluruh DUNIA.. SEMUAnya akan berlaku jika anda meRELAkan diri diACUkan PISTOL oleh 'BODYGUARD' nya..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS