DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, November 16, 2012

Apabila KETUA Dewan ULAMA PAS hanyalah setaraf BUDAK tak reti MENGIRA di dalam MUKTAMAR PAS..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita dah KATAkan bahawa MUKTAMAR PAS ini hanya berTUJUAN untuk memastikan Lebai-Lebai DUNGU PAS ini KEKAL BODOH dan dapat diperDUNGUkan oleh para PEMIMPIN mereka sahaja.. TIDAK lebih dan TIDAK kurang daripada itu.. MUKTAMAR PAS kali ini sudah menjadi seperti rancangan TV Maharaja LAWAK walaupun muka-muka yang buat LAWAK di atas PENTAS MUKTAMAR berKOPIAH, berSERBAN dan berJANGGUT.. Mungkin Lebai-Lebai DUNGU PAS yang HADIR cuba meNAMPAKkan diri mereka SERIUS.. Namun, HAKIKATnya apa yang diperBAHASkan di dalam MUKTAMAR ini hanya JENAKA semata-mata..

Sekali lagi KETUA Dewan ULAMA PAS, Datuk Harun TAIB tampil membuat LAWAK JENAKA di dalam MUKTAMAR yang mungkin kali terAKHIR sebelum PRU-13.. Datuk Harun TAIB kali ini telah buat LAWAK JENAKA tahap CIPAN apabila dia mengatakan bahawa HUDUD akan diLAKSANAkan jika PAS mendapat MAJORITI dalam PARLIMEN..

"Dalam pakatan kita sudah bersetuju secara umumnya bahawa bukan sahaja hudud, tetapi syariat Islam itu akan dilaksanakan bila kita berjaya untuk mendapat keyakinan rakyat untuk memimpin Malaysia, tapi syariat Islam itu akan dilaksanakan mengikut lunas-lunas demokrasi. 

Jadi kalau kita majoriti dalam Parlimen, kita kemukakan undang-undang berkaitan dan kita dapat sokongan daripada Parlimen dan diluluskan maka dengan sendirinya dia jadi undang-undang negara. 

Bila dia jadi undang-undang negara semua orang kena taat, kena patuh, kalau kira orang tak setuju undang-undang jalan raya pun ramai orang tak setuju tapi kerajaan laksana juga," ->KLIK<-

TerTANYA-TANYA kita apakah Datuk Harun TAIB ini pun bakal kena 'SCAN' OTAK di HUSM Kubang Kerian bersama-sama dengan Pok Nik 'ALAIHISSALAM'? Apakah dia sudah mengambil KIRA segala FAKTA dan ANGKA sebelum mengatakan sedemikian? Atau sememangnya dia berHASRAT nak buat LAWAK? Selepas PRU-12, walaupun PAS berjaya mengekalkan KUASA di Kelantan dan menawan Kedah, HAKIKATnya kerusi PARLIMEN PAS di Dewan RAKYAT adalah paling SEDIKIT berBANDING para SEKUTUnya iaitu PKR dan DAP La'anatullah.. 


Ini bukan SALAH siapa-siapa pun sebaliknya ini adalah kerana keBODOHan para PEMIMPIN PAS seperti Pok Nik dan PRESIDEN PAS yang GAGAL membuat perCATURan pemBAHAGIan kerusi PARLIMEN dengan seWAJARnya.. Antara ketiga-tiga PARTI dalam PR, lihat kot mana sekalipun JUMLAH keAHLIan PASlah yang paling RAMAI hingga menCECAH JUTAan orang.. Namun, KONONnya demi menumbangkan UMNO/BN, Lebai-Lebai PAS telah 'BerMURAH HATI' kerana keBODOHan mengorbankan BANYAK kawasan kepada SEKUTU PRnya seperti PKR.. Sedangkan berapa KERAT sangat JUMLAH keAHLIan di dalam PKR?

Dengan meRUJUK kepada apa yang diKATAkan oleh Datuk Harun TAIB, PAS sepatutnya berTANDING sama BANYAK kerusi PARLIMEN dengan UMNO di dalam BN.. Barulah TEPAT untuk dia mengatakan PAS sebagai PARTI yang bakal mempunyai MAJORITI di dalam PARLIMEN baik di kalangan PR mahupun jika UMNO/BN diTUMBANGkan! SOALnya, BERANIkah Datuk Harun TAIB atau PRESIDEN PAS atau Pok Nik sendiri menyatakan JUMLAH kerusi PARLIMEN yang akan diTANDINGi PAS berBANDING PKR dan DAP La'anatullah? Atau ini hanyalah KATA-KATA meLAWAK lagi cuba memperBODOHkan para pengikut yang sedia DUNGU? 

Kita SEMUA tahu NAFSU besar SEKUTU PAS di dalam PR untuk menguasai seJUMLAH besar kerusi PARLIMEN pada PRU-13 nanti.. Masing-masing ada AGENDA terSEMBUNYI mereka sendiri..

- PKR sudah tentu MAHUkan lebih BANYAK kerusi PARLIMEN bagi menabalkan 'PenJUBOR' dan penZINA sebagai PM bersama anak-berANAKnya .. 

- DAP La'anatullah jugak tentunya MAHUkan seJUMLAH besar kerusi PARLIMEN termasuk mencari CALON di kalangan orang Melayu/ISLAM bagi mengubah Perlembagaan NEGARA seperti Singapura.. 

Jadik, di manakah pulak keDUDUKan PAS dalam SOAL pemBAHAGIan kerusi PARLIMEN ini? SeRELEVAN manakah SUARA PAS akan diambil KIRA oleh para SEKUTUnya untuk menJAYAkan HASRAT Lebai-Lebai DUNGU PAS mendapat MAJORITI di PARLIMEN bagi menguatkuasakan HUDUD dan SYARIAT ISLAM?

Seorang ULAMA MUKTABAR biasanya TIDAK akan MENIPU di khalayak RAMAI.. Hanya ULAMA 'MURTABAK' seperti KETUA Dewan ULAMA PAS aje yang sanggup MENIPU Lebai-Lebai DUNGU PAS seperti ini.. Dalam KONTEKS yang diNYATAkan, yang MENIPU pun SALAH, yang DUNGU dok ANGGUK bila diTIPU pun lagilah BODOH! Ini 'SIMPLE Mathematics' aje.. Rasanya perKIRAan pemBAHAGIan kerusi PARLIMEN yang kita NYATAkan ini TIDAKlah begitu SUSAH untuk diFAHAMi oleh kePIMPINan BODOH PAS bermula dari Timbalan PRESIDEN hingga ke Naib-Naib PRESIDENnya walaupun ada di kalangan Naib PRESIDENnya yang takde sijil SPM pun! KAH!KAH!KAH!

Wallahualam..  

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS