DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, November 18, 2012

Pok Nik naik 'STIM' bila diJADIKkan sebagai 'BERHALA Hidup' oleh si KAFIR Ketua DHPP?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

TAKSUB memang akan membawa kepada keSESATan.. RAMAI di kalangan umat ISLAM yang JAHIL terUTAMAnya di dalam PAS GAGAL memBEZAkan antara TAKSUB dengan IMAN.. Puak-puak JAHIL di dalam PAS MUDAH menjadi TAKSUB kerana mereka sememangnya JAHIL (BODOH) dan TIDAK berpegang TEGUH kepada RUKUN IMAN dan RUKUN ISLAM sejak kecil lagi.. Inilah BAHAYA sebenar dan menjadi TUGAS UTAMA kepada para ULAMA ISLAM sejati untuk menDEDAHkan bahawa PAS hanyalah TIDAK lebih sebagai kumpulan ajaran SESAT lagi DUNGU yang diWUJUDkan untuk memperBODOHkan umat ISLAM..

BUKTI keJAHILan PAS akibat keTAKSUBan meLAMPAU ialah dengan meRUJUK kepada kenyataan si KAFIR Ketua Dewan Himpunan Penyokong Pas (DHPP), K Deepakaran yang kemudiannya diSAMBUT dengan TAKBIR oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS di dalam MUKTAMAR mereka..

"Saya anggap Tok Guru (Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat) sebagai Mahatma Gandhi kerana cara berpakaian dan ketokohan beliau. Sesiapa tanya saya kenapa masuk Pas, saya jawab kerana Tok Guru Nik Aziz,"

"DHPP ikhlas sukarela beri sokongan kepada Pas dan kita adalah tentera pejuang Islam. Islam hadir untuk semua dan kita gunakan di mana-mana logo 'Pas For All'," ->KLIK<-

TENGOK? Pok Nik 'ALAIHISSALAM' sudah pun diLABELkan macam 'BERHALA HIDUP' untuk diPUJA oleh si KAFIR ini? Nampaknya bukan Lebai-Lebai DUNGU PAS aje yang JAHIL dalam AGAMA mereka, si KAFIR Ketua DHPP ini jugak seorang yang JAHIL dan terBUANG daripada AGAMAnya sendiri! KAH!KAH!KAH!

PAS kata perJUANGan mereka untuk ISLAM dan sering menDAKWA mereka lebih ISLAM berBANDING 1.6 bilion umat ISLAM lain seluruh DUNIA ini.. Kalau berDASARkan kenyataan si KAFIR Ketua DHPP tersebut, TIDAKkah dia telah meLETAKkan ISLAM sebagai AGAMA itu di bawah TAPAK KAKInya dan meLETAKkan PAS yang IEDOLOGInya jelas SESAT itu diJUNJUNG sebegitu MULIA? Dengan KATA lain, si KAFIR Ketua DHHP ini mungkin telah berANGGAPan dirinya sebagai pejuang ISLAM hanya kerana MASUK PAS tanpa dia perlu untuk berIMAN kepada Tuhan umat ISLAM, PERCAYA RUKUN IMAN dan RUKUN ISLAM!

Terus-terang KATAlah.. Kenyataan di KAFIR Ketua DHPP ini bukan sahaja mengHINA Rasulullah SAW (Pok Nik aje yang diPUJAnya?), malah mengHINA seluruh pejuang ISLAM daripada para SAHABAT Rasulullah SAW, WIRA perang SALIB, Salahuddin Al- AYUBI dan penakluk KOTA Costantinople, Sultan Muhammad Al-FATEH.. Segala perJUANGan mereka ini terhadap ISLAM boleh dianggap sebagai meMALUkan kerana si KAFIR Ketua DHPP ini telah pun diNOBATkan sebagai pejuang ISLAM oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS dengan diiringi TAKBIR.. Si KAFIR ini MATI MABUK TODI pun mungkin akan diKATAkan SYAHID?  

Kita PERCAYA UMNO/BN langsung TIDAK terANCAM mahu pun TIDAK lena TIDUR dengan kenyataan sedemikian RUPA oleh si KAFIR Ketua DHPP itu terhadap Pok Nik.. Seperti Pok Nik yang mungkin SERONOK diJADIkan 'BERHALA Hidup' oleh si KAFIR ini, UMNO/BN jugak SERONOK melihatnya.. Malah, kita PERCAYA UMNO/BN pun langsung TIDAK terGUGAT atau RISAU dengan DOA yang diBACAkan oleh suku-sakat Pok Nik seperti dalam KLIP VIDEO ini..


Untuk REKOD, sejak PAS mula berTANDING PRU pada tahun 1955, agak-agaknya dah berapa BANYAK DOA-DOA sebegini diMAKBULkan oleh Allah SWT?

KATAkanlah Pok Nik 'PADAM' atau pun TENAT dalam ICU semasa DS Najib memBUBARkan PARLIMEN, agak-agak apa akan jadik pada PAS? Walaupun Pok Nik itu 'BERHALA Hidup', dia tetap MANUSIA bukannya PATUNG.. Kalau PATUNG SEMBAHan pun boleh ROSAK, apatah lagi MANUSIA yang dijadikan Allah SWT? SYARIAT Allah SWT untuk umat MANUSIA sudah jelas lagi NYATA tetapi akibat keTAKSUBan meLAMPAU yang diIRINGI dengan keJAHILan dan keDUNGUan, orang seperti Pok Nik pulak diAGUNGkan seperti 'BERHALA Hidup' dan ISLAM pulak menjadi sebegitu HINA oleh PAS.. Mana lagi UTAMA? ISLAM sebagai AGAMA atau ajaran PAS yang SESAT?

Kalau UMNO/BN BIJAK, mereka akan SEBARkan KLIP VIDEO tersebut untuk TATAPAN umat ISLAM lain di seluruh DUNIA.. Malah, kenyataan si KAFIR Ketua DHPP ini jugak patut diSEBARkan dan diTEMPELkan bersama-sama GAMBAR 'ZUHUD;' Pok Nik untuk TATAPAN para ULAMA seluruh DUNIA tetang BAHAYAnya keTAKSUBan dan keJAHILan sedemikian terhadap umat ISLAM.. Memang LUMRAH di akhir ZAMAN ini akan WUJUD sebegitu RAMAI 'BERHALA Hidup' hingga LUPA bahawa Allah SWT itu MAHA BerKUASA ke atas segala-galanya.. Pada Lebai-Lebai DUNGU PAS yang SESAT ini, Allah SWT itu hanyalah 'SEMBAHAN' untuk mereka berDOA seperti dalam KLIP VIDEO tersebut bagi tujuan POLITIK dan bukan kerana mereka benar-benar berIMAN dengan-NYA..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS