DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, November 30, 2012

EKSKLUSIF PAU 2012: 3 CORAT-CORET untuk TATAPan anda di PWTC..ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

PERTAMA sekali kita ingin mengUCAPkan SYABAS kepada seorang anak MUDA dari Kelab UMNO TOKYO yang meNYANYIkan LAGU Warisan.. PESANan kita kepada anak MUDA tersebut ialah,

日本のような政治家にならないように気をつけて欲しいです!未来を導いてる者になって欲しいと我々も願います!


Secara JUJURnya, selain lagu TEMA UMNO sendiri, kita meMOHON kepada para PEMIMPIN dan perWAKILan UMNO supaya menJADIkan LAGU Warisan ini sebagai salah satu lagu WAJIB untuk diNYANYIkan bagi menyemai SEMANGAT mereka..

KEDUAnya, kita terTARIK dengan KATA-KATA DS Najib seperti berikut,

"Kita tidak rela untuk memecah-belahkan perpaduan umat Islam, UMNO tidak sekali-kali akan mencaci atau menista saudara seagama seperti parti lawan. Kita tetap tegas untuk mempertahan kesucian dan kemurnian akidah. Di atas pentas perhimpunan ini juga, kita mahu menyatakan tanpa berbasa-basi lagi bahawa kita menentang sekeras-kerasnya mereka yang mendokong fahaman pluralisme mahupun liberalisme," ->KLIK<-

Inilah dia KATA-KATA yang kita TUNGGU selama ini daripada PEMIMPIN sebuah PARTI POLITIK Melayu/ISLAM terBESAR di DUNIA.. Kita berDOA semoga DS Najib KONSISTEN dengan KATA-KATAnya ini dalam USAHA untuk mengejar keMAJUan NEGARA ini.. Kita jugak berHARAP kepada para perWAKILan dan PEMIMPIN UMNO supaya TIDAK seSEKALI memBELAKANGi KATA-KATA DS Najib walaupun diDESAK oleh golongan kaum peMAKAN BABI yang memang mahukan keHANCURan UMNO..

KETIGAnya walaupun agak terLAMBAT, tetapi USAHA Datuk Alwi dari BAHAGIAN Peringat, Kelantan menDEDAHkan bagaimana Pok Nik 'ALAIHISSALAM' ANAK-berANAK dan Lebai-Lebai DUNGU PAS 'MemBAHAM' TANAH-TANAH di Kelantan.. 


Semua MAKLUM bahawa undang-undang peMILIKkan TANAH di Kelantan adalah paling KETAT di NEGARA ini.. Namun demikian, hanya sedikit 'TRICK' yang GAGAL diFAHAMi oleh orang luar Kelantan menyebabkan Lebai-Lebai DUNGU PAS berjaya mengaut sebanyak-banyak keMEWAHan tetapi PANDAI pulak berLAKON 'ZUHUD' depan RAKYAT.. Itu pun RAMAI yang terpedaya dan sudi pulak  menDERMA lagi..

PAU 2012 bukan sahaja sepatutnya menunjukkan apakah KOMITMEN [AKAN] yang bakal diJANJIkan oleh UMNO kepada RAKYAT.. PAU 2012 jugak sepatutnya menyatakan apakah KOMITMEN yang [TELAH] diLAKUkan oleh UMNO kepada RAKYAT.. Ianya bukan sahaja untuk RAKYAT buat peNILAIan malah untuk UMNO jugak memastikan apakah KPI mereka selama ini telah terCAPAI.. TIDAK ada GUNAnya jika yang [AKAN] tu BANYAK diCERITAkan sepanjang PAU 2012 kali ini sedangkan RAKYAT dan ahli-ahli UMNO sendiri TIDAK tahu apakah yang [TELAH] selama ini berjaya diLAKSANAkan sejak DS Najib mengambil alih TERAJU NEGARA!

Akhir KATA, sepanjuang PAU 2012 kali memang WUJUD semacam 'AURA BASI' yang cuba menJADIkannya macam acara PARTI 'TUPPERWARE' atau MAJLIS penerangan MLM.. Namun, NYATA sekali DS Najib dan TS Muhyiddin BERJAYA mengHAPUSkan 'AURA' sedemikian.. Pada kita, UMNO kena SEDAR bahawa KUASA yang cuba diGAPAI oleh mereka pada PRU-13 kali adalah milik MUTLAK RAKYAT.. Oleh itu, PAU 2012 ini patutlah diGUNAkan sebagai PELUANG terAKHIR untuk meRANCANGkan AGENDA bukan sahaja untuk MENANG pada PRU-13 nanti malah untuk memastikan RAKYAT meYAKINi perJUANGan UMNO adalah IKHLAS..

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

apa yg hg merepak ni labu???

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Gua punya suka la gua punya BLOG..

Lu apa KISAH, KUNDUR?

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS