DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, November 13, 2012

Pak Cik dalam KLIP VIDEO ini hanyalah 'SYOK Sendiri' menurut para PEMIMPIN PAS?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Apabila keAHLIan sesebuah PARTI menJANGKAU hingga JUTAan orang, BIASAnya para PEMIMPIN ATASan akan berLAGAK 'DEWA' dan meLUPAkan golongan ahli akar UMBI.. Inilah yang berlaku dalam parti yang memPUNYAi keAHLIan menCECAH JUTAan orang seperti UMNO, MCA dan PAS.. UMNO dan MCA masing-masing telah mengALAMi pengalaman terBURUK pada PRU-12 apabila JUTAan orang keAHLIan PARTI mereka GAGAL memBERIkan keMENANGan yang SIGNIFIKAN.. PAS pulak sejak dulu lagi memang BENGONG kerana apabila 'TerLEBIH KUASA' sedikit aje MULAlah para PEMIMPIN mereka ini berLAGAK macam 'TURUN' dari LANGIT ke-7!

Hakikatnya, dalam SEJARAH keBANYAKkan PARTI POLITIK di NEGARA ini, PASlah yang sentiasa mengalami TURUN-NAIK SOKONGan dengan DAHSYAT sekali.. 

- Pada PRU tahun 1959, PAS menguasai Kelantan dan Terengganu tetapi keHILANGan Terengganu akibat perBALAHan sesama sendiri.. 

- Pada PRU tahun 1978, PAS yang sebelum ini memerintah Kelantan keHILANGan NEGERI ini kerana RAKYAT Kelantan NAIK MELUAT dek SKANDAL tanah yang diGADAI kepada Singapura tahun 1977.. 

- Pada tahun 2004, PAS nyaris terSUNGKUR di Kelantan sekali lagi jugak kerana RAKYAT Kelantan NYARIS mengULANGi apa yang berlaku pada TAHUN 1977..

Kita jugak PERCAYA bahawa PAS pasti akan mengalami NASIB lebih BURUK pada PRU-13 kerana keBODOHan para PEMIMPIN mereka terUTAMAnya Pok Nik 'ALAIHISSALAM' yang terlalu ber'CEMOLOT' dengan puak-puak 'PenJUBOR' dan GANGSTER 'UNDERWOLD' dalam PKR dan DAP La'anatullah.. Ini kerana PAS terlalu KEMARUK NAFSU untuk ber'CEMOLOT' dengan puak-puak ini hingga mengABAIkan keKECEWAan para PENYOKONG TRADISI yang menyokong PARTI mereka sejak sekian LAMA..

Nak BUKTI? Anda LIHAT sendiri bagaimana Lebai-Lebai DUNGU PAS mengecewakan Pak Cik PENYOKONG SETIA mereka di dalam KLIP VIDEO yang diRAKAMkan semasa siri WACANA 'Mengembalikan PAS ke Landasan ASAL' ANJURan PAS Selangor yang diadakan Sabtu lalu di Hotel VISTANA, Kuala Lumpur.. Kesian Pak Cik nih..


Kita PERCAYA bahawa Pak Cik dalam KLIP tersebut jugak pasti MERANA kerana jelas sekali apa yang terBUKU dalam HATInya itu di'REJECT' MENTAH-MENTAH oleh para PEMIMPIN PAS terUTAMAnya Lebai-Lebai DUNGU PAS SPESIS yang berMAZHAB 'EVANGELIST' seperti dia nih..

"Wacana tersebut hanya syok sendiri yang diadakan untuk memecahbelahkan parti. Perkara yang dinyatakan dalam resolusi itu juga tidak masuk akal langsung dan hanya menipu rakyat dan umat Islam di negara ini. 

Untuk pengetahuan umum, Pas tidak pernah tersasar dalam perjuangannya, malah kerjasama yang dijalankan dengan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP adalah satu langkah yang betul," ->KLIK<-

Nak BUAT macam mana Pak Cik.. Pak Cik ini antara SPESIS para PENYOKONG TRADISI PAS yang masih lagi PERCAYAkan PAS ini KONONnya lebih ISLAM berBANDING orang ISLAM lain.. Pak Cik ini TIDAK mengetahui bahawa PAS sekarang ini diDOKONG oleh puak 'EVANGELIST' yang menyokong AMALAN PLURALISME serta 'MenJUBOR' dan berZINA sebagai HAK ASASI manusia.. Sek-sok Pak Cik PENYOKONG PAS ini pasti diBUKAKkan HIJAB oleh Allah SWT menyaksikan anak CUCUnya yang diLATIH meLAUNGkan "ISLAM, ISLAM!" itulah yang LELAKInya akan menyokong AKTIVITI LGBT dan yang PEREMPUAN pulak akan menyokong MURTAD!

Apakah Pak Cik ini berSEORANGan atau 'SYOK sendiri' seperti yang diLABELkan oleh Lebai PAS 'EVANGELIST' yang jugak MP Shah Alam itu? Kita dah SEBUT diAWAL tadi, Lebai-Lebai DUNGU PAS ini bila mereka ada KUASA aje mereka LUPA siapa yang menyebabkan mereka itu berKUASA.. Dengan KATA lain, KUASA mereka yang cuma seCEBIS ada pada hari ini telah meMABUKkan mereka dan menyebabkan mereka LUPA ahli-ahli mereka seperti Pak Cik tadi.. Jadik Pak Cik ini terpaksalah TERIMA HAKIKAT bahawa ahli sepertinya hanyalah SAMPAH aje dalam persada POLITIK PAS pada hari ini.. Apakah Pak Cik ini akan berSUARA dalam MUKTAMAR PAS di Kota Bharu nanti?

NASIB yang menimpa PAS ini sebenarnya selalu berlaku pada UMNO.. Pada PRU-12 lalu, inilah PUNCA UMNO nyaris terSUNGKUR kerana keANGKUHan REJIM Bapak-MENANTU pada tahun-tahun sebelumnya.. BerBEZA dengan PAS, keBANYAKkan ahli-ahli UMNO RAMAI yang berpenDIDIKan TINGGI dan TIDAK perlu pun untuk mengKAGUMi seorang MANTAN 'PENGANGGUR' yang LULUS dari OXFORD tetapi berNASIB baik hanya jadik MENANTU kepada PM pada masa itu.. Hari ini UMNO diLIHAT semakin PULIH walaupun TIDAK sePENUHnya kerana orang tersebut masih ada.. PAS pulak yang seBAHAGIAN besar ahli-ahlinya JAHIL pasal ISLAM dan tak SEKOLAH pulak akan menerima PADAH yang lebih TERUK pada PRU-13 nanti.. HE!HE!HE!

Wallahualam..

1 comment:

Anonymous said...

alhamdullilah berkat doa nik aziz agar Allah menurunkan tentera Ahzab untuk memusnahkan kebatilan ... maka kini tentera Ahzab menyerang puak yang batil itu ... semoga Allah mempercepatkan kemusnahan puak yang batil itu ... er aku juga berharap doa orang yang teraniaya (Saiful) dipercepatkan dikabulkan Allah dan orang yang menzaliminya dengan meliwatnya dihukum dengan hukuman yang maha berat ... dan orang yang menyokong peliwat tersebut dengan mengeluarkan fatwa bahawa orang yang kononnya menfitnah peliwat itu perlu menjilat kaki peliwat tersebut serta puak yang menggunakan masjid sebagai tempat mempertahankan peliwat tersebut dengan kutbah dan ceramah mempertahankan peliwat tersebut juga dimasukan ke dalam golongan orang yang menganiayai mangsa liwat (saiful) dan menerima hukuman yang sama dengan peliwat tersebut dan pada hari berabngkit nanti dimasukan ke dalam kumpulan yang sama dengan peliwat agung itu ... Amin Ya Allah

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS