DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, November 09, 2012

Si JAHIL petik ayat 256 surah Al BAQARAH sekerat-sekerat, si 'FOOL-La-MAK' pulak pakat ANGGUK..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Beberapa juruBLOG dan MEDIA memperSOALkan kenyataan ANAK Penasihat PKR yang diKATAkan berSETUJU orang Melayu memilih AGAMA seperti berikut,

"Tiada desakan dalam beragama... Mana boleh kita kata 'maaf ini (kebebasan beragama) hanya untuk bukan Islam sahaja', ia seharusnya dilaksanakan sama rata," ->KLIK<-

Namun demikian, dia cuba berDALIH dengan mengatakan MAKSUDnya itu berTEPATan dengan ayat Al QURAN surah Al BAQARAH ayat ke-256.. Katanya,

"I stand by the general stand that after embracing Islam, a Muslim is subject to syariah (laws), just as a citizen is subject to the Federal Constitution. I regret that there are people who try to twist my statement as if I disparaged the issue of faith or accept Muslims who choose to apostate. This verse is applicable to all mankind," ->KLIK<-

Beberapa puak-puak DUNGU dalam PR jugak turut menyokong DALIH dan ALASAN yang dikemukakan oleh ANAK Penasihat PKR dengan turut meNYALAK-NYALAK sepertinya.. Mereka meLAUNGkan apa yang diKATAkan oleh ANAK Penasihat PKR itu TIDAK menyalahi AGAMA ISLAM kerana KONONnya terdapat ayat Al QURAN sedemikian.. Baiklah, BENARkan ayat ke-256 surah Al BAQARAH berMAKSUD sedemikian? Mari kita BACA ayat tersebut sePENUHnya..


"Tidak ada paksaan dalam ugama (Islam), kerana sesungguhnya telah nyata kebenaran (Islam) dari kesesatan (kufur). Oleh itu, sesiapa yang tidak percayakan Taghut, dan ia pula beriman kepada Allah, maka sesungguhnya ia berpegang kepada simpulan (tali ugama) yang teguh, yang tidak akan putus. Dan (ingatlah), Allah Maha Mendengar, lagi Maha Mengetahui."

Di sini kita dapat meLIHAT keBODOHan, keJAHILan dan keDUNGUan ANAK Penasihat PKR dan puak-puak DUNGU dalam PR dalam mengambil TERJEMAHan ayat-ayat Al QURAN untuk tujuan JAHAT mereka.. KeJAHATan ANAK Penasihat PKR cuba menDAJALkan ayat Al QURAN kerana dia mengambil TERJEMAHan ayat tersebut cuma setakat di bawah ini aje..

لاَ إِكْرَاهَ فِي الدِّينِ
"Tidak ada paksaan dalam ugama (Islam)",

Sedangkan keSELURUHan TERJEMAHan ayat ke-256 surah Al BAQARAH ini adalah seperti di atas.. Dengan KATA lain, keSELURUHan ayat ke-256 surah Al BAQARAH ini menJELASkan bahawa TIDAK wujud PAKSAan untuk golongan KAFIR masuk ISLAM kerana keBENARan ISLAM itu telah NYATA.. Jika mereka telah berpegang kepada ajaran Allah SWT (ISLAM), maka mereka patut berpegang TEGUH kepada-NYA kerana Allah SWT itu Maha MenDENGAR dan MengeTAHUi.. Jadik, apakah LOGIK untuk mengatakan keSELURUHan ayat ke-256 surah Al BAQARAH tersebut sebagai DALIL untuk mengHALALkan kenyataan KONTROVERSInya sebegini?

"When you ask me, there is no compulsion in religion... how can anyone say sorry, this (religious freedom) only applies to non-Malays, it has to apply equally." ->KLIK<-

Nampak TAK betapa dia cuba menDAJALkan ayat Al QURAN seperti mana para musuh ISLAM dalam DAP La'anatullah yang menyebutnya dan memperMAINkan ayat Al QURAN dengan tujuan mengHINA umat ISLAM lain? Nampak TAK di sini terBUKTInya MUKJIZAT Al QURAN yang menDEDAHkan sendiri pihak JAHAT yang cuba MEMESONGkan dan memperMAINkan ayat-ayat di dalamnya? TIDAKkah CELAKA mereka yang DUNGU dan menyokong kenyataannya ini kerana keJAHILan mereka..

1) Pok Nik 'ALAIHISSALAM'

"Saya lihat akhbar yang meletakkan isu ini di muka hadapan ialah akhbar yang sudah berkali kali kalah di mahkamah kerana menyiarkan laporan palsu dan tidak tepat."

2) BAPAK 'PenJUBOR' dan 'PenZINA'

"Ini soal agama, bukan mainan. Kalau UMNO hendak guna agama, Jais perlu ambil tindakan terhadap kenyataan orang Islam yang terlibat dalam perjudian dan kenyataan yang menyesatkan tetapi (Jais) tiada (ambil tindakan). Inilah sebab kenapa saya pandang serius,"

3) Mujahid Yusoff RAWA

"Mengaitkan prinsip ini dengan rela murtad menunjukkan kecelaruan pemikiran golongan sempit agama termasuklah sesiapa yang mengulangnya tanpa fahaman. Saya ada dalam majlis itu sebagai pembicara,"

4) PARASIT PAS dari Kuala Selangor

"Saya yakin mereka tidak berlaku adil. Ini disebabkan memutarbelitkan maklumat. Tidak munasabah Nurul Izzah ajak orang keluar agama. Saya yakin Sultan tidak mendapat kenyataan Nurul Izzah sebenar, saya bersedia menghadap Sultan bagi memberi informasi yang sebenarnya,"

5) DR. MAZA...? (Aik? Apa yang dia FAHAM agaknya?)


Oii.. DR. MAZA..! Allah SWT bagi kamu MATA untuk meLIHAT, TELINGA untuk menDENGAR dan AKAL untuk berFIKIR.. Jadik, kamu NILAIkan sendiri kenyataan FACEBOOK kamu dengan RAKAMan sebenar di bawah ini..


Sepatutnya kamu sendiri yang patut berHATI-HATI apabila menDENGARkan DALIH dan ALASAN daripada puak-puak yang selama ini telah terBUKTI menDAJALkan ayat-ayat Al QURAN dan ISLAM kerana POLITIK dan NAFSU mereka! Sepatutnya si 'MULUT PUAKA' itu yang kamu NASIHATkan.. Bukan mereka yang MARAHkannya kerana keDAJALannya memperMAINkan ayat-ayat suci Al QURAN!

Oleh itu. jelaslah di sini betapa DUNGUnya puak-puak PR ini KHUSUSnya Lebai-Lebai DUNGU PAS kerana GAGAL memahami ayat-ayat Al QURAN walaupun dok JAJA seluruh DUNIA KONONnya mereka itu lebih ISLAM berBANDING orang ISLAM lain.. Malah, Lebai-Lebai DUNGU PAS jugak terBUKTI jenis ISLAM yang 'CONFIRM' masuk NERAKA kerana meRENDAH-RENDAHkan taraf ISLAM di NEGARA ini walaupun UMNO/BN dah LETAK ISLAM di keDUDUKan terTINGGI dalam Perlembagaan NEGARA.. Sesuatu yang tak MAMPU diLAKUkan mereka! Nak bina MASJID pun tak MAMPU, apakah ini bukti mereka menDAULATkan ISLAM di NEGARA ini?


Lebai-Lebai DUNGU PAS dok sibuk dengan hal dalam KAIN orang, bab SEKS dan AURAT WANITA tetapi pakat dok ANGGUK dengan AJAKAN untuk mengKAFIRkan dan meMURTADkan orang ISLAM oleh PKR dan DAP La'anatullah? Mereka pakat MENYALAK terhadap SERUAN DAJJAL yang menyamaratakan ISLAM dengan AGAMA lain melalui 'PLURALISME' walaupun bukan main BANYAK ayat-ayat Al QURAN yang meLETAKkan 'SUPREMACY' ISLAM berBANDING AGAMA lain? Bab 'MenJUBOR' bolehla main 'SODOK' lelaki atau perempuan lepas tuh KATAkan ianya sama rata! Takkan bab AGAMA pun buat macam tu jugak? Dalam dok sibuk mengKAFIRkan orang ISLAM lain kerana POLITIK, mereka lebih 'ADVANCE' nak jadik KAFIR?

Wallahualam..

1 comment:

Anonymous said...

maza tu wahhabi la bro...dia boleh murtad bila bila je..mengikut aqidah wahhabi

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS