DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, November 19, 2012

Pok Nik MEROYAN mungkin pasal 'APPLICATION'nya nak jadik NABI / RASUL kena 'REJECT' kot?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sebenarnya dah TAK LARAT dah nak TULIS pada keJAHILan, keSESATan dan keDUNGUan Lebai-Lebai DUNGU PAS ini.. SEMUAnya hanya berPUNCA daripada keSESATan Pok Nik 'ALAIHISSALAM' seorang aje.. Namun, diSEBABkan keHEBATan LAKONan ZUHUDnya mengalahkan SEMUA peLAKON yang masuk PAS, RAMAI jugakla SPESIS yang MAK BAPAK tak ajar pasal AGAMA ISLAM macam KECIL diSESATkan dek orang TUA nih.. Secara JUJURnya, bukan TUGAS UMNO/BN atau pun mana-mana PARTI POLITIK pun untuk menerangkan betapa SESATnya Pok Nik nih.. Sebaliknya ianya sudah menjadi TUGAS para ULAMA ISLAM seluruh DUNIA untuk memeranginya..

Pok Nik dah seperti BIASAnya berBANGGA mengKAFIRkan orang UMNO.. Namun, RAMAI meRASAkan apa yang keluar dari MULUT Pok Nik kali ini dah KURANG 'BISA'nya atau TIDAK lebih semacam Tok BOMOH yang diRASUK SAKA ketika NAZAK.. Ya.. Pok Nik nih memang SAKIT segala-galanya.. Bukan sahaja dari sudut FIZIKAL malah ROHANInya jugak.. Yang AJAIB tuh, Lebai-Lebai DUNGU PAS lain yang SIHAT WALAFIAT pun berJANGKIT jugak dengan PENYAKIT ROHANI orang TUA nih? Err.. PENYAKIT ROHANI seperti GILA atau MEROYAN boleh berJANGKIT ke? Atau Lebai-Lebai DUNGU PAS yang berPENYAKIT ini TIDAK menyedari bahawa  itu mungkin BALA daripada Allah SWT?


Jika anda orang UMNO, anda TIDAK perlu pun kePANASan dengan kenyataan Pok Nik dalam KLIP VIDEO tersebut.. Sebaliknya, anda harus menJAWAB dengan BIJAK dan berTANYAkan pulak kepada Pok Nik itu apakah SUMBANGANnya terhadap ISLAM baik di NEGARA ini atau pun kepada umat ISLAM seluruh DUNIA? Ada? DiULANGi, ada ke? Kalau setakat SEDEKAH ala KADAR, lebih dia MALU dengan TS Syed Mokhtar Al-BUKHARY.. Kalau setakat MENIPU setiap pagi JUMAAT dengan Majlis ILMUnya, apa pulak BEZAnya dengan Majlis ILMU ULAMA lain? Apakah 'STANDARD' yang ada pada Pok Nik untuk meWAJARkan umat ISLAM mengikut dia yang cuma ULAMA LULUSan Deoband, INDIA?

Pok Nik demi mengHALALkan DOA SESAT yang diBACA oleh ADIKnya semasa SOALT HAJAT SESATnya telah mengatakan,

"Bila Umno buang Islam, maka Umno agama apa? Saya ulang lagi sekali, bila Umno tolak Islam dalam dasar hidup dia, maka agama apa yang Umno pakai? Bila Umno tolak Islam dalam dasar parti dia, maka Umno sama ada Kristian kah, Buddha kah atau tidak ada agama?"

"Timbul masalah murtad...orang Melayu murtad ini kerana orang Melayu sendiri memperlekeh Islam...Umno menolak Islam, maka nampak dia memperlekehkan Islam," ->KLIK<-

Kenyataan Pok Nik yang MEROYAN tersebut sebenarnya berBALIK kepada batang HIDUNG dia sendiri.. Kalau Pok Nik sendiri GAGAL memBUKTIkan apakah SUMBANGANnya kepada ISLAM selain MENYESATkan umat ISLAM, apakah LAYAK untuk dia memperSOALkan pulak KONONnya UMNO menolak ISLAM? Baiklah, apakah BUKTI PAS memperJUANGkan ISLAM pada hari ini? 

- HUDUD? PAS sendiri TAKUT nak SEBUT hatta dalam MUKTAMAR mereka sendiri?

- MURTAD? Lihatlah sendiri apa yang berlaku terhadap Datuk HASSAN Ali, bekas penganut PAS sendiri dalam ISU Gereja DUMC?

- SYARIAT ISLAM? Pok Nik sendiri HIDUP macam IBLIS? Orang lain KERJA cari REZEKI HALAL dengan TITIK PELUH sendiri di luar sana, apakah KERJA Pok Nik? MAKAN GAJI BUTA? Itu ke SYARIAT ISLAM ala Pok Nik?

Memang tak ada kan SUMBANGAN Pok Nik atau pun PAS terhadap umat ISLAM secara keSELURUHan? Jadik, perlu ke GUSAR dengan DOA KARUT adik Pok Nik tuh?

Seperti yang kita sebut di awal tadi, Pok Nik nih SAKIT segala-galanya.. Kita cuma berHARAP agar Allah SWT mengAMPUNkan DOSA-DOSA Pok Nik ini.. HADIS Rasulullah SAW sendiri ada menyebut,

1) "Barangsiapa mengatakan kepada saudaranya dengan Wahai Kafir, maka kekafiran itu kembali kepada salah satunya " HADIS Sahih Al-BUKHARI NO. 5752

2) "Barangsiapa yang melaknat seorang Mukmin maka itu seperti membunuhnya dan barangsiapa yang menuduh seorang Mukmin dengan kekafiran maka itu seperti membunuhnya." HADIS Sahih Al-BUKHARI NO. 2227

Oh ye.. Rasulullah SAW jugak ada menyebut tentang PERIHAL WUJUDnya orang macam Pok Nik di akhir ZAMAN ini.. 

Daripada Abu Hurairah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda; 

"Akan timbul di akhir zaman orang-orang yang mencari keuntungan dunia dengan menjual agama. Mereka menunjukkan kepada orang lain pakaian yang dibuat daripada kulit kambing (berpura-pura zuhud dari dunia) untuk mendapat simpati orang ramai, dan percakapan mereka lebih manis daripada gula. Pada hal hati mereka adalah hati serigala (mempunyai tujuan-tujuan yang jahat). Allah SWT. Berfirman kepada mereka

"Apakah kamu tertipu dengan kelembutan Ku?, Ataukah kamu terlampau berani berbohong kepada Ku?. Demi kebesaran Ku, Aku bersumpah akan menurunkan suatu fitnah yang akan terjadi di kalangan mereka sendiri, sehingga orang yang alim ( cendikiawan ) pun akan menjadi bingung (dengan sebab fitnah itu)"."

HADIS Riwayat At-Termizi ->KLIK<-

Oppsss.. LUPA! Pada Lebai-Lebai DUNGU PAS, Rasulullah SAW adalah IKUTAN yang entah nombor BERAPA entah di belakang Pok Nik.. Jadik, segala macam panduan daripada Al QURAN yang diWAHYUkan kepada Rasulullah SAW dan HADIS Baginda sudah tentu di'REJECT' oleh Pok Nik dan Lebai-Lebai DUNGU PAS seANGKATannya.. Pada mereka, apa yang KELUAR dari MULUT Pok Nik yang berLAKON 'ZUHUD' itulah NAMPAKnya diAGONGkan.. Agaknya Pok Nik KECEWA kot 'APPLICATION'nya nak jadik NABI atau RASUL kena 'REJECT'? Tuh pasallah orang TUA nih MEROYAN di penghujung USIA? Patutlah Majlis FATWA Kebangsaan pun MALAS nak LAYAN apa yang dia MERAPU nih..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS