DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, November 15, 2012

MUKTAMAR PAS hanya untuk memastikan AHLI-AHLI PAS kekal BODOH dan menurut NAFSU PEMIMPIN mereka..ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Baik diNAMAkan sebagai MUKTAMAR atau pun perHIMPUNan AGONG, ianya adalah MEDAN untuk PARTI-PARTI POLITIK mengumpulkan AHLI-AHLInya bagi menunjukkan keKUATan dan memperBAHARUi semangat POLITIK masing-masing.. KeBIASAannya, ACARA-ACARA sebegini diISI dengan SYARAHan, UCAPan, FORUM dan sebagainya.. KUALITI sesebuah perHIMPUNan AGONG atau MUKTAMAR diUKUR dengan keSUNGGUHan AHLI-AHLInya menJAYAkan AKTIVITI PARTI atau pun diUKUR menerusi penCAPAIan setiap PARTI dalam PILIHANRAYA.. Jadik, kalau AHLI yang DATANG sampai PENUH dewan tetapi asyik KALAH aje, adalah yang TAK kena tuh..

Dalam KONTEKS PAS, Lebai-Lebai DUNGU sentiasa TIDAK mengABAIkan TANGGUNGJAWAB mereka terhadap PARTI ini.. Ini kita patut PUJI dan NYATAkan bahawa dalam KONTEKS ini, Lebai-Lebai DUNGU PAS sentiasa KONSISTEN dan lebih BAIK daripada juak-juak dalam UMNO/BN.. Namun demikian, jelas sekali betapa KONSISTEN pun mereka ini, mereka TIDAK dapat mengawal keBODOHan para PEMIMPIN ATASan mereka dalam membuat beberapa KENYATAAN.. Inilah keLEMAHan PAS yang jelas keLIHATan kerana AHLI-AHLI mereka terpaksa sentiasa di'BRAINWASH'kan untuk kekal sebagai BODOH dan DUNGU setiap kali MUKTAMAR berlangsung..

Sebab itulah MUKTAMAR PAS yang berLANGSUNG sejak beberapa TAHUN ini sudah hilang PUNCA dan meNAMPAKkan Lebai-Lebai DUNGU PAS semacam puak-puak Arab JAHILIYYAH yang cuma tahu mencari penyelasaian dengan meNUMPAHkan DARAH.. TIDAK diNAFIkan penCAPAIan PAS selepas PRU-12 antara terBAIK menerusi kerjasama di dalam PR.. Namun, sampai hari ini PAS GAGAL menempatkan diri sebagai pihak yang patut diSEGANi dalam PR.. Habis TINGGI puak-puak PR seperti PKR dan DAP La'anatullah memandang PAS pun hanya sebagai 'Tukang BASUH BERAK' mereka apabila mengHINA ISLAM atau kaum Melayu/BUMIPUTERA..

Setiap kali MUKTAMAR PAS, Lebai-Lebai DUNGU PAS akan di'BRAINWASH'kan KONONnya perJUANGan mereka semakin berjaya atau mereka akan berjaya menegakkan ISLAM di NEGARA ini.. KONON-KONONnya, kerjasama dengan musuh ISLAM dalam PKR dan DAP La'anatullah akan menegakkan ISLAM di muka BUMI ini? Entah daripada mana RUMUSAN sedemikian yang diperolehi, tak siapa pun TAHU.. Yang NYATA, HIERARKI kePIMPINan PAS sendiri selepas JAWATAN PRESIDENnya menyaksikan PAS diPIMPIN oleh para PEMIMPIN yang tak LAYAK pun atau LAYAK di pandang JIJIK untuk dijadikan IMAM SOLAT.. Ini MUKA yang nak TEGAKkan ISLAM?

Ketua DEWAN Ulama PAS, Datuk HARUN Taib KATA agenda mengGULINGkan UMNO/BN itu lebih UTAMA.. Menurutnya dalam MUKTAMAR Dewan ULAMA PAS,

"Ada yang mencadangkan isu kebebasan agama yang disampaikan rakan kita dijadikan topik utama, kita tidak ada masa hal bincang pasal tu. Kita fikir bagaimana nak gulingkan BN secara terperinci dan teratur,"

"Di pihak mufti dan ustaz,  mereka  dibekalkan maklumat untuk mematahkan hujah ulama Pas, ada yang menggunakan sentimen Melayu, (dan mendakwa) atas nama Melayu kita hilang Singapura, Pulau Pinang, dan terhakis kuasa politik di Perak dan Johor," ->KLIK<-

Inilah yang diKATAkan pemikiran DUNGU di dalam PAS yang memang tak boleh diUBAH lagi.. Setiap kali MUKTAMAR, perkara sebeginilah yang di'BRAINWASH'kan kepada Lebai-Lebai DUNGU agar KEKAL menjadi BODOH mengikut NAFSU PEMIMPIN! Baiklah, KATAlah UMNO/BN berjaya diGULINGkan, apakah yang PAS perOLEHi?

- Apakah PAS akan meLETAKkan CALON dari kalangan mereka sebagai PM tanpa diBANTAH oleh PKR dan DAP La'anatullah?

- Apakah PAS akan meLETAKkan perUNDANG ISLAM sepertu HUDUD mengGANTIkan Perlembagaan NEGARA sedia dan YAKIN ianya diSOKONG oleh SEKUTU PR mereka?

- Apakah PAS YAKIN untuk menguatkuasakan LARANGAN seperti ARAK, JUDI, AURAT, RIBA, HALAL dan HARAM dalam URUSAN penTADBIRan NEGARA?

- Apakah PAS mampu menLETAKkan ISLAM pada keDUDUKan lebih BAIK dalam Perlembagaan NEGARA seTANDING dengan PIAGAM Madinah?

- Apakah PAS mampu mengHALANG sebarang agenda BUSUK dari musuh ISLAM untuk meMURTADkan atau mengHAKIS pegangan ISLAM seperti ini? ->KLIK<-

Kita TIDAK ragu-ragu pun untuk mengGALAKkan RAKYAT agar KENCINGkan atas MUKA para PEMIMPIN PAS termasuklah Datuk Harun TAIB jika mereka GAGAL meLAKSANAkan perkara-perkara di ATAS jika diTAKDIRkan mereka berKUASA kelak.. Itu pun kalau berKUASA ye..

Sedangkan kePIMPINan PAS hari ini pun terpaksa TUNDUK dan menJADI 'Tukang BASUH BERAK' terhadap para PEMIMPIN PKR yang 'MenJUBOR', berZINA, berSEKUDUDUKAN, berKHALWAT, penyokong ZIONIS Neo-CON dan MURTAD? PAS jugak terpaksa berSUSAH-payah mengHALALkan segala macam perBUATan DAP La'anatullah yang mengHINA ISLAM hingga sanggup menCIPTA segala macam DALIL dan NAS.. PELIKnya, pemBELAan untuk orang ISLAM seperti BACAan ayat SUCI sebelum AZAN, TIDAK menJUAL ARAK dan sebagainya TIDAK pulak diBANTAH? Apakah ini BUKTI bahawa PAS mampu TEGAKkan ISLAM jika diTAKDIRkan berKUASA? HE!HE!HE!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS