DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, November 22, 2012

Pok Nik TIDAK akan BERANI menyahut CABARAN DEBAT oleh para ULAMA PONDOK ini..ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

SEMUA orang MARAH dengan keSESATan Pok Nik 'ALAIHISSALAM' yang sebenarnya mungkin KEMPUNAN kerana di'REJECT' untuk menjadi NABI/Rasul.. Kenyataan demi kenyataan yang KELUAR dari MULUT Pok Nik akhir-akhir ini semakin menakutkan hinggakan umat ISLAM sendiri semakin menJAUHkan diri daripadanya.. Walaupun demikian, masih RAMAI Lebai-Lebai DUNGU PAS menganggap Pok Nik ini begitu ISTIMEWA walaupun mereka TIDAK pernah meLIHAT dia TERBANG ke LANGIT untuk mengambil WAHYU.. KeTAKSUBan mereka kepada Pok Nik meLEBIHi keIMANan kepada Rasulullah SAW sendiri..

Kita PERNAH sebut sebelum ini bahawa orang seperti Pok Nik ini hanya TAHU berCAKAP ikut SUKA HATI dia aje.. Namun demikian, pernahkah anda LIHAT Pok Nik sendiri memBAHASkan segala apa FATWA atau AJARan yang keluar dari MULUTnya itu dengan para ULAMA lain? TIDAK.. Pok Nik TIDAK akan BERANI berbuat demikian.. Sebelum ini USTAZ Fathul BARI (UFB) pernah menyatakan HASRAT ingin berSEMUKA dengannya tapi di'REJECT' pulak.. ->KLIK<-

Kenapa agaknya? Dengan UFB yang lebih MUDA ini sepatutnya bukan MASALAH kepada Pok Nik yang diKATAkan jauh lebih berPENGALAMAN? 

Pok Nik sebenarnya bukanlah SPESIS ULAMA MUKTABAR yang BERANI berHUJAH secara terBUKA berhubung sebarang FATWA atau AJARAN yang diUCAPkannya sendiri.. Pok Nik hanyalah ULAMA 'MURTABAK' yang berGANTUNG kepada keTAKSUBan Lebai-Lebai DUNGU PAS untuk memperTAHANkan segala macam AYAT yang keluar dari MULUTnya terhadap LAWANnya.. Lebai-Lebai DUNGU PAS yang TAKSUB inilah yang akan memperTAHANkannya setiap kali dia MERAPU tak tentu pasal.. SKRIP mereka untuk 'COVERLINE' tentunya dengan memPERTIKAIkan keISLAMan orang lain!

Hari ini pulak sebuah NGO bernama Minda PONDOK yang diANGGOTAi oleh para ULAMA PONDOK pulak menCABAR Pok Nik untuk berDEBAT.. KATAnya,

"PAS terlalu banyak keluarkan fatwa... kami dari Minda Pondok berasa bertanggungjawab untuk memberi penerangan supaya rakyat tak keliru dan supaya ajaran songsang (yang PAS bawa) dapat disucikan dengan izin Allah SWT."

"Kami mencabar Nik Aziz untuk berdebat dengan Minda Pondok pada bila-bila masa supaya dapat menghurai serta memberi penjelasan kepada seluruh penduduk Malaysia agar mereka tidak terkeliru," ->KLIK<-

Kita PERCAYA Pok Nik sekali akan menolak CABARAN NGO Minda PONDOK ini.. Selepas itu, Lebai-Lebai DUNGU PAS yang MAHA TAKSUB kepada Pok Nik akan memPERLEKEHkan dan mengHINA pulak para ULAMA PONDOK ini demi 'COVERLINE' keSESATan Pok Nik.. Betapa PENGECUTnya Pok Nik ini yang hanya tahu mengeluarkan FATWA SESATnya tapi ENGGAN pulak untuk  memperTAHANkannya.. Itulah SIFAT Pok Nik sebenarnya yang cukup JIJIK!

Dengan Prof. Mat NOR Deris Pok Nik TAKUT.. Dengan UFB Pok Nik KECUT.. Dengan Minda PONDOK ini pun Pok Nik TAK BERANI.. Namun demikian, Pok Nik tetap mahu dirinya diTAKSUBkan oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS.. Di sini anda boleh meNILAI sendiri samada Pok Nik ini sememangnya PENGECUT kerana menyedari ILMUnya TIDAKlah seTINGGI mana berBANDING pihak yang ingin berSEMUKA dengannya atau Pok Nik sememangnya 'KOSONG' segala-galanya.. Pok Nik hanya berNASIB BAIK kerana PANDAI berLAKON ZUHUD hingga dapat MENIPU Lebai-Lebai DUNGU PAS yang keBANYAKkannya JAHIL tentang AGAMA ISLAM!

Kalau dirinya ULAMA ISLAM SEJATI, dia akan TAMPIL berSEMUKA dengan sesiapa sahaja untuk memperTAHANkan kenyataannya.. Tak KIRAlah samada ILMUnya itu diperOLEHi dari Deoband, India atau pun dari Al-AZHAR, Mesir.. Ini TIDAK.. Dia bukan sahaja ENGGAN, dia pulak yang diPENGARUHi oleh 'PenJUBOR', penZINA, Kaki KHALWAT, Kaki MAKSIAT dan puak-puak KAFIR yang meMUSUHi ISLAM.. Jelas di sini bahawa Pok Nik bukanlah ULAMA MUKTABAR seperti yang cuba diPAMERkan oleh para penTAKSUBnya.. Pok Nik TIDAK lebih cuma seorang TUA yang sepatutnya mula RISAUkan keMATIan yang bakal menJEMPUT.. 

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS