DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, November 23, 2012

Hanya kerana sehelai INVOIS, PAS sanggup berDEMONSTRASI untuk BUNUH RAKYAT Palestin?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Ooo.. Tadi RUPAnya ada Lebai-Lebai DUNGU PAS berDEMONSTRASI depan FELDA Jalan SEMARAK KONONnya menuduh Felda atau Kerajaan UMNO/BN berDAGANG minyak kelapa SAWIT dengan Israel.. Sebenarnya, kita BERANI KATAkan bahawa Lebai-Lebai DUNGU PAS ini kalau disuruh TUNJUKkan di mana LETAKnya Genting GAZA dalam PETA, pasti mereka TIDAK mampu nak TUNJUKkan.. Itulah keBODOHkan dan keDUNGUan Lebai-Lebai PAS yang TIDAK ada BATASANnya.. Lebai-Lebai PAS cuba menunjukkan mereka WIRA memBELA RAKYAT Palestin tetapi pada MASA yang SAMA mereka jugak pemBUNUHnya..

Kenapa kita KATAkan sedemikian? Hanya dengan sekeping INVOIS seperti di BAWAH ini aje dah cukup untuk mereka memperBODOHkan Lebai-Lebai DUNGU PAS KONONnya Kerajaan Malaysia memPUNYAi hubungan DAGANGan dengan Israel? ->KLIK<-

Apakah sebenarnya yang mahu diTUNJUKkan (Atau cuba diFITNAHkan) oleh juruBLOG ini menerusi INVOIS tersebut?


- NAMA Kapal: MT HIGH SATURN

- DESTINASI: Pasir Gudang ke Adabiya, Mesir (EGYPT tu Mesir ye bukan ISRAEL! KAH!KAH!KAH!)

- BARANGAN: PALM OLEIN (Minyak kelapa SAWIT)

- KUANTITI dan HARGA: 499 839 X 1017.50 USD

- BANK pemBAYARan: JP MORGAN (Cawangan Singapore)

- BENEFICIARY: Bunge Agribusiness Singapore Pte.Ltd.

Jadik apa MASALAHnya dengan INVOIS ini? Apakah yang nak sangat diKAITkan INVOIS ini dengan DAKWAan atau FITNAH KONONnya Kerajaan Malaysia berDAGANG dengan Israel? Puas kita CARI ada ke perKATAan 'I-S-R-A-E-L' dalam INVOIS tu tapi takde la pulak.. Takkan le 'EGYPT' tu diKATAkan Israel pulak? NAMPAK sangat le BODOHnya juruBLOG tersebut SAMA seperti para pengKOMEN FB yang turut memPAMERkan keBODOHan dalam BLOG tersebut! 

DiFAHAMkan Dr. MAZA telah berTANYAkan kepada Datuk Mukhriz Mahathir tentang WUJUDnya urusNIAGA antara Malaysia dengan Israel menerusi TWITTER.. SOALAN tentang urusNIAGA tersebut telah pun diJAWAB dengan BAIK oleh Datuk Mukhriz seperti berikut.. 


Jelas sekali minyak kelapa SAWIT Malaysia untuk RAKYAT Palestin terpaksa menempuh BUMI Israel sebelum SAMPAI kepada syarikat MUSLIM berDAFTAR yang menempahnya di Palestin.. Apakah Lebai-Lebai DUNGU PAS ini TIDAK tahu bahawa BUMI Gaza ketika ini sedang dalam 'BLOCKADE'? Inilah BODOHnya kalau asyik baca HARAKAH aje! NAMPAK sangat tak BELAJAR GEOGRAFI atau mungkin tak LULUS GEOGRAFI semasa peperiksaan SRP seperti SALAH seorang Naib PRESIDEN PAS dari Pokok SENA! KAH!KAH!KAH!

Genting GAZA hanya boleh diHUBUNGi melalui SEMPADAN Rafah di Mesir atau pun terpaksa melalui WILAYAH Israel.. Kalau merujuk tarikh INVOIS, kita PERCAYA SEMPADAN Rafah belum diBUKA sePENUHnya oleh Mesir untuk urusNIAGA sebegini.. Oleh itu, untuk memBOLEHkan bekalan minyak SAWIT dari Malaysia SAMPAI kepada RAKYAT Palestin, bekalan tersebut diHANTAR mengGUNAkan KHIDMAT 'Orang TENGAH' kerana Malaysia TIDAK ada hubungan DIPLOMATIK dengan Israel.. SEMUAnya terCATAT dalam INVOIS tersebut.. Ini sahaja CARA yang ada ketika ini untuk memBOLEHkan RAKYAT Palestin HIDUP!

Hari ini beberapa RATUS orang cuba menunjuk PANDAI depan FELDA Jalan Semarak KONONnya Malaysia berDAGANG dengan minyak kelapa SAWIT dengan Israel! Lebai-Lebai DUNGU PAS TIDAK pun menyedari bahawa mereka turut memBUNUH RAKYAT Palestin SAMA seperti Israel apabila menDESAK mengHENTIkan bekalan minyak kelapa SAWIT tersebut.. Ye la.. Macam mana lagi untuk kita SAMPAIkan BEKALAN MAKANan? Lihat apa yang terjadi kepada KAPAL Rachel Corie dan Mavi MARMARA yang mengHAMPIRi pantai Gaza? Oppss.. Lebai-Lebai DUNGU PAS mana ada 'SHARE' dalam dua-dua KAPAL ini pasal mereka BARUA Israel!

Nak tak nak, segala BEKALAN MAKANan terpaksa melalui WILAYAH Israel dahulu sebelum TIBA kepada RAKYAT Palestin.. Israel pun bukannya BODOH macam Lebai-Lebai DUNGU PAS untuk berANGGAPan minyak kelapa SAWIT tuh bahan MAKANAN bukannya SENJATA.. Tak TIMBULlah SOALAN seperti ANDAIAN BODOH juruBLOG tersebut KONONnya Israel beri keBENARan 'SPECIAL' terhadap Kerajaan Malaysia! Israel pun TAHU sampai KIAMAT pun minyak kelapa SAWIT tak akan jadik bahan RADIOAKTIF.. Bukannya seperti pemahaman mereka terhadap OPERASI Kilang LYNAS! Tak ke BODOH namanya tuh? KAH!KAH!KAH!

BETUL seperti KATA Datuk Mukhriz mungkin keadaan akan berubah jika SEMPADAN Rafah diBUKA sepenuhnya oleh Mesir.. Untuk sementara itu, demi menJAMIN RAKYAT Palestin dapat bekalan MAKANAN terpaksalah Kerajaan Malaysia di bawah UMNO/BN menahan 'TELINGA' terhadap segala macam FITNAH berUNSURkan keDUNGUan seperti yang diTULIS oleh juruBLOG tersebut dan jugak Lebai-Lebai DUNGU PAS yang berDEMONSTRASI di depan Felda Jalan SEMARAK pada petang tadi.. 


PELIK jugakkan yang MALAUN kat ATAS tuh terang-terang SEBUT nak perTAHANkan 'SECURITY' Israel takde diANGGAP sebagai SOKONG Israel?

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

@MukhrizMahathir kenapa pula israel sanggup benarkan kapal yang membawa muatan barangan perniagaan utk palestine berlabuh di israel? israel bukan la baik sehingga mahu berkompromi. israel yang saya kenal ialah zionist. jahat. kejam. jadi tak faham kenapa mereka sanggup compromise dengan palestine pula.. sedangkan barangan lain disekat, mavi marmara pun diserang inikan pula barangan utk palestine.. sure or not barangan tu utk palestine or israel?

......................................................................

Soalan ini ditanyakan oleh tuan punya blog amenoworld yg didakwa tidak dijawab oleh YB Mukhriz.

Pd kiraan sy Malaysia yg begitu lantang dlm mengecam tindakan Israel itu diperingkat antarabangsa mungkin penyebab mengapa Israel membenarkan kapal itu berlabuh di israel. Tambahan lg syarikat yg memesan minyak itu merupakan sebuah syarikat yg berdaftar.

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Mungkin sekadar ANDAIan tetapi apakah Palestin mempunyai syarikat perKAPALan atau pun syarikat PENERBANGANnya sendiri seperti MISC atau MAS di NEGARA kita?

Rasanya TIADA.. Jika TIADA, apakah PILIHan yang ada pada mereka selain terpaksa mengGUNAkan KAPAL milik Israel dan pelabuhan di Israel kerana SEKATAN yang diKENAkan?

Apakah pemikiran puak-puak DUNGU itu hanya tahu menabur FITNAH tanpa meLETAKkan OTAK mereka untuk berFIKIR bagaimana mencari penyelesaian?

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS