DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, November 04, 2012

Ohh.. Betapa JAHILnya dia.. Ini pun SALAH UMNO/BN jugak GAMAKnya?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

LAMA jugak kita tak MENULIS.. Bukan apa.. Dah 'BORING' pasal takde ISU sangat pun.. Apa? ISU sentiasa ada? Memang tak diNAFIkan keWUJUDan ISU sedemikian tetapi apa GUNAnya jika ISU yang WUJUD itu hanya PANAS-PANAS SUAM atau diGUNAkan oleh puak-puak DUNGU dalam PR untuk 'TEST Market'? ISU untuk 'TEST Market' nih bukannya boleh dibawak ke mana pun.. Habis LAMA pun sekitar 3 bulan lepas tuh dah BASI.. Kita TAK tahulah ada ke TIDAK orang UMNO/BN nak baca SARANan kita ini.. Namun demikian, pada kitalah orang UMNO/BN sendiri yang WAJAR mengorek ISU terhadap LAWAN mereka..

UMNO/BN TIDAK perlu berLAGAK SOMBONG KONONnya ISU-ISU yang diCIPTA atau dikorek oleh puak-puak PR TIDAK perlu diLAYAN.. Walaupun TIDAK diNAFIkan keBANYAKkan ISU yang diTIMBULkan memang pemBOHONGan, tetapi RAKYAT ingin melihat ahli-ahli UMNO/BN sendiri yang tampil depan MUKA mereka mengatakan ianya adalah pemBOHONGan.. RAKYAT mahukan tanggung-jawab sebegitu diGALAS oleh keSEMUA ahli-ahli UMNO/BN, bukannya para juruBLOG atau NGO-NGO Melayu/ISLAM.. Soalnya, sehingga HARI ini apakah WUJUD usaha sedemikian di pihak UMNO/BN atau masih begitu aje?

DiTAKDIRkan pulak hari ini ANAK kepada Penasihat PKR telah meWUJUDkan pulak satu kenyataan yang boleh diJADIKkan ISU tahap NASIONAL.. Kenyataan yang keluar dari MULUTnya ini wajar diLIHAT sebagai usaha untuk menggugat AKIDAH umat ISLAM bukan sahaja di NEGARA ini malah di DUNIA ini jugak.. Dia mengatakan bahawa seHARUSnya tidak WUJUD sebarang DESAKan berAGAMA sehingga membezakan antara AGAMA ISLAM dan AGAMA lain semasa menJAWAB SOALAN penonton sebuah FORUM yang berTANYAkan pendapatnya tentang keWAJARan kaum Melayu diberikan keBEBASan berAGAMA seperti kaum lain..

"Tiada desakan dalam beragama... Mana boleh kita kata 'maaf ini (kebebasan beragama) hanya untuk bukan Islam sahaja', ia seharusnya dilaksanakan sama rata,"  ->KLIK<-

"When you ask me, there is no compulsion in religion... how can anyone say sorry, this (religious freedom) only applies to non-Malays, it has to apply equally." ->KLIK<-

Perghh.. Hanya BAHLOL dan DUNGU sahaja yang TIDAK faham ayat 'STRAIGHT Forward' yang diUCAPkannya ini.. Ianya selari dengan FAHAMan PLURALISME anutan BAPAKnya yang diTENTANG HEBAT oleh ULAMA ISLAM seluruh DUNIA.. Kita PERCAYA bahawa ANAK kepada Penasihat PKR ini sudah meLACURkan AKIDAHnya sama seperti PELACUR yang ditaja oleh DAP La'anatullah menerusi keGIATan 'UNDERWORLD'.. Nyata sekali AKIDAHnya sudah lari dari ISLAM.. Apakah ANAK dan BAPAK dalam PKR ini LUPA firman Allah SWT ini?

إِنَّ الدِّينَ عِنْدَ اللَّهِ الْإِسْلَامُ

MAKSUDnya : "Sesungguhnya agama di sisi Allah adalah Islam". - SURAH Ali Imran ayat 19..

JAHIL.. Nampak sangat seluruh KELUARGA 69nya ini JAHIL.. Sungguh MALANG.. ISLAM pada mereka hanyalah PAKAIAN seperti TUDUNG yang diPAKAI hanya untuk mengaburi atau menutup keCACATan diri.. Bukan kerana benar-benar mengHAYATI tuntutan ISLAM untuk menutup AURAT.. Inilah dia ISLAM versi PLURALISME ala PKR!

Selain itu, ANAK kepada Penasihat PKR ini jugak menunjukkan keJAHILannya tetang AMALAN LGBT yang jelas diLAKNAT oleh Allah SWT.. Katanya,

"Sebagai seorang Muslim, saya boleh terima (LGBT). Pada saya, sesiapa yang melakukan orientasi seks mereka di tempat peribadi, kita tidak boleh mengambil tindakan (terhadapnya). Sebagai seorang muslim, saya tidak boleh menerima ini. Pelaksanaan (undang-undang ketika ini) tidak menghormati (pelaku) dan tidak membawa sebarang makna dari segi Islam dan juga mana-mana agama. Kita (Muslim) ada sekatan-sekatan tertentu, tetapi ia tidak seharusnya menceroboh ruang privasi."

Perghh.. Cuba anda SEMUA sebut AGAMA apakah di DUNIA ini yang menerima LGBT? Kristian? Yahudi? Buddha? Hindu? Sikh? Tao? Ada? Nampak betapa JAHILnya dia? AMALAN LGBT itu sendiri diTOLAK oleh manusia yang berAGAMA, kenapa pulak dia nih lebih 'ADVANCE' seolah-olah macam dia nih TURUN dari LANGIT? Mungkinkah dia mengHARAPkan Pok Nik 'ALAIHISSALAM' pun menDAPAT WAHYU untuk turut meNAMAkan dia sebagai 'Manusia ANUGERAH Tuhan' seperti BAPAKnya jugak?

Apakah dia berMAKSUD bahawa 'MenJUBOR' ala-ala BAPAKnya itu diBENARkan selagi TIDAK di tempat terbuka? Masalahnya, BAPAK dia 'MenJUBOR' tu KANTOI di tempat terTUTUP pasal orang yang diJUBORnya itu dah tak sanggup.. DNA sendiri sah-sah ada dalam lubang JUBOR orang, tak ke MALU? Dia LUPA ke ASAL keJADIan dia sendiri dengan ADIK berADIKnya pun bukannya melalui 'PenJUBORan'? Tak KIRA le samada ruang terTUTUP atau terBUKA, yang NYATAnya BINATANG pun tak de 'MenJUBOR' sesama JANTINA! Oh ye.. Yang KES video SEKS tu pun kat tempat terTUTUP tapi diKANTOIkan dek CCTV terSEMBUNYI? HE!HE!HE!


Kita SETUJU dengan juruBLOG seperti RBF dan lain-lain bahawa Lebai-Lebai DUNGU PAS patut diMINTA untuk menJAWAB kenyataan JAHIL ANAK Penasihat PKR ini.. Lebih 'MOLEK' kalau kita MINTAK Datuk HARUN Din dan TS TAIB Azamuddeen untuk menJAWAB bagi pihak Lebai-Lebai DUNGU PAS! 

- TANYA mereka adakah mereka berSETUJU dengan kenyataan sebegini JAHIL? 

- TANYA mereka adakah ini yang diperJUANGkan oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS dalam PR?

- TANYA mereka apakah HUKUMnya untuk orang ISLAM yang membuat kenyataan JAHIL sebegini?

Itu pun kalau Datuk HARUN Din dan TS TAIB BERANI nak menJAWAB la.. Yang NYATAnya, USTAZ Fathul BARI dan lain-lain pasti SUDAH ada JAWAPANnya.. Tinggal ahli-ahli UMNO/BN aje ada 'TELOQ' ke TIDAK untuk menyebarkan JAWAPAN tersebut kepada RAKYAT.. Atau takat BERANI depan KAMERA TV je..

Wallahualam..   

1 comment:

Anonymous said...

Assalamualaikum wbt.

Saya petik :-

"Cuba anda SEMUA sebut AGAMA apakah di DUNIA ini yang menerima LGBT? Kristian? Yahudi? Buddha? Hindu? Sikh? Tao? Ada?"

Memandangkan saudara penulis meyebut perkataan "DUNIA" maka ada sedikti tambahan.

Dalam Hinduism bab LBGT setahu saya lah ada pelbagai pandangan. Contohnya dalam bab homosexual rasanya Hindusim boleh menerimanya dari sesetangah-setengah cabang atau amalan. Hinduism ni luas dan banyak amalannya. Hinduism bukan seperti Kristian atau Islam yang mempunyai satu teras tengah (central core) seperti Catholicism atau Protestantism. Atau Mahzab Syafie seperti Islam. Hinduism banyak lebih kepada amalan individualistik atau preference pengamalnya. (kadang-kadang kita nampak dalam satu kawasan ada kuil-kuil yang berdekatan besar atau kecil - bergantung kepada dewa yang di sembah - (kurang tepat ni tapi lebih kuranglah).

Dengan tidak membawa maksud apa-apa untuk merendahkan dan dengan bukan niat menyamakan penganut Hinduism dengan mana-mana keadaan, Hinduism ni lebih kurang macam Arab zaman jahiliah dahulu. Sembahan menurut kawasan dan preference pengamalnya dan menurut tujuan. Ada yang suka Uzza ada yang suka Hubal, ada yang suka Suwa, Manat dan banyak lagi untuk keselamatan perjalanan penujuman dan kesihatan. Contohnya dalam hinduism di Malaysia kalau berhajat berjaya dalam perniagaan atau anak lulus SPM dengan cermelang maka ada ritual di lakukan dan pujaan kepada Ganesha ( yang mempunyai perlambangan kepala Gajah).

Maka dalam kepelbagaian amalan Hindusism, apa cabang yang yang receptive dan ada yang menolak LBGT.

Saya juga pernah melihat gambar-gambar kuil yang menunjukkan hubungan lelaki sesama lelaki. Juga dalam kamasutra hubungan lelaki ddan lelaki dan juga wnaita sesama wanita juga disebutkan.

Walaubagaimanapun itu ialah dalam konteks "DUNIA". Hinduism di Malaysia ni pula nampaknya dalam mainstream menolak LBGT. Kemungkinan pengamal Hindu di Malaysia datang cabang Hinduism yang tidak menerima LBGT.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS