DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, January 01, 2013

The ANTI-LYNAS 'AH-Beng' failed to LIE and SHOW their true COLOUR..ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita dah SEBUT pun sebelum ini bahawa para 'AH-Beng' yang berMAHARAJALELA di sebalik kumpulan Anti-LYNAS hanyalah PENIPU semata-mata.. Mereka ini JUAL 'HENSET' kat Low Yatt pun boleh MENIPU, apatah lagi dalam ISU yang mereka sendiri TIDAK tahu dan TIDAK pernah BELAJAR? Entah berapa puluh NGO diDIRIkan KONONnya untuk mengHALANG Kilang LYNAS berOPERASI, namu keSEMUAnya hanyalah 'PHANTOM' kerana terdiri daripada 'AH-Beng' yang SAMA.. SAMAlah seperti MODUS-Operandi mereka dalam BERSIH dan segala macam perHIMPUNan HARAM sebelum ini.. SEMUAnya PENIPU aje..

Para 'AH-Beng' ini bukannya TIDAK tahu FAKTA.. Mereka TAHU.. Walaupun ada dikalangan mereka ini bukannya SEKOLAH tinggi mana pun, mereka LICIK.. Namun demikian, sudah menjadi SIFAT semulajadi kaum 'AH-Beng' peMAKAN BABI ini untuk memperBODOHkan orang lain walaupun mereka pun 2X5 jugak BODOHnya.. Sebab itulah jika anda berURUSNIAGA dengan 'AH-Beng' ini, tanpa ada pengetahuan, alamatnya kena KELENTONG la! Tambah pulak jika anda ialah Lebai-Lebai DUNGU PAS yang sememangnya BODOH! Kalau Pok Nik 'ALAIHISSALAM' bercakap pasal RADIOAKTIF pun anda tetap nak PERCAYA aje..

Para 'AH-Beng' dalam kumpulan Anti-LYNAS ini mungkin berjaya jika OPERASI Kilang LYNAS ini bermula pada ZAMAN PM ke-5.. Bukan tujuan kita nak memBURUKkan PM ke-5 tetapi kalau kita mengenangkan balik bagaimana PROJEK berIMPAK besar seperti LANDASAN BerKEMBAR dan MONOREL Putrajaya diBATALkan, RASAnya Kilang LYNAS ini pasti menerima nasib yang sama.. Hari ini walaupun DS Najib meWARISi sebuah Kerajaan UMNO/BN yang cukup LEMAH, dia sedar pentingnya PROJEK-PROJEK berIMPAK BESAR diteruskan demi kepentingan NEGARA untuk jangka panjang dan bukannya meRUGIkan RAKYAT!

Selepas 'KANTOI' satu demi satu PENIPUan mereka dalam ISU Kilang LYNAS, para 'AH-Beng' ini sudah keHABISan MODAL untuk meneruskan PENIPUan.. Akhirnya, mereka terpaksalah mengakui bahawa NGO yang diTUBUHkan KONONnya untuk mengHALANG PROJEK Kilang LYNAS ini sebenarnya turut  berMATLAMAT untuk menukar Kerajaan UMNO/BN ini.. ->KLIK<-

Sebenarnya bukanlah perkara yang PELIK untuk menyaksikan NGO yang lebih berNAFSU berbanding PARTI POLITIK di NEGARA ini.. Lihat aje BERSIH, ANAK dan BANYAK lagi NGO-NGO yang jelas diDOKONGi puak-puak PR.. NGO ini bertujuan untuk memPENGARUHi pihak yang berKECUALI memihak kepada PR!

Walaupun sebagai sebuah NGO, mereka TIDAK wajar berPOLITIK tetapi ini sudah menjadi 'TREND' terUTAMAnya di NEGARA-NEGARA ISLAM yang mana NGO-NGO disalurkan peruntukan oleh ZIONIS Neo-CON untuk menJATUHkan kerajaan.. Kerja JAHAT NGO-NGO ini lebih MUDAH kerana MENTERI KDN di NEGARA ini pun bukannya SPESIS yang TAHU mengGUNAkan OTAK sangat..


Sebab itulah cukup mengHAIRANkan sampai sekarang TIADA sesiapa diDAKWA sejak perHIMPUNan HARAM BERSIH 3.0 walaupun NEGARA ini LUNYAI dijadikkan mereka.. Malah SUARAM yang menerima pemBIAYAan ASING untuk mengHURU-HARAkan NEGARA pun macam diSENYAPkan aje.. Seolah-olah semacam WUJUD satu kerjasama atau SINDIKET dikalangan NGO, PARTI POLITIK dalam PR dan pihak berKUASA yang sepatutnya menDAKWA mereka ini untuk bersama-sama mengHANCURkan NEGARA.. 

Walau apa pun perJUANGan NGO tersebut seperti kumpulan Anti-LYNAS ini, MATLAMAT akhir mereka jelas sekali untuk menJATUHkan Kerajaan UMNO/BN dan mengubah Perlembagaan NEGARA ini.. Mereka ber'CARMOUFLAGE' KONONnya atas NAMA hak ASASI manusia atau alam SEKITAR tetapi apabila hak ASASI manusia dan alam SEKITAR orang lain 'DiJUBOR' oleh para PEMIMPIN PR, mereka nih pakat dok DIAM aje? Untuk itu, para juruBLOG sepatutnya mengambil-alih TUGAS Menteri KDN dengan meLONDEHkan keMUNAFIKkan NGO-NGO seperti kumpulan Anti-LYNAS ini demi kePENTINGan NEGARA.. 

Wallahualam.. 

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS