DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, April 02, 2011

DATUK T VS LELAKI Y - Alasan perut BOROI, jam OMEGA dan TWITTER semuanya sudah KANTOI, apa lagi yang PAPA nak KELENTONG?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Ketua Polis Negara(KPN) seMALAM sudah mengeSAHkan bahawa RAKAMAN video seks yang diKAITkan dengan seorang pemimpin kanan Pakatan Rakyat atau 'LELAKI Y' adalah TULEN.. Walaupun KPN tidak menyatakan SIAPAkah individu yang diRAKAMkan dalam video seks tersebut tetapi diFAHAMkan kertas siasatan akan diSERAHkan kepada Peguam Negara untuk TINDAKkan lanjut.. ->KLIK<-

Berikutan dengan kenyataan KPN ini, sudah ada pihak yang 'kePANASan' dan MULA meRASAkan ada sesuatu yang tidak kena terUTAMAnya apabila siasatan POLIS sudah masuk peringkat akhir dan semakin mengHAMPIRi kepada pemBUKTIan siapakah yang diRAKAM dalam video seks tersebut.. Penasihat PKR yang diDAKWA sebagai 'LELAKI Y' dalam video seks tersebut sebelum ini bukan main MARAH lagi dengan penDEDAHan video seks tersebut.. Malah dia jugak terus menuduh PM DS Najib, Menteri KDN dan polis berKONSPIRASI terhadapnya walaupun dia sendiri setakat TAHU tuduh tetapi tak tahu nak memBUKTIkannnya.. ->KLIK<-

Sebenarnya kalau diikut KRONOLOGI kes ini, TIDAK ada siapa pun yang menuduh Penasihat PKR sebagai 'LELAKI Y' dalam video seks tersebut hinggalah ianya berMULA dengan sidang media Penasihat PKR sendiri yang meNAFIkan dirinya sebagai 'LELAKI Y' dalam video seks tersebut selepas beberapa JAM ianya diDEDAHkan oleh 'DATUK T' di Hotel Carcosa.. IBARAT pepatah Melayu, siapa MAKAN cili dialah terasa PEDASnya! Bukankah dia sendiri yang mengemukakan ALASAN seperti tengah berTWITTER, perut BOROI dan jam OMEGA disimpan oleh isterinya semasa sidang media tersebut?

MALANGnya, satu demi satu ALASAN yang cuba dikemukakannya untuk meNAFIkan dirinya sebagai 'LELAKI Y' dalam video seks tersebut semakin menJERAT dirinya sendiri.. Ini kerana beberapa PIHAK telah mengambil INISIATIF sendirian untuk mengKAJI alasan-alasan tersebut dan menDEDAHkan keputusan KAJIAN mereka dalam BLOG masing-masing:-

1) BLOG Kickdefella telah menJELASkan secara terperinci dari sudut TEKNIKAL termasuk 'ASPECT RATIO' mengenai imej RAKAMAN yang menunjukkan 'LELAKI Y' itu KONONnya berperut BOROI ->KLIK<-

2) BLOG MIM pulak berUSAHA mengumpul rekod 'FEED' daripada TWITTER Penasihat PKR dan mengkaji sela MASA dan 'Day Light Time Saving' untuk memBUKTIkan Penasihat PKR telah 'LENYAP' dari TWITTER selama 2 jam pada tarikh yang tercatat dalam video seks tersebut.. ->KLIK<-

3) BLOG House PK pulak menDEDAHkan tentang alasan jam OMEGA yang diKATAkan di simpan oleh Penasihat PKR sedangkan 'DATUK T' pulak menDAKWA mereka menyimpannya.. DiFAHAMkan jam OMEGA yang dikatakan pemBERIan Raja Arab Saudi itu telah pun diSERAHkan oleh 'DATUK T' kepada pihak POLIS untuk diSAHkan keluaran dan nombor SIRInya.. ->KLIK<-

Kita tidak mahu pergi kepada KESIMPULAN lagi.. Cuma ingin kita KATAkan bahawa USAHA Penasihat PKR untuk kes ini kepada 'MAHKAMAH RAKYAT' telah pun menampakkan HASILnya! BUKTI dan ALASAN yang diDEDAHkan oleh Penasihat PKR setakat ini telah pun diANALISA oleh rakyat sendiri dan diDEDAHkan kepada UMUM.. Penasihat PKR patut SEDAR bahawasanya terlalu RAMAI rakyat pada HARI ini yang jauh BIJAK samada dari segi keLULUSan mahu pun dari segi pemikiran meLEBIHi dirinya sendiri.. Mungkin dia patut teliti dahulu ini SEMUA sebelum ber'KOMPANG' merata-rata menuduh orang berKONSPIRASI!

BLOG ini berKECUALI untuk tidak mengHAKIMi Penasihat PKR sebelum pengHAKIMan sebenar bermula.. Namun demikian, terus-terang KATAlah kita tetap menyimpan keSANGSIan terhadap Penasihat PKR berhubung perkara di bawah:-

1) Kenapa Penasihat PKR tidak berSUMPAH "Wallahi Wabillahi Watallahi" meNAFIkan sahaja dia bukan 'LELAKI Y' dalam video seks tersebut?

2) Kita jugak HAIRAN kenapa Penasihat PKR tidak SAMAN sahaja 'DATUK T' yang menDEDAHkan video seks tersebut? Malah sebelum ini Penasihat PKR langsung tidak BERANI menyaman Datuk Nallakarupan dan Ummi Hafilda Ali yang sering menDEDAHkan salah lakunya kepada UMUM?

Mungkin MP Lembah Pantai patut berTANYAkan kepada Penasihat PKR yang juga BAPAnya sendiri apa lagi yang mahu diKELENTONG? Tak kasihan ke kepada adik-adik yang langsung tak berSALAH sebaliknya terpaksa menerima apa sahaja PERSEPSI masyarakat akibat perBUATan ibu bapa mereka sendiri? Itu pun kalau dia masih ada HATI PERUT terhadap adik-adiknya la..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS