DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, April 13, 2011

Eksklusif PRN Sarawak - Even Parti Cinta Malaysia knows how 'BULLSHIT' that DAP can be?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Walaupun diKIRA sebagai sebuah parti yang BARU dalam arena politik Sarawak, ternyata Parti Cinta Malaysia(PCM) lebih mengenali siapa DAP berbanding parti-parti lain di Semenanjung yang sanggup bersekongkol dengan mereka.. Malah, walaupun mungkin sama bangsa dengan kaum yang menyokong DAP, mereka jelas MENOLAK corak POLITIK ala DAP.. Mereka jugak menyatakan DAP adalah parti yang penuh dengan pemBOHONGan dan hanya TAHU menimbulkan keBENCIan sesama RAKYAT dalam pelbagai isu agama dan kaum.. ->KLIK<-

Tengoklah bagaimana sebuah parti yang masih BARU pun tahu keBURUKkan yang akan dibawa oleh DAP? Terus-terang katalah, parti seperti DAP tidak patut WUJUD dan tidak sesuai untuk negara berBILANG kaum, agama dan BUDAYA seperti Malaysia.. DAP tidak pernah TAHU mengHARGAi keAMANan, hidup secara HARMONI atau budaya saling bertolak ansur.. Apa yang mereka TAHU dan mereka cuba TERAPkan ialah BUDAYA memecah-belahkan masyarakat, mengHAPUSkan nilai-nilai agama demi mengejar keKUASAan POLITIK serta menidakkan suara MAJORITI di negara ini yang terdiri daripada kaum Melayu/Bumiputera!

Budaya POLITIK yang dibawa oleh DAP nyata sekali sesuatu yang tidak SIHAT dan bersifat mengHANCURkan negara.. DAP sepatutnya meWUJUDkan cawangan di Taiwan yang mana suasana POLITIK dan Parlimen mereka sering diWARNAi dengan acara 'GUSTI', 'TOMOI' atau 'KUNG FU'.. Bukankah itu yang diTUNJUKkan oleh oleh para YB DAP samada dalam sidang DUN atau sidang Parlimen di negara ini? Para YB dari parti manakah yang sering kita SAKSIkan berkelakuan seperti BINATANG di Parlimen atau di dalam sidang DUN Perak? Mungkin mereka BANGGA dnegan kelakukan seperti BINATANG tersebut dengan mengatakan ianya sebahagian daripada DEMOKRASI tetapi DEMOKRASI hanya WUJUD dalam dunia manusia bukannya dunia BINATANG!

Yang KELAKARnya tuh, ada la satu parti di Semenanjung yang mana para penDOKONGnya sering mengaku lebih ISLAM berbanding orang ISLAM lain telah sanggup bersekongkol dengan DAP demi mengejar keKUASAan POLITIK.. Alasan mereka bersekongkol dengan DAP konon-kononnya ingin berDAKWAH tentang ISLAM kepada ahli-ahli parti tersebut.. Namun demikian, perkara yang SEBALIKnya pulak dapat kita lihat.. DAKWAH entah ke mana, diorang pulak yang semakin JAUH dari agama sendiri! Puak-puak yang mengaku lebih ISLAM dari orang ISLAM lain itu pulak yang mengGADAIkan agamanya sendiri demi mengikut keMAHUan DAP!

Contohnya, bila DAP nak makan BABI, mereka sanggup BINAkan sebuah kandang BABI saiz MEGA di Selangor.. DAP bagi duit RM 100 berSUMBERkan duit judi lumba kuda kepada orang ISLAM, puak-puak ni lah yang suruh terima! Malah di Selangor bila pihak berKUASA mengambil tindakkan undang-undang terhadap PREMIS menjual ARAK secara terbuka, puak-puak ni boleh berSETUJU dengan tindakkan DAP yang mengarahkan tindakkan tersebut diBATALkan? Itu belum lagi bab puak-puak nih meRELAkan kegiatan 'UNDERWORLD' yang diKAITkan dengan DAP berlaku? Puak-puak nih memBIARkan saja para pemimpin DAP memperSENDAkan agama mereka seperti dalam isu pengGUNAan nama Allah SWT, penyalahgunaan ayat-ayat suci Al Quran dan pengHINAan terhadap Mufti dan alim ULAMA!


Oleh itu tidak HAIRANlah PCM pun melihat DAP sebagai ANCAMAN kepada keHARMONIan kaum di Sarawak! DAP yang cuma berTANDING 15 kerusi DUN tapi berCAKAP besar macam PENJAJAH era KOLONIALISME atau penakluk zaman DINASTI Maharaja benua China! KeYAKINan DAP mungkin ada ASASnya kerana bukanlah mengHAIRANkan ada segelintir pihak sanggup mengKHIANATi bangsa atau kaumnya sendiri demi menurut kehendak DAP! Kiranya mereka tuh hilang keWARASan macam orang ketagih Candu zaman perang Candu kat China dulu la.. Tidak keterlaluan kalau diKATAkan jika disuruh menJILAT punggung tak BASUH para pemimpin DAP pun mereka SANGGUP lakukannya!

Wallahualam..

1 comment:

Blog Insect said...

Very Nice Pic.....
http://arariatimes.com/

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS