DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, April 04, 2011

DATUK T VS LELAKI Y - Siapakah LELAKI yang hanya berTUALA dalam KLIP YOUTUBE tersebut?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita amat TERPERANJAT apabila baru mengeTAHUi bahawa video seks seorang pemimpin kanan PKR yang sedang HANGAT diperKATAkan ketika ini sudah tersebar dalam YOUTUBE! Siapakah yang menyebarnya? Dari manakah pihak yang menyebarkan VIDEO tersebut memperOLEHi sumbernya? RASAnya adalah lebih baik anda membuka sendiri laman YOUTUBE seperti berikut.. ->KLIK<- atau ->KLIK<-

KeBANYAKkan blog-blog yang dikatakan 'MESRA' kerajaan telah pun menyiarkan secara terang-terangan KLIP daripada YOUTUBE dalam blog masing-masing.. Kita berasa agak LEGA apabila KLIP yang disiarkan tidak menunjukkan ADEGAN yang TIDAK sepatutnya diTONTON tetapi RASAnya sesiapa pun boleh mengAGAK adegan apa yang berlaku seterusnya jika anda melihat sendiri KLIP yang diMAKSUDkan.. Yang NYATAnya, indvidu dalam KLIP tersebut memang menyerupai pemimpin kanan PKR yang diMAKSUDkan.. Untuk berlaku ADIL, kita namakan WATAK tersebut sebagai 'LELAKI Y'.. Namun demikian, anda BERHAK untuk mempunyai PENDAPAT yang berbeza dalam SOAL ini..

KLIP tersebut hanya sepanjang 1 minit 47 saat.. DiFAHAMkan oleh mereka yang pernah menonton RAKAMAN video seks tersebut, ianya diKATAkan sepanjang lebih kurang 20 minit.. Adakah KLIP dalam YOUTUBE ini hanya sebahagian dari RAKAMAN video seks tersebut atau ianya KLIP yang berbeza dari RAKAMAN itu sendiri? Biarlah mereka yang telah MENONTONnya bersama 'DATUK T' yang mengeSAHkannya.. Apa kata kalau kita pakat-pakat TUMPUkan imej watak UTAMA dalam KLIP ini iaitu 'LELAKI Y'.. JOM kita belajar ala kadar TEKNIK untuk analisa secara RINGAN imej watak-watak yang MUNCUL mengGUNAkan KLIP tersebut.. Selebihnya kenalah SERAHkan pada pihak yang lebih PAKAR..

RASAnya anda boleh memuat TURUN (Download) KLIP tersebut daripada YOUTUBE mengGUNAkan aplikasi tertentu.. Sila GUNAkan enjin CARIan GOOGLE untuk mencari APLIKASI yang diMAKSUDkan.. Sekiranya anda berjaya memuat TURUN keseluruhan KLIP tersebut, anda boleh mengGUNAkan aplikasi Windows Movie Maker untuk 'MEMBAHAGIkan' KLIP tersebut kepada beberapa 'SCENE' atau BABAK.. 'SCENE' inilah yang diperlukan untuk mengANALISA watak-watak yang dapat diLIHAT dalam KLIP tersebut dengan cara memFOKUSkan kepada wajah mereka sebaik mungkin.. Anda jugak boleh memainkan KLIP tersebut secara 'STEP BY STEP' untuk membaca gerakan BADAN watak dalam KLIP tersebut samada menyerupai KARAKTER pemimpin kanan PKR yang diMAKSUDkan atau TIDAK..

Jika TIDAK reti atau anda ENGGAN berbuat demikian, anda boleh aje meMAINkan terus KLIP tersebut dalam YOUTUBE tetapi anda kenalah 'PAUSE' berkali-kali terUTAMAnya untuk memFOKUSkan bahagian WAJAH indvidu 'LELAKI Y' dalam KLIP tersebut.. Untuk lebih mudah, semasa anda 'PAUSE', anda BESARkan KLIP tersebut (View in Full Screen).. Kemudian daripada KLIP yang telah diBESARkan, anda boleh gunakan fungsi 'PRINT SCREEN' untuk meRAKAM atau menyalin IMEJ tersebut agar boleh di'PASTE'kan dalam aplikasi GRAFIK seperti MS Paint.. Selepas itu anda bolehlah BESARkan IMEJ tersebut untuk mengeSAHkannya..

Apa pun ini adalah tahap paling ASAS untuk anda mengeCAM dan menentukan keSAHIHan IMEJ 'LELAKI Y' dalam KLIP dari YOUTUBE tersebut.. Selebihnya anda boleh gunakan APLIKASI grafik atau video yang lebih CANGGIH untuk menDAPATkan gambaran lebih JELAS.. Kita sendiri telah meLIHAT berkali-kali KLIP tersebut menerusi YOUTUBE untuk mencari kePASTIan.. Bukan sahaja perlu FOKUS kepada muka 'LELAKI Y', malah setiap pergerakkannya dalam KLIP tersebut jugak perlu diTELITI dan diBANDINGkan dengan pergerakkannya yang sering kita LIHAT samada dalam TV atau dalam mana-mana KLIP ceramah.. AKHIR kata, apakah anda sudah menDAPAT kePASTIan dan JAWAPANnya? HE!HE!HE!

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

puak sialan dunia akhirat ni jika gambar najib di photoshop oleh puak meka heboh diwaqr warkan dalam media meka dan youtube...pada hal beda tu palsu... bila kena bab video real meka pusing 360 darjah.. itu lah org politik...

Sazrul Hafizie ...Fizie said...

Maha Suci Engkau, tiadalah kami berilmu, melainkan dengan apa yang telah Engkau ajarkan kepada kami, sesungguhnya Engkau Maha mengetahui dan Maha Bijaksana. Tiada daya dan tiada kekuatan melainkan dengan kehendak ALLAH yang Maha Berkuasa.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS