DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, April 15, 2011

Eksklusif PRN Sarawak - A DAP political SLUT shouting HUNGRILY for POLITICAL power?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

"Frankly speaking, we don't have a PROPER word to call for the DAP candidate that screaming in the political rally shown in the video clip above. We only have WORDS like 'S-L-U-T' or 'B-I-T-C-H' to describe on her RACIST remarks.."

Walaupun mungkin berbeza AGAMA tetapi rasanya Tuhan apa-apa agama sekali pun amat JIJIK dengan sikap calon wanita DAP seperti dalam video tersebut.. Mungkin 'SLUT' dalam video tersebut beranggapan selain kaum Cina, kaum lain tidak akan FAHAM apa yang diperKATAkannya.. Begitu keTINGGALan zamannya dia hingga LUPA di zaman GLOBALISASI ini, bukan perkara aneh kaum lain memahami bahasa kaumnya!

Malah, bukan sikap sebegini sahaja yang menJIJIKkan, sikap keseluruhan ahli-ahli DAP dan para penyokong mereka yang diTUNJUKkan semasa berKEMPEN jugak amat menJELIKkan di mana-mana pilihanraya! DAP yang sering menDAKWA mereka anti perKAUMan apabila menyerang dasar-dasar kerajaan yang pro-Bumiputera atau PRIBUMI akhirnya telah menunjukkan bahawa mereka jauh lebih menJIJIKkan apabila mengHINA kaum PRIBUMI Melanau hanya kerana seorang Melanau menjadi KM Sarawak!->KLIK<-

- HINAnya PRIBUMI Melanau pada DAP kerana salah seorang kaum ini berjaya menjadi KM Sarawak!

- HINAnya PRIBUMI Melanau pada DAP sampaikan mereka mengGUNAkan bahasa Cina KONONnya untuk mengaburi telinga kaum PRIBUMI Sarawak ini!

- HINAnya PRIBUMI Melanau pada DAP kerana mungkin mereka berAGAMA Islam yang pernah diSEBUT oleh IDOLA parti ini di Singapura iaitu Lee Kuan Yew sebagai agama yang tidak ada TOLERANSI!

- HINAnya PRIBUMI Melanau pada DAP kerana PRIBUMI ini seperti mana lain-lain PRIBUMI di Sarawak dan Melayu/BUMIPUTERA di Semenanjung menikmati hak-hak ISTIMEWA yang terMAKTUB dalam Perlembagaan Negara!

Kalau bukan kerana 4 PERKARA di atas, adakah anda rasa DAP akan mengHINA warga PRIBUMI Sarawak sedemikian rupa? Adakah anda YAKIN bahawa DAP akan memperTAHANkan hak-hak PRIBUMI Sarawak seperti mana mereka memperTAHANkan hak-hak mereka sendiri? Adakah anda yakin DAP akan memerikan LAYANan sama rata ke atas PRIBUMI Sarawak walaupun DAP hanyalah pihak MINORITI dan bertanding pun hanya 15 kerusi DUN?

DAP adalah penJAJAH bentuk baru yang akan menguasai dan mengHINA kaum-kaum asal di sesuatu KAWASAN apabila mereka diberikan KUASA.. Atas sebab itulah mereka hanya boleh berKUASA dengan meng'LEMBU'kan para pemBELOT dan pengKHIANAT di kalangan kaum itu sendiri seperti Lebai-Lebai PAS, MB Gagap di Selangor dan beberapa PRIBUMI Sarawak yang meWAKILi PKR! Adakah anda rasa PRIBUMI Sarawak yang ditaja dan diBIAYAi oleh DAP akan meLETAKkan kepetingan KAUMnya sendiri meLEBIHi kepentingan DAP yang SPONSOR mereka? Kalau diLIHAT seperti di Selangor, Perak dan Pulau Pinang, SENARIOnya terbalik sama sekali!

Tinggal beberapa JAM lagi sebelum tibanya hari mengundi pada esok hari.. Setelah anda LIHAT sendiri pengHINAan demi pengHINAan yang dilakukan oleh DAP terhadap para pemimpin kaum PRIBUMI Sarawak, WAJARkah mereka menyerahkan NASIB dan MARUAH mereka kepada DAP? Kalau pemimpin SUPP yang seBANGSA dengan mereka pun diLEMPARkan dengan cat MERAH pada poster-poster mereka, adakah PRIBUMI Sarawak meRASAkan mereka akan menDAPAT layanan lebih BAIK dan MARUAH mereka diPELIHARA oleh DAP ini?

Pada tahun 1965, Tun Mahathir yang pada masa itu masih menjadi Ahli Parlimen Kota Setar Selatan pernah mengKRITIK idola DAP iaitu Lee Kuan Yew dengan mengatakan mereka tidak BIASA diperintah oleh Melayu/BUMIPUTERA dan tidak mahu berada di bawah kuasa Melayu/BUMIPUTERA.. Selepas 40 tahun dan selepas idola mereka Lee Kuan Yew diHALAU keluar dari Malaysia, NYATA sekali DAP yang meRUPAkan serpihan PAP tidak mahu berUBAH dan GAGAL menyesuaikan DIRI untuk wujud dalam sebuah negara yang MAJMUK dengan BUMIPUTERA/PRIBUMI sebagai Ketua Negara, Islam sebagai agama RASMI, Bahasa Melayu sebagai bahasa kebangsaan dan hak-hak BUMIPUTERA/ PRIBUMI dijamin dalam Perlembagaan Negara..

Jelas sekali DAP adalah ENTITI yang boleh dianggap SAMPAH dan wajar diHAPUSkan dalam KONTEKS negara Malaysia ini untuk selama-lamanya! Hanya DAP sahaja yang mempunyai pemimpin POLITIK seperti 'SLUT' dalam KLIP video di atas untuk mengHANCURkan perpaduan kaum di negara ini.. Oleh itu, kita menyeru kepada PRIBUMI Sarawak agar fikirkanlah masa depan keturunan anda jika DAP diberikan KUASA! Mahukah anda diJAJAH dan diHINA sekali lagi?

Wallahualam..

1 comment:

SiamangBukit said...

Bro, talak itu terjemahan kah.?

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS