DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, September 14, 2011

AIK? Banyak ni aje UMNO nak SAMAN terhadap pihak yang FITNAH mereka?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Musim SAMAN menyaman dah bermula.. Nampaknya ramai pemimpin UMNO mula berTINDAK dengan mengikut langkah-langkah LAWAN mereka seperti PAS, DAP dan PKR yang SAMAN-menyaman lawan masing-masing.. Tak apalah, ayam berLAGA masih belum tahu siapa yang MENANG.. Pada kita, UMNO berhak dan berhak sePENUHnya untuk menyaman pihak yang KERAP memFITNAH mereka selama ini dan walaupun langkah yang diambil oleh mereka sebenarkan agak LEWAT.. Ye la, kalau UMNO selalu SAMAN menyaman orang, dah LAMA dah KECUT perut musuh-musuh mereka..

Cuma SATU aje kita TERKILAN dengan tindakan UMNO kali ini.. Apahal KECIK sangat jumlah SAMAN yang diTUNTUT oleh UMNO?

- Untuk S/U Agong PAS, Presiden dan Timbalan Presiden PAS yang diDAKWA memFITNAH UMNO melalui kenyataan mengaitkan UMNO dengan serbuan JAIS ke atas gereja DUMC baru-baru ini, HANYA RM10 juta aje? ->KLIK<-

- Untuk 'Khalifah' KIASU di Pulau Pinang yang menuduh UMNO sebagai dalang DEMONSTRASI anti-BERSIH di jambatan Pulau Pinang dan UMNO sebagai dalang pemBAKARan pejabat DAP di sana, HANYA RM30 juta diTUNTUT oleh UMNO? ->KLIK<-

Hello...!! Kalau takat main puluh-puluh JUTA RM aje, rasanya kontraktor-kontraktor cap AYAM dalam UMNO pun boleh dapat lebih? Kalau banyak ni aje yang diTUNTUT, lagi banyak yang 'Level 4 BOYS' dapat masa jadik PENYAMUN dan LANUN semasa PM ke-5 dan Menantu BABAHnya berKUASA dulu? Menantu BABAH tu masa takde KERJA tetap dulu berapa JUTA RM orang bagi PINJAMan kat dia untuk beli saham ECM Libra? Kalau kita KIRA belanja pilihanraya untu satu-satu kawasan DUN pun belanja sebanyak ni tak akan CUKUP! Orang UMNO tak reti mengira ke atau masih nak tunjuk BAIK hati tak kena TEMPAT?

Cuba rujuk balik Penasihat PKR pernah SAMAN Tun Mahathir pasal kena PECAT sebanyak RM100 juta.. Itu belum kira lagi jumlah dia SAMAN pihak lain dalam kes 'menJUBOR'nya kali kedua nih? Tak adanya dia nak SAMAN setakat puluh-puluh juta RM nih.. Kalau dia mampu BINA 'ISTANA' kat Segambut, kalau Timbalan dia mampu berKERETA MEWAH dengan setiap satunya mencecah berjuta-juta RM, apalah sangat dengan jumlah SAMAN yang difailkan oleh UMNO dalam kes-kes di atas? Sekali dia pergi luar NEGARA, berapa banyak dia dapat 'COLLECT' dari ZIONIS Neo-CON tuh semua? Bukannya dalam RM, tapi dalam dalam USD atau Pound Sterling tu..

UMNO nih SERIUS ke tak? Kalau takat nak TUNJUK depan RAKYAT kononnya UMNO jugak mampu berTINDAK terhadap FITNAH yang diLEMPARkan, lebih baik tak PAYAH.. Terus-terang katalah, UMNO terlampau memandang RENDAH kemampuan KEWANGAN parti-parti lawan nih.. UMNO patut sedar sumber kewangan DAP La'anatullah tidak terBATAS kerana semua taikun-taikun peMAKAN BABI tak kira samada mereka tuh 'Top 10' BILIONAIR di Malaysia atau TIDAK, semuanya adalah PENAJA kepada parti ini.. Kalau diKATAkan 80% ekonomi NEGARA ini diPEGANG oleh mereka, apalah sangat kalau SAMAN sekadar RM 30 juta tuh?

Dulu Lebai PAS mungkin MISKIN.. Nak bertanding pilihanraya pun kena TADAH kopiah merata mintak FULUS.. Sekarang TIDAK.. Tak main dah TADAH menadah nih.. Mereka dah pegang dua kerajaan NEGERI, faham-faham aje la projek-projek kerajaan NEGERI tuh takkan semuanya main BELAS IHSAN aje? Kalau projek berjalan, takkan le takde BELAS IHSAN untuk parti atas nama 'Jihad FISABILILLAH' kot? Itu belum lagi hasil jualan BISNES ubat kuat SEKS, susu kambing, air penawar dan segala macam barangan yang diLETAKkan muka Pok Nik 'ALAIHISSALAM' sebagai IKON? Busuk-busuk pun satu BARANG harga lebih RM10? Kalah JUALAN barang yang letak gambar POKEMON! KAH!KAH!KAH!

Bukannya UMNO takde PEGUAM sendiri.. Bukannya UMNO takde 'Financial Advisor' sendiri.. Namun orang-orang POLITIK UMNO sendiri jelas menunjukkan diorang ambl tindakan SAMAN cuma sekadar nak GAH sekejap atau tujuan PUBLISTI aje.. Sedangkan musuh-musuh mereka jangan diHARAP nak tunjuk belas-kasihan kat mereka kalau bab SAMAN-menyaman nih.. RAKYAT memerhatikan ini semua.. RAKYAT menilai setakat mana keSUNGGUHan UMNO untuk memperTAHANkan MARUAH mereka apabila diFITNAH.. Kalau takat banyak ini aje untuk parti sendiri, agak-agak berapa BANYAK pulak untuk membela RAKYAT yang terANIAYA? Patutle UMNO senyap dan tidak tampil sebagai PEMBELA bila RAKYAT seperti mangsa TRAGEDI Bukit Kepong dan RUSUHan BERSIH 2.0 menuntut keADILan dalam setiap kes tersebut?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS