DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, September 04, 2011

Etika keWARTAWANan tahap LONGKANG dalam Malaysian Insider dan Malaysiakini SEBENARnya dari siapa?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita tidak perlu pun berTANYAkan keWAJARan 'budak' Malaysian Insider berTANYAkan soalan PROVOKATIF seperti apakah Pemuda UMNO wajar dipersalahkan keatas keMATIan jurugambar Bernama TV, allahyarham Noramfaizul Mohd Nor di Somalia kepada DS Najib untuk mengetahui pemikiran KOTOR atau MENTALITI puak-puak PR.. Soalan sedemikian telah diTANYAkan oleh 'budak' Malaysian Insider kepada DS Najib semasa sidang media di pengkalan TUDM Subang pagi tadi.. ->KLIK<-

Seperti yang kita sebut sebelum ini, apa sahaja yang berlaku ketika ini akan diPOLITIKkan atau cuba diperSALAHkan kepada UMNO/BN oleh puak-puak PR ini.. Kalau BABI peliharaan DAP mampus, kalau anak Lebai PAS 'terMURTAD' atau kalau anak-anak ahli PKR 'diJUBOR' oleh pemimpinnya, SEMUAnya akan diperSALAHkan kepada UMNO/BN.. Cara berFIKIR sebegini cuba diTERAPkan oleh Malaysian Insider dan Malaysiakini sebaik MUNGKIN ke dalam pemikiran RAKYAT agar sentimen keBENCIan terhadap UMNO/BN berPANJANGan hingga ke PRU-13.. Sebaliknya, Malaysian Insider dan Malaysiakini sama sekali TIDAK akan memanjangkan isu-isu seperti:-

1) Kes 'menJUBOR' Penasihat PKR

2) Kes ZINA pemimpin KANAN PKR dengan Amoi Cina

3) Kes MURTAD dan keGIATan 'UNDERWORLD' di Selangor yang meLIBATkan campur tangan DAP La'anatullah

4) Kes bersekeDUDUKkan ADUN Bukit Lanjan

5) Kes penipuan tuntutan perUBATan Timbalan Presiden PAS

6) Kes keBODOHan Timbalan Presiden PAS terLEPAS cakap pasal meng'HERO'kan KOMUNIS

7) Kes pengGUNAan nama DYMM Sultan Selangor sewenang-wenangnya oleh MB GAGAP untuk kePENTINGan POLITIKnya

8) Kes sekatan AKTIVITI umat ISLAM di Pulau Pinang oleh DAP La'anatullah

9) Kes penDERHAKAan oleh BERSIH 2.0 terhadap Titah Khas YDP Agong dan penDERHAKAan para pemimpin PR terhadap DYMM Sultan Perak, Sultan Selangor dan Sultan Pahang..

10) Kes songlap dan keGAGALan Lebai PAS di Kelantan dalam isu bekalan AIR, pemBINAan jambatan di Palekbang, Bazar Tok Guru, Ladang RAKYAT dan lain-lain

Sebelum ini puak-puak PR berGANTUNG kepada Suara Keadilan, HARAKAH dan The Rocket untuk membuat FITNAH.. Malangnya KREDIBILITI media-media ini sudah tidak RELEVAN lagi.. Suara Keadilan asyik kena SAMAN berJUTA-JUTA RM.. The Rocket pulak sudah tentu tidak mahu diLIHAT memperBODOHkan kaum Cina dalam penipuan mereka dan HARAKAH pulak cuma LAYAK digunakan sebagai pengGANTI kertas TISU untuk tujuan ISTINJAK! KAH!KAH!KAH!

Malaysian Insider dan Malaysiakini cuba menonjolkan KONONnya mereka media yang seIMBANG dan bersikap LIBERAL.. Sebab itulah kita lihat banyak iklan-iklan GLC yang diketuai oleh ramai CEO otak LIBERAL di dalam kedua-dua media tersebut walaupun mereka diLANTIK oleh kerajaan UMNO/BN ke dalam setiap GLC tersebut.. Ini sebenarnya menunjukkan UMNO/BN sendiri yang menCIPTA musuh-musuhnya di kalangan mereka sendiri.. Hasilnya, mereka ini berLAKON di hadapan kePIMPINan UMNO/BN dengan baik KONONnya mereka menyokong HASRAT kerajaan tetapi pada masa yang SAMA, merekalah yang menaja Malaysian Insider dan Malaysiakini untuk memBURUK-BURUKkan kerajaan!

Sebenarnya, Malaysian Insider dan Malaysiakini tidak lebih daripada akhbar TABLOID yang di jual di kedai MAMAK yang menyiarkan cerita-cerita SEKS, MISTIK dan kisah rumah TANGGA orang lain! Dunia keWARTAWANan NEGARA telah memBUKTIkan bagaimana seorang juruGAMBAR BERNAMA TV terKORBAN syahid dalam menJALANkan tugas-tugas beliau.. Pengorbanan beliau adalah SETARAF dengan para JURNALIS yang terKORBAN di Palestin, Iraq, Afghanistan, Mesir dan lain-lain kawasan berGOLAK demi menyampaikan REALITI sebenar kepada DUNIA menerusi gambar, tulisan atau rakaman VIDEO.. Bukan macam Presiden PAS yang ENGGAN menerima REALITI rakaman ZINA dalam VIDEO! Tugas inilah yang tidak mampu diLAKSANAkan oleh Malaysian Insider dan Malaysiakini yang berSANDARkan FITNAH!

Pengorbanan para WARTAWAN dan JURNALIS seperti ini jauh lebih MULIA berbanding 'budak' Malaysian Insider dan Malaysiakini yang melakukan tugasan mereka seperti ANJING yang terpaksa ikut ARAHAN tuan yang memegang TALI.. Akhbar KOMPAS Indonesia jugak jauh lebih berMARUAH dalam dunia keWARTAWANan kerana sanggup memohon MAAF apabila menyiarkan berita PALSU ke atas PM.. Sedangkan Malaysian Insider dan Malaysiakini masih terus meMAINkan isu tersebut walaupun sudah terBUKTI hanya FITNAH semata-mata? Mungkin sebab itulah WARTAWAN dan JURNALIS media arus PERDANA diMUSUHi oleh para pemimpin PR kerana sering secara tidak sengaja mengAIBkan mereka seperti:-

1) Presiden PKR anak beranak GAGAL menunjukkan jam Omega apabila diminta WARTAWAN bagi memBUKTIkan dakwaan suaminya berZINA dengan amoi Cina oleh 'DATUK T' adalah FITNAH ..

2) Penasihat PKR sendiri melenting beberapa kali apabila diSOAL oleh WARTAWAN berhubung jam Omega dan jugak pemBERIan DNAnya untuk kes 'menJUBOR'..

3) 'LAWYER' Ketua Penerangan PKR jugak mengGELUPUR diTANYAkan dek WARTAWAN berhubung akuan berSUMPAH palsu Rahimi Osman berkenaan kes 'menJUBOR' Penasihat PKR.. Sebab itulah kali ini dia beriya-iya dalam TWITTER menyalahkan UMNO/BN berhubung isu keMATIan juruGAMBAR BERNAMA TV ini.. ->KLIK<-


Tidak ada BEZAnya antara Malaysian Insider dan Malaysiakini dengan BERITA tahap LONGKANG dalam HARAKAH, Suara Keadilan dan The Rocket.. BEZAnya, Malaysian Insider dan Malaysiakini mampu MEWAH hasil diTAJA oleh golongan LIBERAL yang bergantung kepada kerajaan UMNO/BN sendiri untuk cari MAKAN.. Menteri KDN dan Menteri KPKK bukan tak TAHU, tapi terpaksa buat-buat PEJAM mata la berhubung perkara ini.. Takut sangat kot tak dapat fulus daripada mereka untuk jadik CALON PRU-13 ke?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS