DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, September 22, 2011

Isu WARGA Bangladesh boleh mengUNDI diTIMBULkan bagi menutup keGAGALan menTADBIR 4 buah NEGERI daripada pengeTAHUan RAKYAT?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita cukup terTARIK dengan penjelasan oleh portal BERITA alternatif The MOLE berhubung dengan isu KONONnya rakyat Bangladesh diBENARkan untuk mengundi dalam pilihanraya di Malaysia.. ->KLIK<-

Kita tidak mahu menuduh seSIAPA pun.. Yang jelasnya, Kerajaan Bangladesh dan Jabatan PenDAFTARan NEGARA (JPN) pun telah meNAFIkannya.. Pihak yang beriya-iya meMAINkan isu ini pulak, sampai sekarang GAGAL memBUKTIkan tuduhan mereka.. Ianya tidak lebih sebagai satu perCUBAan selepas GAGAL meMAINkan isu keWARGANEGARAan Mismah, IC yang ada KOD Negeri 71 dan program pemutihan 6P..

Isu ini TIMBUL apabila sebuah laman WEB yang telah diGODAM memaparkan kenyataan KONONnya keRAKYATan akan diberi kepada warga Bangladesh di Malaysia jika sanggup mengUNDI parti pemerintah (tentunya diTUJUkan kepada UMNO/BN).. Malang bagi sebuah NEGARA seperti Bangladesh yang tidak memPUNYAi agensi seperti SKMM atau Cyber Security, sudah tentu mereka tidak mampu untuk menyiasat siapa pengGODAM yang telah memaparkan ayat sedemkian dalam laman WEB yang telah diGODAM itu.. ->KLIK<-

Apa pun, jelas sekali terDAPAT usaha untuk memperBODOHkan RAKYAT Malaysia oleh pihak yang diMAKSUDkan agar tidak memPERCAYAi sistem pilihanraya sedia ada di NEGARA ini.. Pihak yang diMAKSUDkan walaupun berjaya memBENTUK 4 buah kerajaan NEGERI sebaliknya mahu meLINDUNGi keGAGALan mereka menjadi kerajaan NEGERI yang BAIK dengan menimbulkan isu-isu yang tidak masuk AKAL seperti ini.. Dengan KATA lain, sekiranya diTAKDIRkan mereka KALAH di 4 negeri tersebut pada PRU-13 nanti, mereka akan menyalahkan UMNO/BN kerana KONONnya memBERIkan keRAKYATan kepada warga asing untuk mengUNDI.. Sebaliknya faktor RAKYAT menolak mereka kerana tidak 'PERFORM' sebagai sebuah kerajaan akan diSEMBUNYIkan dari pengetahuan UMUM..

Kerajaan Pusat, SPR, Wisma Putra, JPN dan KDN wajar memantau isu-isu KARUT yang diTIMBULkan ini sepanjang masa.. Adalah jelas pihak-pihak yang diMAKSUDkan cuba nak GAMBARkan proses pilihanraya di NEGARA ini tidak ADIL seterusnya mengundang campur TANGAN asing seperti mana yang berlaku di Libya dan Syria.. Inilah 'Tangan-Tangan GHAIB' yang cuba mengHANCURkan NEGARA ini mengikut Orde Baru DUNIA.. Sudah tentu tidak perlu diperKENALkan lagi siapa penDOKONG utama Orde Baru DUNIA di NEGARA ini kalau bukan seseorang yang diKENALi sebagai 'LELAKI Y' dalam dua kes JENAYAH seksual - satu kes 'menJUBOR' orang, satu lagi RAKAMAN kes dia berZINA dengan amoi Cina!

Cubaan meMAINkan isu keRAKYATan warga ASING ini sebenarnya jika diperHALUSi tidak akan mengUNTUNGkan sesiapa.. Siapakah yang paling BANYAK meng'IMPORT' warga China secara HARAM untuk samada jadik ahli KONGSI gelap atau pekerja SEKS hingga ada yang turut menDAPAT taraf keRAKYATan apabila bersekongkol dengan ahli POLITIK peMAKAN BABI daripada parti tertentu? Begitu jugak apabila kita diHIDANGkan berita 'LESAP'nya pekerja 'IMPORT' dari India? Tahu-tahu ada pulak MUKA mereka yang LESAP ini semasa demonstrasi HINDRAF? Siapa pulak yang 'STAMPING'kan keRAKYATan mereka ini kalau bukan pemimpin POLITIK mereka dalam parti-parti tertentu? Kenapa mereka yang diMAKSUDkan tidak BERANI timbulkan ISU ini sedangkan ianya berlaku sudah sekian lama?

Pihak yang meMAINkan isu ini sungguh berUNTUNG kerana orang yang jadik Menteri KDN ketika ini lebih SUKA terSENGIH-SENGIH buat tak RETI daripada tampil sebagai PAHLAWAN keturunan Dato' Onn yang BERANI membela BANGSA! Sebab itulah pihak yang diMAKSUDkan akan terus menimbulkan isu KARUT-MARUT seperti ini sehingga PRU-13 kerana adanya Menteri KDN sedemikian rupa.. Hakikat bahawa mereka tidak perlu pun beKERJA demi RAKYAT sebaliknya terus-menerus berPOLITIK mengejar KUASA cuba diSEMBUNYIkan dengan isu-isu seperti ini.. Sampai bila kita sebagai RAKYAT harus menghadap temberang KOSONG mereka ini sedangkan 'PERFORMANCE' mereka hampir tidak ada? Sampai bila pulak kita harus mendapat Menteri KDN sebegini walaupun NEGARA semakin porak-peranda dengan segala macam TOHMAHan dan FITNAH tanpa henti?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS