DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, September 26, 2011

Hukum HUDUD - Apabila Khalifah KIASU mengAGUNGkan Buku JING-GAY daripada Al QURAN, Lebai PAS pulak macam mana?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita dah SEBUT sebelum ini bahawa ISU Hukum HUDUD hanyalah MODAL POLITIK Pok Nik 'ALAIHISSALAM' untuk dia berTANDING pilihanraya lagi demi nak PEGANG KUASA samapi MATI.. Walhal, MUSTAHIL tak ada orang beritahu kat dia bahawa penDIRIan PAS sendiri sudah berBEZA berbanding DAHULU.. Kalau dulu Lebai-Lebai PAS memperJUANGkan konsep NEGARA ISLAM tetapi hari ini mereka sanggup UBAH perjuangan mereka selama 55 tahun kepada NEGARA Kebajikan kerana nak berKONGSI KUASA dengan DAP La'anatullah dan PKR.. Jadik RELEVAN ke lagi PAS?

Semalam, Khalifah KIASU Pulau Pinang menyatakan jika Hukum HUDUD cuba diLAKSANAkan, kePIMPINan DAP La'anatullah akan pakat-pakat letak JAWATAN dan sudah tentunya akan KELUAR daripada pakatan berSAMA dengan PAS dan PKR..

"Jika anda berkata sebarang perkataan dalam prinsip bersama dalam Buku Jingga itu menyebut tentang hudud atau negara Islam, saya fikir bukan sahaja saya tetapi semua anggota Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) akan meletakkan jawatan. Kami adalah parti yang berprinsip dan pemimpin berpegang pada prinsip, jadi tidak ada jalan bagi pemimpin yang berkata selepas memegang tampuk kuasa di Putrajaya akan meLAKSANAkan hudud dan menubuhkan kerajaan Islam. Tidak mungkin kerana ia bukanlah dalam rangka dasar bersama. Pendirian kami jelas, kami tidak menerima hudud ataupun sebuah negara Islam," ->KLIK<-

Begitulah kata Khalifah KIASU Pulau Pinang.. Khalifah yang diSANJUNG sendiri oleh Lebai-Lebai PAS KONONnya lebih memahami ISLAM berbanding orang UMNO ternyata memilih 'buku JING-GAY' berbanding Al QURAN.. Adakah Lebai-Lebai PAS jugak SAMA seperti dia, mengAGUNGkan 'buku JING-GAY' hasil NUKILAN otak-otak LIBERAL, fahaman PLURALISME dan pelaku MAKSIAT berbanding Al QURAN?

Anda jugak patut NAMPAK bagaimana Khalifah KIASU menyindir Pok Nik dan tentunya Lebai-Lebai PAS yang lain apabila menyatakan partinya berPRINSIP dan berpegang pada PRINSIP.. Memang BETUL pun.. DAP La'anatullah ini tak pernah pun mengubah PRINSIP perjuangan partinya apatah lagi 'meLACURkannya' seperti mana Lebai-Lebai PAS? Yang terHEGEH-HEGEH muka tak MALU nak bekerjasama dengan mereka cuma Lebai-Lebai PAS aje.. Demi mengHINA orang ISLAM lain yang tidak berKONGSI fahaman POLITIK dengan mereka, Lebai-Lebai PASlah yang terlebih DULU hulurkan TANGAN kepada DAP La'anatullah ini, bukannya diorang pun?

Yang dok bagi gelaran 'Khalifah Umar Abdul AZIZ' kat KM Pulau Pinang ni pun Lebai PAS.. Yang dok kata di DADA Pengerusi DAP ada BULAN pun Pok Nik sendiri.. Yang dok GALAKkan DAP La'anatullah mengGUNAkan ayat-ayat Al Quran dan masuk MASJID untuk mengHINA orang-orang ISLAM lain pun Lebai PAS jugak.. Yang dok HALALkan pemimpin DAP La'anatullah pecah-belahkan umat ISLAM dengan bermacam FATWA pun Pok Nik dan Lebai-Lebai PAS yang DUNGU ni jugak? Apa lagi ELEMEN dalam agama ISLAM yang tidak 'diLACURkan' oleh Lebai-Lebai PAS semata-mata nak berSAUDARA sangat dengan DAP La'anatullah? Malangnya, diorang tetap TIDAK akan menunaikan HAJAT Pok Nik bab ISU Hukum HUDUD nih..

Jadik sekarang terPULANG kepada Lebai-Lebai PAS samada nak menyanjung Pok Nik yang sering MERAPU mengeluarkan kenyataan atau TETAP dengan penDIRIan untuk bekerjasama dengan SEKUTU mereka dalam PR.. Kot mana pun, Lebai-Lebai PAS tetap RUGI dalam kerjasama sebegini dan Pok Nik yang RASA khuatir takut diTOLAK daripada tampuk KUASA terpaksalah tiba-tiba menyebut balik ISU Hukum HUDUD ini.. PERCAYA tak jika diKATAkan ISU Hukum HUDUD ini tak akan PANAS jika Pok Nik tidak mahu berTANDING sekali lagi dalam PRU-13? Itu aje PUNCAnya dan Pok Nik ternyata PARANOID akan keHILANGan KUASA dan jawatan MB Kelantan setelah berpuluh TAHUN dok makan GAJI BUTA tanpa GANGGUan! HE!HE!HE!

Semakin kurang orang UMNO buat kenyataan berhubung ISU Hukum HUDUD ketika ini semakin CERAH peluang UMNO untuk cemerlang dalam PRU-13 nanti.. Malangnya, kita LIHAT lepas seorang, seorang lagi pemimpin UMNO tahap 'CAI' jadik 'Gatal MULUT' nak jugak mengulas tentang ISU ini.. Dok DIAM aje tak boleh GAMAKnya? Tok sah kata PAS, UMNO pun tidak mampu nak gubalkan Hukum HUDUD walaupun UMNO menang 100% kerusi pilihanraya yang diTANDINGinya.. Jadik, daripada dok mengulas ISU yang akan meRUGIkan UMNO jika tersalah CAKAP, bukankah lebih baik dok DIAM dan tengok bagaimana Pok Nik ber'DRAMA Minggu INI' dengan SEKUTU partinya dalam PR? Kot la ada pemimpin UMNO tahap 'CAI' nak SABOTAJ parti sendiri macam 'BOSS' Pemuda UMNO tuh tak tau la..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS