DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, September 02, 2011

Lebai PAS, mengakulah bahawa RAMAI pemimpin KAMU suka PAMERkan keBODOHan mereka..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Rasanya Hari Raya tahun ini meRUPAkan Hari Raya paling SIAL bagi sebahagian besar Lebai PAS kerana terpaksa berHADAPan dengan BANTAHan bertali arus berhubung dengan kenyataan 'Kepala LUTUT' Timbalan Presiden parti mereka yang mengatakan KOMUNIS yang memBUNUH dan memBAKAR hidup-hidup askar Melayu/ISLAM dan ahli keluarga mereka dalam tragedi Bukit Kepong sebagai WIRA! Ternyata kenyataan Timbalan Presiden PAS yang sebenarnya 'Kaki BORAK Tepi Jalan' ini meMAKAN diri Lebai-Lebai PAS seperti mana UMNO/BN terpaksa berSUSAH payah menangkis kenyataan BODOH PM ke-5 dan Menantu BABAHnya sebelum ini..

Usaha beberapa Lebai PAS seperti Tuan Ibrahim Tuan Man, Dr. Dzulkifli Ahmad dan RAMAI lagi untuk melakukan 'DAMAGES CONTROL' nyata tidak berkesan dan semakin menambah keBENCIan UMUM terhadap PAS! Yang LUCUnya tuh, walaupun mereka berUSAHA sedaya mungkin, SEKUTU mereka dari DAP sendiri meMINTA 'Kaki BORAK Tepi Jalan' itu menarik BALIK kenyataannya yang diucapkan semasa berCERAMAH di Nibong Tebal sebelum ini..

Terus-terang KATAlah, semakin banyak Lebai PAS cuba 'Cover LINE', semakin meNAMPAKkan mereka ini diPIHAK yang menDOKONG keJAHATan dan manyanjung tinggi keJAHILan! Nak buat macam mana, seCERDIK mana seseorang itu kalau dia menyertai PAS, automatik akan jadik BODOH kena ikut kata orang yang seMEMANGnya BODOH! Tak percaya, sila tanya MP Hulu Langat Dr. Rosli yang jugak pakar NUKLEAR dalam isu LYNAS! KAH!KAH!KAH ->KLIK<-!

Apa sebenarnya yang 'Kaki BORAK Tepi Jalan' ini cuba sampaikan dengan kenyataan sedemikian RUPA? Adakah dia MAKSUDkan bahawa sesiapa yang menentang British pada masa itu adalah WIRA dan sesiapa yang bekerja dengan British walaupun untuk tugasan AWAM seperti ASKAR dan POLIS adalah BARUA? Itu pun meNAMPAKkan keBODOHan 'Kaki BORAK Tepi Jalan' ini kerana langsung tak TAHU bahawa fakta SEJARAH sendiri menyatakan KOMUNIS dan ketuanya Chin Peng diTAJA dan diSOKONG oleh British semasa penaklukkan Jepun tahun 1941-1945.. British jugak memBEKALkan senjata untuk mereka meLAKUkan serangan GERILA di Malaya hingga keDATANGan semula British selepas PERANG tamat..

KeENGGANan KOMUNIS menyerahkan senjata kembali kepada pemBERInya iaitu British telah menyebabkan huru-hara di Malaya.. KOMUNIS ini telah bermaharajalela memBUNUH orang-orang kampung di Batu Pahat hingga menyebabkan BANGKITnya Panglima Salleh Selempang Merah menentang dan memBUNUH mereka.. Adakah Panglima Salleh Selempang Merah ini disanjung oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS sebagai WIRA seperti mana Timbalan Presiden mereka ini menyanjung KOMUNIS dalam tragedi Bukit Kepong? Setakat ini langsung tak ada pun kenyataan sedemikian daripada mana Lebai-Lebai PAS pasal nih? Oppss.. Diorangkan DUNGU!

Lebai PAS mungkin boleh memperBODOHkan segelintir Melayu/ISLAM yang tak tahu SEJARAH asal NEGARA ini seperti Geng-Geng OX-BRIDGE dalam Pemuda UMNO.. Almaklumlah, ramai yang RAGU-RAGU dengan 'BOSS' Pemuda UMNO berhubung pengetahuannya tentang SEJARAH kerana latar-belakang dirinya dan penDIDIKannya bukan diperOLEHi di NEGARA ini.. Namun demikian, bagaimana pulak dengan 'Kaki BORAK Tepi Jalan' yang jadik Timbalan Presiden PAS tuh? Dia LAHIR di NEGARA nih, sekolah pun di NEGARA nih? Walaupun mungkin dia tak de IJAZAH atau DIPLOMA, tetapi fakta SEJARAH terutamanya bab KOMUNIS nih boleh diperolehi di mana-mana pun? Atau sememangnya dia BODOH? KAH!KAH!KAH!

Sudah terLAMBAT untuk Lebai-Lebai PAS meLAKUkan 'DAMAGES CONTROL' terhadap kenyataan 'Kaki BORAK Tepi Jalan' merangkap Timbalan Presiden parti mereka ini.. Cuma satu sahaja jalan penyelesaian yang DAPAT menyelamatkan IMEJ dan MARUAH Lebai-Lebai PAS ini.. BERANIkah Lebai-Lebai PAS menCONTOHi UMNO yang sanggup 'menolak' kePIMPINan PM ke-5 yang jugak GEMAR buat kenyataan BODOH kerana diPENGARUHi Menantu BABAHnya? Rasanya TIDAK.. PAS sebenarnya sudah terlampau SINONIM dengan keBODOHan.. Sebut aje PAS, di situlah kita akan nampak BODOH! Lagi pun, RAMAI yang sering buat kenyataan BODOH tetapi KEKAL di tampuk KUASA dalam kePIMPINan PAS.. Tak percaya, cuba tengok Pok Nik 'ALAIHISALLAM' tuh? Bukan ke itu BUKTI terbaik bagaimana PAS memang BODOH?

Hakikatnya PAS tidak mampu menukar fakta SEJARAH kerana mereka sebenarnya di pihak yang 'LOSER'.. Jika PAS masih memBELA dan mengekalkan 'Kaki BORAK Tepi Jalan' ini sebagai Timbalan Presiden parti mereka, mereka akan menerima HAKIKAT bahawa mereka akan menerima NASIB yang sama seperti UMNO/BN alami pada PRU-12 lalu.. Itu belum diKIRA lagi bagaimana PAS sanggup 'berCEMOLOT' dengan PKR yang berKETUAkan 'penZINA', 'penJUBOR' dan DAP yang diketahui UMUM amat meMUSUHi ISLAM sebagai agama RASMI di NEGARA ini? Jadik, PAS nak dapat UNDI dari siapa kalau masih menyanjung keBODOHan dalam parti? HE!HE!HE!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS