DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, September 04, 2011

Akibat BUTA HATI mengAGONGkan 'penJUBOR' dan penZINA, habis pengorbanan orang lain diperLEKEHkan..ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sebagai antara salah seorang yang berKERJA dengan pihak MEDIA, kita sangat-sangat SEDIH dengan keMATIan seorang juruGAMBAR dari BERNAMA TV yang membuat liputan misi BANTUan keMANUSIAan ke Somalia.. ->KLIK<-

Tidak ada yang MAMPU kita LAKUkan selain menyedekahkan Al FATIHAH dan jugak meLAHIRkan rasa SIMPATI terhadap ahli keluarga allahyarham dan dua orang anak KECILnya.. Kita jugak berHARAP agar pihak kerajaan, UMNO dan jugak BERNAMA dapat mengHULURkan BANTUan terhadap ahli keluarga allahyarham sebagai IHSAN di atas pemergian orang terSAYANG..

Namun demikian, kita RASA meLUAT dengan beberapa GELAGAT penyokong PR yang bukannya berSEDIH, sebaliknya terus-menerus memperTIKAIkan kerja dan BAKTI yang dilakukan oleh SUKARELAWAN dan pihak MEDIA yang di hantar ke Somalia.. Kita TIDAK mahulah menyatakan siapakah 'Si Polan dan Si Fulanah' tersebut tetapi NYATA dan jelas mereka adalah penyokong PR samada PAS, PKR atau DAP.. Komen-komen mereka di beberapa laman BLOG dan Facebook ternyata mengGAMBARkan mereka ini bukan seLAYAKnya lagi dipanggil MANUSIA pun!Ada di antara komen mereka mempertikaikan seolah-olah allahyarham dan wakil-wakil MEDIA lain diARAHkan bertugas semata-mata hendak 'memPROMOSIkan' sumbangan UMNO dan kerajaan.. Mereka sebenarnya 'ALERGIK' untuk memPOLITIKkan jugak TRAGEDI ini kerana ianya diKAITkan dengan Kelab Putera UMNO dan jugak pertubuhan BAKTI yang SINONIM dengan agenda UMNO/BN sebagai kerajaan.. Pada MATA para penyokong PR, mereka seboleh-bolehnya mahu RAKYAT diBUTAkan terhadap segala amal KEBAJIKAN yang dilakukan oleh UMNO/BN sebaliknya mereka dalam PR ini hanya mahu UMNO/BN dilihat sebagai pengamal KRONISME, RASUAH dan segala macam benda BURUK lain..

Itulah yang boleh diFAHAMi menerusi KOMEN-KOMEN mereka ini di dalam BLOG dan Facebook.. Mereka seboleh-bolehnya mahu menolak Qada dan Qadar Allah SWT sebaliknya mahu meLETAKkan keSALAHan atau penyebab keMATIan allahyarham itu terhadap UMNO! Ianya samalah seperti mana 'Kaki BORAK Tepi Jalan' yang jugak Timbalan Presiden PAS cuba meng'HERO'kan KOMUNIS yang memBUNUH dan memBAKAR hidup-hidup POLIS Melayu/ISLAM dan ahli keluarganya dalam TRAGEDI Bukit Kepong! Para penyokong PR ini sudah diBUTAkan untuk menerima HAKIKAT bahawa apa yang berlaku adalah TAKDIR Allah SWT sebaliknya mereka akan cuba jugak untuk menuduh dan memFITNAH UMNO/BN..

Pada kitalah, keMATIan seseorang demi menJALANkan TUGAS yang diAMANAHkan terhadapnya adalah sangat MULIA di sisi agama apa sekali pun! Tak kiralah samada seseorang itu ASKAR, POLIS, wartawan, juruGAMBAR atau apa jua profesion, pengorbanan mereka terhadap TUGAS masing-masing hingga sampai ke tahap sedemikian adalah jauh lebih MULIA berbanding ahli-ahli POLITIK haprak dan para penyokong PR yang cuba memPOLITIKkan keMATIan mereka ini untuk menyalahkan UMNO/BN dan kerajaan.. KeMATIan boleh berlaku di mana-mana dan sudah tentu tidak ada seSIAPA pun boleh memilih CARA mereka patut MATI.. Tak tau le pulak kot Dewata Raya seperti Pok Nik 'ALAIHISSALAM' boleh MATI cara yang dia nak?

Hakikatnya, allahyarham sebagai juruGAMBAR hanya melakukan tugas yang diAMANAHkan apabila ke Somalia untuk menDAPATkan gambaran sebenar penDERITAan umat ISLAM di sana yang terjebak dalam peperangan dan kebuluran.. Pemergian wakil MEDIA bersama Kelab Putera UMNO dan BAKTI adalah lebih SELAMAT berbanding pergi berSENDIRIan seperti para jurnalis Barat.. Pemergian mereka bukan semata-mata hendak memPUBLISITIkan sumbangan kerajaan Malaysia di bawah UMNO/BN, sebaliknya sebagai seorang PROFESIONAL, mereka jugak mahu meLAPORkan keadaan sebenar secara 'LIVE' untuk dijadikan pengajaran dan menDATANGkan keINSAFan kepada RAKYAT negara ini agar kita berSYUKUR dan berusaha untuk mengelakkan NEGARA ini menjadi seperti Somalia..

Kita PERCAYA jika Lebai-Lebai PAS, para 'penJUBOR' dalam PKR dan para peMAKAN BABI dalam DAP mahu melakukan sama seperti kerajaan lakukan, sudah tentu pihak MEDIA jugak akan menghantar WAKIL mereka jika diJEMPUT.. Soalnya, adakah para Lebai PAS, 'penJUBOR' PKR dan peMAKAN BABI dalam DAP mampu atau mahu meLAKUkan kebajikan sedemikian RUPA? Setakat ini kita tidak pernah pun NAMPAK sumbangan atau BAKTI mereka ini di peringkat antarabangsa terhadap RAKYAT negara yang MALANG seperti Somalia.. Lebai PAS kutip DERMA untuk mangsa perang Iraq, Palestin dan Afghan sekali pun habis diCILOK untuk BELANJA pemimpin mereka makan angin ke Dubai? DAP dah tentu perSETANkan nasib umat ISLAM di NEGARA lain.. PKR? Kutip duit untuk TAJA penZINA dan 'penJUBOR' sebagai pemimpin mereka ada la!

Seharusnya kita SEDAR bahawa perBUATan para penyokong PR memPOLITIKkan segala bentuk TRAGEDI untuk menyalahkan UMNO/BN sudah keterlaluan.. Mereka langsung tidak mengHARGAi pengorbanan sedemikian RUPA sebaliknya terlampau mengAGUNGkan 'penJUBOR', penZINA dan pelaku MAKSIAT sebagai pemimpin.. Kerajaan sudah tentu tidak MAMPU lagi untuk mengawal keadaan ini kerana tidak mahu diLIHAT tidak LIBERAL.. Yang mampu berbuat demikian hanyalah UMNO/BN yang sering diFITNAH dan diperSALAHkan buta-buta macam tu.. Soalnya, adakah UMNO/BN sendiri AGRESIF untuk menangkis, memBALAS dan memBELA diri sendiri dan mereka yang terANIAYA akibat perbuatan para penyokong PR menerusi komen di BLOG dan Facebook ini? Atau masih dok MIMPI macam Menteri KDN?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS