DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, September 15, 2011

DAP nak lebih kerusi di DUN Kedah tapi PAS kecut PERUT nak mintak benda SAMA di Pulau Pinang dan Selangor?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Siapa seBENARnya yang menjadi KETUA atau 'Take the LEAD' dalam Pakatan Rakyat (PR) ini? Adakah PAS, PKR atau DAP La'anatullah? Kalau dalam BN, adalah jelas UMNO peneraju utama kerana UMNO mewakili MAJORITI ahli parlimen dalam BN.. Bagaimana pulak dengan PR? Siapa yang menjadi penentu DASAR dan sampai bila RAKYAT terpaksa diperBODOHkan dengan ketidak-tentuan yang berlaku dalam PR ini berhubung pengagihan KUASA dan kerusi pilihanraya? Atau sememangnya PR nak BODOHkan RAKYAT? Alahai.. Sampai bila?

Kita merujuk kepada tuntuan oleh DAP La'anatullah untuk meminta 4 lagi kerusi DUN dan 2 kerusi Parlimen di Kedah.. ->KLIK<-

Atas dasar apa mereka menuntut sedemikian, kita pun tak tahu.. Mungkin mereka mengHARAPkan Lebai-Lebai PAS bertolak ansur dan menunaikan HARAPAN mereka? Mungkin DAP La'anatullah sendiri hilang keYAKINan terhadap PAS untuk MENANG di Kedah terUTAMAnya selepas melihat sendiri keBODOHan Timbalan Presidennya yang menyakitkan HATI orang Melayu/ISLAM? Mungkin DAP La'anatullah berharap dapat mengekalkan PRESTASI parti mereka walaupun MENANG tipis dengan undi Cina di Kedah? Ternyata dalam bab pengiraan, memang Lebai PAS BODOH! HE!HE!HE!

Jika perhitungan STATISTIK diambil kira, adalah jelas DAP La'anatullah cuba SELAMATkan diri sorang-sorang di saat keCELARUan kePIMPINan PAS dan PKR ketika ini.. KePIMPINan PAS bercelaru kerana hierarki kePIMPINan mereka menyaksikan ramai pemimpin 'Cakap BANYAK' tetapi 'Tak HABIS sekolah' sebagai Timbalan Presiden dan Naib Presiden mereka.. Sudah tentu DAP La'anatullah tak mahu diPIMPIN oleh Lebai-Lebai PAS spesis macam ini dalam PR? PKR pulak menyaksikan KANTOInya Penasihat PKR apabila diKAITkan sebagai 'LELAKI Y' dalam satu video SEKS dengan amoi Cina.. Pemimpin DAP La'anatullah tidak sebegitu BODOH untuk mengANGGAP rakaman video yang TULEN itu sebagai 'BESI' seperti mana Lebai-Lebai PAS yang DUNGU! HE!HE!HE!

DAP La'anatullah meRASAkan merekalah yang patut 'Take the LEAD' bukannya Lebai-Lebai PAS atau Penasihat PKR yang KREDIBILITI dan MORAL mereka sudah tercemar.. Tidak semua kaum Cina boleh diperBODOHkan seperti mana Lebai-Lebai PAS yang TAKSUB dengan keBODOHan.. Walaupun MENANG dengan 1 UNDI, pada DAP La'anatullah mereka tetap mahukan keMENANGan itu terutamanya apabila sokongan kaum Cina adalah 'SOLID' untuk mereka.. Apa yang perlu dilakukan oleh DAP La'anatullah hanya memecahkan UNDI Melayu/ISLAM supaya UNDI 'SOLID' kaum Cina + pecahan UNDI Melayu/ISLAM memBERIkan keMENANGan TIPIS kepada calon mereka.. Itulah yang mereka cuba lakukan di Kedah pada PRU-13 nanti.. Yang masuk ANGIN keluar ASAPnya dah tentulah Lebai-Lebai PAS yang terserlah keBODOHan mereka!

Kita CABAR Lebai-Lebai PAS jugak menuntut tambahan kerusi di Pulau Pinang dan Selangor seperti mana DAP La'anatullah lakukan? Ada BERANI? Tak denye.. Lebai-Lebai PAS kan BODOH! Yang CERDIK pandai dalam PAS semuanya akan diPINGGIRkan seperti Dr. Rosli MP Hulu Langat, seorang pakar Nuklear yang terSILAP masuk PAS! Pada PAS, selagi mana mereka dapat menyebarkan keBODOHan atau memperBODOHkan orang RAMAI, selagi itulah mereka akan KEKAL berdaya saing dalam arena POLITIK di NEGARA ini.. Soalnya, zaman semakin berUBAH.. Orang yang lebih TINGGI keLULUSan berbanding Timbalan Presiden PAS dan MP PAS Pokok Sena semakin RAMAI.. Sejauh manakah PAS mampu memperBODOHkan RAKYAT agar menjadi penJILAT ponggong kepada DAP La'anatullah?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS