DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, June 16, 2012

BUKTI jelas Penasihat PKR dan para PEMUJAnya akan menZALIMi RAKYAT di NEGARA ini jika mereka berKUASA..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

TENGOK kot mana sekalipun RAMAI PEMIMPIN dalam NGO seperti PERKASA, JATI dan TIBAI lebih diTAKUTi oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS dan puak 'PenJUBOR' dalam PKR.. TIDAK perlu diperKATAkan lagi bahawa TAKUTnya mereka ini terhadap para PEMIMPIN NGO ini meLEBIHi keTAKUTan mereka terhadap UMNO/BN.. Sepatutnya para PEMIMPIN UMNO/BN patut belajar CARA untuk menimbulkan keTAKUTan terhadap LAWAN seperti mana mereka ini LAKUkan.. Apa GUNAnya UMNO/BN berTERIAK ke sana ke mari menJAJA segala JASA-JASA mereka terhadap RAKYAT sedangkan adalah jelas Lebai-Lebai DUNGU PAS dan puak penJUBOR dalam PKR ini langsung TIDAK mengHARGAinya?

Kita TEGASkan di sini bahawa Lebai-Lebai DUNGU PAS dan puak penJUBOR dalam PKR sememangnya TAKUT dengan para PEMIMPIN NGO seperti PERKASA, JATI dan TIBAI.. Ini kerana keBANYAKkan para PEMIMPIN NGO ini ialah mereka yang pernah berGELUMANG dengan keKOTORan bersama-sama Penasihat PKR.. Apabila mereka ENGGAN lagi berGELUMANG dengan keKOTORan, seterusnya mengELAKkan diri daripada berSEKUTU dengan Penasihat PKR, sudah tentu mereka menJADI MUSUH.. Apatah lagi selepas mereka beRAMAI-RAMAI keluar dari PKR dan menDEDAHkan segala keBURUKkan Penasihat PKR kepada KHALAYAK RAMAI.. TIDAKkah ini menakutkan dia?

Sebagai CONTOH, Datuk ZUL Nordin, Senator EZAM, Rahimi OSMAN dan M. Gobalakrishnan meRUPAkan orang yang paling diTAKUTi oleh Penasihat PKR.. Ini kerana mereka ini sangat RAPAT dengan Penasihat PKR seKELUARGA dan TAHU setiap TINGKAH laku mereka.. Datuk ZUL Nordin meRUPAkan orang yang paling diTAKUTi oleh Penasihat PKR kerana dia pernah menJADI PEGUAM BELAnya dan seperti jugak Karpal SINGH, sudah tentu banyak MAKLUMAT PERIBADI Penasihat PKR diSIMPANnya.. Sebab itulah Penasihat PKR seBOLEH-BOLEHnya mahu meLENYAPkan Datuk ZUL Nordin agar dia TIDAK dapat berCAKAP untuk menDEDAHkan perangai BURUK Penasihat PKR..Dalam KONTEKS ini, RAKYAT wajar meLIHAT bagaimana Lebai-Lebai DUNGU PAS sanggup menJADI KELDAI dan ANJING kepada keBURUKkan para PEMIMPIN PKR dan DAP La'anatullah.. Lebai-Lebai DUNGU PAS sentiasa terkeHADAPAN untuk meLINDUNGi keMUNGKARan yang dilakukan oleh para PEMIMPIN PKR dan DAP La'anatullah.. Seperti dalam KLIP tersebut, anda SAKSIkan sendiri bagaimana mereka yang PEDIH dan 'KePANASan' dengan penDEDAHan Datuk ZUL Nordin menyerang dia.. AIK? Ini pun tak TAHAN? Selama ini Lebai-Lebai DUNGU PAS dok menDEDAHkan keBURUKkan para PEMIMPIN UMNO sampaikan terpaksa meREKA-REKA FITNAH, tak mengapa pulak?

Kita dari DULU lagi PERCAYA bahawa Lebai-Lebai DUNGU PAS ini sudah terKELUAR daripada ISLAM.. Mereka sebenarnya sama TARAF dengan Musailamah Al KAZZAB yang diPERANGi oleh Khalifah Abu BAKAR As-SIDDIQ kerana MURTAD dan menDAKWA dirinya sebagai Nabi seSUDAH keWAFATan Rasululllah SAW.. TAKSUB Lebai-Lebai DUNGU PAS kepada Pok Nik 'ALAIHISSALAM' dan Penasihat PKR yang sentiasa di'SUCI'kan oleh Pok Nik ini sudah sampai tahap menyesatkan! MALANGnya, para ULAMA ISLAM di dalam Majlis FATWA Kebangsaan masih 'KAKU' nak meLABELkan PAS sebagai SESAT.. Agaknya RISAU kot mereka berSARA nanti PAS tak nak CALONkan?

KeBENARan yang dibawa oleh ISLAM tetap terPELIHARA oleh mereka yang benar-benar berPEGANG TEGUH kepada RUKUN ISLAM, RUKUN IMAN, Al-QURAN dan SUNNAH.. Sebab itulah IBU BAPA zaman MILENIUM ini wajar menitik-BERATkan penDIDIKan agama ISLAM terhadap ANAK-ANAK agar apabila mereka DEWASA, mereka TIDAK terTIPU dengan LABEL ISLAM pada PAS! PAS itu hanya sekadar 'PAKAIAN' dan 'LAKONAN' bagi mengHALALkan perBUATan mereka yang KONONnya mahu diLIHAT lebih ISLAM berbanding umat ISLAM lain.. Sedangkan ISLAM atau TIDAKnya seseorang itu adalah peNILAIan yang meRUPAkan URUSAN Allah SWT, bukan URUSAN manusia!

Apa yang berlaku di dalam KLIP tersebut memBUKTIkan bagaimana Lebai-Lebai DUNGU PAS dan puak 'PenJUBOR' dalam PKR akan berTINDAK lebih ZALIM dan KEJAM terhadap mereka yang TIDAK berSETUJU dengan mereka.. Penasihat PKR jika diTAKDIRkan berKUASA NESCAYA akan menjadi manusia yang lebih ZALIM daripada Pol Pot, FIRAUN, Nebuchadnezzar, NERO atau pun Hulaku KHAN.. Apakah RAKYAT begitu BODOH untuk menyerahkan diri mereka diPERINTAH di bawah keZALIMan REJIM Lebai-Lebai DUNGU PAS dan puak 'PenJUBOR' dalam PKR ini? Apakah RAKYAT rela hidup dalam pemBOHONGan dan kePALSUan yang diSEBARkan oleh DAJJAL Penasihat PKR ini?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS