DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, June 22, 2012

'TRAGEDI Memali' di KG. Sungai KOB dan BANTAHan pemBINAan SAR di Perak BUKTI Lebai-Lebai DUNGU PAS layak diGELAR 'Bapak KAFIR'!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Perkara paling BODOH yang umat seluruh DUNIA perlu ELAKkan ialah apabila meMINTA Lebai-Lebai DUNGU PAS menjaga kePENTINGan mereka.. Dengan KATA lain, ELAKkanlah meRAYU atau 'MENYEMBAH' Lebai-Lebai PAS apabila anda mengALAMi keSUSAHan sebagai pengANUT agama ISLAM.. Pada FIKIRan anda, apakah yang Lebai-Lebai DUNGU PAS ini dapat memBANTU? TIDAK ada.. Malah, jika diBANDINGkan anda sebagai umat ISLAM dengan KAFIR seperti DAP La'anatullah, nescaya Lebai-Lebai DUNGU PAS ini akan memihak kepada KAFIR itu.. Inilah REALITI atau pun mungkin pemBONGKARan keBURUKkan PAS itu sendiri..

Apa yang kita SEBUT ini bukan sekadar SEMBANG kosong.. Ini telah pun terBUKTI banyak kali.. CONTOHnya, apabila Lebai-Lebai DUNGU PAS ini menyebut pasal HUDUD, diJERKAH aje dek DAP La'anatullah terus SENYAP.. Sedangkan HUDUD itulah yang diperJUANGkan dengan sebegitu TAKSUB sekali oleh Lebai-Lebai DUNGU sejak berPULUH-PULUH TAHUN.. TIDAK terKIRA betapa RAMAInya umat Melayu/ISLAM telah diKAFIRkan dek Lebai-Lebai DUNGU PAS ini kerana diDAKWA menolak HUDUD! Hari ini Lebai-Lebai DUNGU PAS ini telah pun diKAFIRkan oleh diri mereka sendiri kerana jadik BACUL apabila diSERGAH dek DAP La'anatullah!

Itu baru bab perJUANGan PAS.. Bagaimana pulak dalam SOAL kePENTINGan umat ISLAM? Hari ini kita diKEJUTkan dengan KISAH umat ISLAM di Kampung Sungai KOB yang MENGAMUK kerana memBANTAH pemBINAan JIRAT para 'AH-BENG' di atas Tanah RIZAB Melayu di sana.. STATUS tanah pun Tanah RIZAB Melayu.. Dah BENGONG ke Lebai-Lebai DUNGU PAS nih? ->KLIK<-

Ini mengINGATkan kita kepada tragedi MEMALI yang menyaksikan perTUMPAHan DARAH antara pihak yang jadik penTAKSUB PAS dengan POLIS.. Cumanya, kali ini terBALIK sikit pasal penentangan ini terhadap Kerajaan PAS Kedah yang mengHALALkan pemBINAan JIRAT tersebut di kawasan orang Melayu/ISLAM..

Kalau kePENTINGan umat Melayu/ISLAM pun Lebai-Lebai DUNGU sanggup KORBANkan demi kePENTINGan KAFIR, jadik betullah kalau diKATAkan Lebai-Lebai DUNGU PAS ini TIDAK akan menjaga keHORMATan ISLAM.. Malah, tragedi Kampung Sungai KOB ini patut diJADIkan BUKTI bahawa Lebai-Lebai DUNGU PAS ini TIDAK akan dapat menandingi pengHORMATan oleh UMNO/BN terhadap ISLAM dengan meLETAKkan kedudukan ISLAM begitu TINGGI dalam Perlembagaan NEGARA.. Mungkin Lebai-Lebai DUNGU PAS patut memBERIkan RUANG kepada para KAFIR ini untuk JAWATAN Mursyidul AM PAS bagi mengGANTIkan Pok Nik 'ALAIHISSALAM' yang semakin MERAPU di hujung USIA..


Sebelum ini pun kita diKEJUTkan bagaimana Lebai-Lebai DUNGU PAS sanggup memBANTAH pemBINAan sebuah Sekolah AGAMA RAKYAT(SAR) di Gopeng, Perak.. Sekolah AGAMA RAKYAT yang seringkali diSALAH-gunakan untuk meLAHIRkan KADER-KADER PAS jugak menjadi KORBAN mereka demi menJAGA kePENTINGan KAFIR.. Lebai-Lebai DUNGU PAS ini turut sama mengemukakan BANTAHan seolah-olah mereka itu sama TAHAPnya dengan KAFIR.. BENGONGkan perBUATan dan TINDAKan mereka? ->KLIK<-

Jadik, TIDAK SALAH pun kalau diKATAkan PAS ini LAYAK diGELAR 'Bapak KAFIR'! Mereka sendiri yang memperLIHATkan diri mereka SINONIM dengan GELARan itu..

Jika sebelum berKUASA, bukan MAIN lagi Lebai-Lebai DUNGU PAS ini menDABIK DADA KONONnya mereka ini lebih ISLAM berbanding umat ISLAM lain.. Hari ini Allah SWT telah memBUKAkan HIJAB HIPOKRASI mereka lalu ditunjukkan kepada umat ISLAM yang berAKAL dan mahu berFIKIR.. Kita dah BANYAK kali sebut bahawa kalau PAS ini WUJUD di NEGARA-NEGARA ISLAM lain, nescaya akan keluar FATWA untuk memerangi mereka seperti mana Khalifah Abu BAKAR As SIDDIQ memerangi golongan MURTAD semasa pemerintahan BAGINDA.. Malangnya masih RAMAI lagi golongan ber'TITLE'kan ULAMA ENGGAN berKATA BENAR dalam SOAL ini!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS