DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, June 20, 2012

Yang berILMU akan diJAHILkan, yang JAHIL bertambah JAHIL - Itulah NAMAnya PAS!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

PAS sebenarnya patut berBANGGA memPUNYAi RAMAI golongan PROFESIONAL yang berTARAF PhD menyertai PARTI ini kerana TAKUT tak dapat masuk SYURGA.. Namun demikian, penyertaan RAMAI golongan PROFESIONAL di dalam PAS ternyata sia-sia kerana PAS langsung TIDAK mengHARGAi DISIPLIN ILMU mereka.. Golongan PROFESIONAL ini umpama LAMPIN pakai BUANG - hanya untuk TUNJUKkan 'CARMOUFLAGE' yang PAS KONONnya diTERIMA oleh golongan seperti mereka.. Ini memBUKTIkan bahawa PAS bukanlah PARTI yang mengHARGAi ILMU pengetahuan dan seLAYAKnya PARTI ini diANGGOTAi oleh golongan yang DUNGU lagi JAHILIYYAH!

Untuk memBUKTIkan bahawa PAS menJADIkan golongan PROFESIONAL ini umpama LAMPIN pakai BUANG, anda patut LIHAT sendiri HIERARKI kePIMPINan PAS ketika ini.. TIDAKkah ini BUKTI betapa DUNGUnya mereka ini memilih PEMIMPIN?

PRESIDEN PAS (MP MARANG, ADUN Rhu Rendang) - LULUSAN Universiti Islam Madinah, KONTROVERSI Amanat HAJI HADInya yang telah menumpahkan DARAH sesama umat ISLAM..

TIMB. PRESIDEN PAS - LULUSAN bilik 121 HOTEL Perdana?

NAIB PRESIDEN PAS (MP Pokok Sena) - ADA ke sijil SPM?

NAIB PRESIDEN PAS (MP Kubang Kerian) - Bsc Human Development, diKAITkan dalam SKANDAL dengan wanita? ->KLIK<-

NAIB PRESIDEN PAS (ADUN Salor) - Bachelor Economics UM, diKAITkan dengan SKANDAL Dinar EMAS Kelantan.. ->KLIK<-

NAMPAK tak selain PRESIDEN PAS, kesemua PEMIMPIN yang di BAWAHnya ADA yang TIDAK berPELAJARan, penuh dengan SKANDAL dan ada yang diSYAKki tahap SKANDALnya hampir menyamai SKANDAL 'WATERGATE' PRESIDEN Richard NIXON di US pada 30 TAHUN dulu?

Dalam KONTEKS ini, TIDAK ada APA pun yang boleh diBANGGAkan dalam HIERARKI kePIMPINan PAS.. Ini jugak sekaligus memBUKTIkan bahawa golongan PROFESIONAL dan berpenDIDIKan TINGGI sama sekali TIDAK akan diTERIMA dalam HIERARKI kePIMPINan PARTI ini.. LUPAkah anda bahawa MANTAN EXCO Selangor yang diPECAT iaitu Datuk Hassan ALI meRUPAkan TOKOH yang ada PhD? Atas keSALAHan apa dia diPECAT daripada PAS? Dia kena cekup berKHALWAT ke? Dia ada SKANDAL ke? Atau hanya kerana dia menJALANkan TUGAS memBASMI gejala MURTAD yang diDALANGi oleh DAP La'anatullah dan PKR di Selangor?

Seorang lagi yang kita PERCAYA bakal menerima NASIB seperti Datuk Hassan ALI ialah PAKAR NUKLEAR PAS iaitu Dr. Che ROSLI Che Mat.. Kalau pun Dr. Che ROSLI ini TIDAK diBUANG, dia pasti TIDAK akan diCALONkan semula untuk PRU-13.. KeSALAHan dia? Hanya kerana dia menDEDAHkan FAKTA-FAKTA SAINTIFIK yang menyokong projek LYNAS dan menDEDAHkan pemBOHONGan PIHAK yang menentang pemBINAan KILANGnya di Gebeng, Pahang.. ->KLIK<-

APAkah keWAJARan untuk mengatakan dia pun bakal diKENAkan TINDAKan? Ini kerana LYNAS meRUPAkan PROJEK yang bakal mengGUGAT pengeluaran bahan 'RARE Earth' yang sebelum ini diMONOPOLI oleh NEGARA asal para 'Ah-BENG' peMAKAN BABI dan para PELAKU MAKSIAT yang berSELINDUNG di sebalik DAP La'anatullah dan PKR!

Seperti jugak Datuk Hassan ALI, sudah tentu PAS akan 'MENYEMBELIH' ahli-ahlinya sendiri yang mengENGKARi keMAHUan DAP La'anatullah dan para PELAKU MAKSIAT dalam PKR! Jadik, di manakah RELEVANnya untuk golongan PROFESIONAL Melayu/ISLAM berANGGAPan mereka akan di'SYURGA'kan jika menyertai PAS sedangkan di DUNIA ini pun mereka bakal di'KORBAN'kan atas sebab-sebab yang kita SEBUT tadi? Begitu jugak dengan golongan ARTIS yang mungkin mahukan keHIDUPan mereka KONONnya di'REDHA'i dengan menyokong PAS.. HE!HE!HE!


Macam mana keHIDUPan nak diREDHAi oleh Allah SWT kalau sebelum masuk PAS mereka adalah manusia KATEGORI macam ini? ->KLIK<-

Jadik? Jalan MUDAH untuk para ARTIS sebegini menDAPAT keREDHAan ILAHI atau masuk SYURGA hanya dengan mengeCOP diri sendiri sebagai penyokong PAS? HE!HE!HE!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS