DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, June 12, 2012

Kenapa DAP La'anatullah dan para 'AH BENG' TIDAK menuduh PRESIDEN PPP sebagai RASIS seperti mana TUDUHAN terhadap para PEMIMPIN Melayu/ISLAM?

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

RASAnya banyak BLOG sudah menyiarkan kenyataan PRESIDEN PPP ini.. Walaupun secara ZAHIRnya ramai orang Melayu/ISLAM khususnya dalam JATI, PERKASA dan UMNO (Golongan yang TIDAK diperDUNGUkan dek VIRUS 'New POLITICs') menyedari keBENARan KATA-KATA PRESIDEN PPP ini, mereka TIDAK menZAHIRkannya seperti mana dia sebut.. PRESIDEN PPP ini menyebut KISAH begini SELAMBA aje depan ahli-ahli PARTInya.. Sedangkan kalau mana-mana PEMIMPIN JATI, PERKASA atau UMNO menyebutkan KISAH yang SAMA, sudah PASTI akan diTUDUH sebagai RASIS, perKAUMan, 'ULTRA-Malay' dan lain-lain..Kita pun SENGAJA untuk TIDAK mengULAS awal-awal apa yang diSEBUTkan oleh PRESIDEN PPP ini walaupun keBANYAKkan BLOG lain sudah pun berbuat demikian.. Kita sebenarnya hanya mahu meLIHAT RESPON terlebih dahulu terUTAMAnya oleh para PEMIMPIN DAP La'anatullah yang berKUASA di Pulau Pinang.. Kita jugak ingin meLIHAT REAKSI para 'AH BENG' peMAKAN BABI yang menyokong KUAT DAP La'anatullah dan AGENDAnya ini.. Setakat ini kita TIDAK terBACA pun mana-mana PEMIMPIN DAP La'anatullah atau pun para 'AH BENG' yang tampil menuduh PRESIDEN PPP ini RASIS, perKAUMan atau pun apa-apa..

Jadik, jelaslah di sini ada keBENARan di sebalik apa yang diperKATAkan oleh PRESIDEN PPP ini.. Dengan KATA lain, PRESIDEN PPP ini TIDAK berBOHONG dan sememangnya DAP La'anatullah dan para 'AH BENG' peMAKAN BABI yang menyokongnya sedang berUSAHA untuk meREALISASIkan apa yang dinyatakan ini.. Selepas meng'AH BENG'kan Pulau Pinang, DAP La'anatullah akan meng'AH BENG'kan pulak Perak, Selangor dan Melaka NAMPAKnya.. Apa yang sepatutnya menJADI keBIMBANGan oleh umat Melayu/ISLAM sebaliknya lebih diTAKUTi oleh PRESIDEN PPP yang TIDAK pun berCAKAP meWAKILi UMNO, PERKASA atau jauh sekali JATI!

Kenapa agaknya DAP La'anatullah atau pun mana-mana 'AH BENG' menuduh PRESIDEN PPP ini sebagai RASIS, perKAUMan atau pun 'ULTRA-India' seperti TUDUHan mereka terhadap TUN Dr. Mahathir, Datuk Ibrahim ALI, Datuk Hassan ALI atau pun Prof. Ridhuan Tee? Mungkinkah DAP La'anatullah atau pun para 'AH BENG' mengANGGAP PRESIDEN PPP ini dan mereka yang seKAUM dengannya lebih MUDAH diperBODOHkan berbanding umat Melayu/ISLAM yang MAJORITI? Untuk REKOD, anda boleh LIHAT sendiri bagaimana DAP La'anatullah dan para 'AH BENG' sememangnya mengHINA dan memandang RENDAH KAUM sebegini..Memang sudah ada keSEDARan di kalangan mereka yang seKAUM dengan PRESIDEN PPP terhadap pengHINAan oleh DAP La'anatullah dan para 'AH BENG' terhadap mereka.. Malangnya, secara JUJUR kita ingin mengatakan bahawa mereka yang seKAUM dengan PRESIDEN PPP atau MIC atau IPF ini sebenarnya MUDAH aje diperMAINkan oleh DAP La'anatullah dan para 'AH BENG'.. Anda LIHAT sendiri bagaimana 'PANDIKUTTY' seperti PRESIDEN PKR pun boleh memperBODOHkan KAUM ini, apatah lagi DAP La'anatullah yang terang-terang memperGUNAkan para PEMIMPIN KAUM ini seperti di Perak dan Pulau Pinang?

Secara JUJURnya, selama ini mereka yang seKAUM dengan PRESIDEN PPP, MIC dan IPF wajar mengakui bahawa kePIMPINan Melayu/BUMIPUTERA di bawah UMNO/BN tersangat BAIK dan memberi RUANG seluas-luasnya kepada mereka.. Kalau TIDAK, masakan KAUM ini meLAHIRkan BILIONAIR kedua terKAYA di NEGARA ini? DAP La'anatullah dan para 'AH BENG' yang menyokongnya sudah lama berMAIN 'Filem TAMIL' dengan KAUM ini.. Anda LIHAT sendiri di Pulau Pinang, SIAPAkah yang meRUNTUHkan Kampung Buah PALA? Apakah PEMIMPIN KAUM ini di dalam DAP La'anatullah boleh berSUARA seperti para 'AH BENG'?

APA pun, yang patut mengambil BERAT kenyataan PRESIDEN PPP ini bukan KAUMnya sahaja sebaliknya umat Melayu/ISLAM.. TIDAK MALUkah seorang PEMIMPIN yang bukan Melayu/ISLAM menyuarakan tentang BAHAYA DAP La'anatullah yang cuba meng'AH BENG'kan NEGERI-NEGERI keSULTANan Melayu satu persatu? BENAK sangatkah para PEMIMPIN Melayu/ISLAM hingga TIDAK sedar ANCAMAN REJIM DAP La'anatullah dan para 'AH BENG' yang akan menJADIkan umat Melayu/ISLAM TIDAK berNEGARA? SERONOK sangat agaknya para PEMIMPIN UMNO diLALOKkan dek 'New POLITICs' dan POLITIK WANG?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS