DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, June 25, 2012

Kalau ISLAM pun boleh diputar-belitkan, apalah sangat dengan SKANDAL Dinar EMAS Kelantan?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Tu dia.. KECOHla pulak pasal SKANDAL Dinar EMAS Kelantan pulak dah.. Apa dah jadik nih? Dulu bukan MAIN lagi MP PAS yang terKENAL dengan SKANDAL penJAHANAM EKONOMI Kelantan memPROMOSIkan Dinar EMAS ini.. Sebelum ini bukan MAIN lagi dia berLAGAK semasa peLANCARan Dinar EMAS ini.. Menurutnya,

"Saya tidak melihat sebab lain kecuali mereka (kerajaan pusat) mempolitikkan perkara ini (penggunaan mata wang syariah)," ->KLIK<-

Namun demikian, seperti biasa MP penJAHANAM EKONOMI Kelantan ini tak ke mana pun dengan sifat berLAGAKnya tuh.. Bermula dengan keGAGALan projek TERNAKan kambing JAMNAPARI hingga ke SKANDAL Dinar EMAS ini, satu demi satu dia sendiri memperLIHATkan keDANGKALannya dalam bab EKONOMI walaupun dia diLANTIK sebagai EXCO Perancangan Ekonomi, Kewangan dan Kebajikan Kelantan.. KATA aje ada IJAZAH bidang EKONOMI tapi kalau dah TAHAP macam nih, IJAZAH beli ke apa?


Untuk menambahkan lagi PERITnya SKANDAL Dinar EMAS ini, terdapat 3 LAPORan POLIS telah diBUAT oleh pelbagai PIHAK termasuk dari JEPUN dan PERANCIS terhadap SYARIKAT yang mengendalikan pengeluaran Dinar EMAS ini iaitu Kelantan GOLDEN Trade(KGT).. NAMPAKnya, SKANDAL ini dah sampai ke peringkat DUNIA? ->KLIK<-

Menurut Timbalan MENTERI Kewangan, Kerajaan NEGERI Kelantan diMINTA untuk menDEDAHkan hasil SIASATan mereka kepada UMUM seKIRAnya TIDAK mahu Bank NEGARA dan Suruhanjaya SEKURITI masuk CAMPUR.. Timbalan MENTERI Kewangan jugak menegaskan bahawa Kerajaan NEGERI TIDAK patut mengambil RINGAN ISU ini kerana ianya meLIBATkan WANG RAKYAT yang telah meLABUR dalam pemBELIan ini..

PenDEDAHan lebih terperinci berHUBUNG SKANDA Dinar EMAS ini boleh didapati dalam BLOG KICKDEFELLA seperti berikut.. ->KLIK<- dan ->KLIK<-

Selain itu, TIMBUL perSOALan kenapa sebuah ORGANISASI seperti WORLD ISLAMIC MINT(WIM) diBENARkan mengeluarkan LESEN kepada KGT sedangkan LESEN sebegini sepatutnya dikeluarkan oleh pihak berWAJIB (Kerajaan) menerusi beberapa AKTA yang perlu menDAPAT keLULUSan samada di DUN dan jugak di PARLIMEN? ->KLIK<-

SIAPAkah pulak di sebalik WIM? Cuba anda SEMAK sendiri laman WEB mereka ini.. Ada tak seSIAPA yang anda KENAL? Di manakah WIM ini berALAMAT? Siapakah 'SHAREHOLDER'nya? Semua itu masih lagi menJADI tanda TANYA terkini.. ->KLIK<-

USAH diTANYAkan kepada Pok Nik 'ALAIHISSALAM' yang tengah dok MAKAN GAJI BUTA itu.. Kalau sebelum ini Kerajaan NEGERI terpaksa berHUTANG kepada THAMES Water berhubung keGAGALan penSWASTAan BEKALan air hingga menyebabkan Tun Dr. MAHATHIR memBERIkan PINJAMan RM600 JUTA, apakah anda mengHARAPkan kepala OTAK Pok Nik akan berPUTAR LIGAT untuk menyelesaikan masalah SKANDAL ini? Sekali lagi NAMA Pok Nik diperGUNAkan oleh EXCOnya ini tanpa SEDIKIT dia SEDAR.. Semakin LAMA Pok Nik berTAKHTA macam FIRAUN, semakin LINGKUP NEGERI Kelantan ini diBUATnya..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS