DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, June 07, 2012

Para PELAJAR baru UNISEL, KUIS dan KUIN patut MINTAK Penasihat PKR SPONSOR mereka dengan keKAYAan RM3 BILIONnya!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Wah.. PANAS balik pulak ISU PTPTN nih.. Anda mungkin menyangka ISU ini PANAS pasal PTPTN mengHENTIkan pemBIAYAan untuk sementara WAKTU bagi para pelajar baru UNISEL, KUIS dan KUIN.. Sebenarnya, ISU ini bukan diMULAkan oleh PTPTN sebaliknya yang meMULAkan ISU ini ialah puak-puak DUNGU dalam PR yang menHASUT agar para PEMINJAM PTPTN TIDAK perlu memBAYAR PINJAMan mereka.. ->KLIK<-

Semua MAKLUM bahawa pemBIAYAan PTPTN adalah dalam bentuk 'ROTATION' iaitu wang PEMINJAM yang diBAYAR balik akan diGUNAkan semula untuk memBIAYAi PINJAMan para pelajar baru yang akan masuk IPT.. Kita jugak kena FAHAM keNAIKkan KOS pemBELAJARan akan meningkat setiap TAHUN.. Sekarang ini apabila para PEMINJAM diHASUT untuk TIDAK memBAYAR, bagaimanakah 'ROTATION' yang diNYATAkan akan berlaku? Yang SUSAH dalam KONTEKS ini adalah:-

1) Para pelajar baru yang sepatutnya meMASUKi UNISEL, KUIS dan KUIN..

2) Para PEMINJAM sedia ada yang TETAP kena BAYAR atau diHERET ke MAHKAMAH untuk meLUNASkan pemBAYARan tersebut..

SIAPAkah yang SENANG HATI dengan TINDAKan PTPTN ini? SIAPA lagi kalau bukan puak-puak DUNGU yang KUAT 'MenJUBOR' di dalam PKR dan PAS! Adakah mereka akan KUTIP DERMA untuk memBIAYAi para pelajar yang bakal masuk ke IPT terbabit? TIDAK.. Sudah tentu TIDAK.. Sudah tentu mereka akan cuba memutar-BELITkan ISU ini KONONnya untuk menunjukkan kerajaan ZALIM sedangkan semua MAKLUM bahawa puak-puak DUNGU inilah yang menZALIMi para pelajar yang diNYATAkan.. Anda boleh heret PTPTN ke MAHKAMAH tetapi sebagai PIHAK yang memberi PINJAMan, PTPTN tentunya BERHAK untuk menentukan PINJAMan mereka diBERIkan kepada SIAPA..

ALTERNATIF lain tentunya dengan meminjam dengan BANK atau pun MARA.. Namun, bersiap-sedialah untuk kadar 'INTEREST' yang TINGGI jika PINJAM dengan BANK.. MARA pulak tentunya TERHAD dan hanya MAHUkan para pelajar yang benar-benar CEMERLANG untuk diBERIkan PINJAMan.. Sedangkan, kalau diLIHAT budak-budak 'DROP' IPT yang begitu berIYA-IYA berCEMOLOT di Dataran MERDEKA kerana MAHUkan PTPTN diMANSUHkan, nyata sekali OTAK mereka setanding dengan LEMBU! (LEMBU pun biasa diLIHAT di PADANG rumput, bukan begitu?).. Jadik, SALAH SIAPA?


Kita menyarankan agar para pelajar yang dapat TAWARAN ke UNISEL, KUIS dan KUIN cuba pulak meminjam dengan para PEMIMPIN PKR atau Lebai-Lebai DUNGU PAS! Kenapa? SIAPA kata para PEMIMPIN PKR dan Lebai-Lebai DUNGU PAS ini TIDAK MEWAH? Nak CONTOH? Anda BACA sendiri bagaimana Penasihat PKR mengawal AKAUN seBANYAK RM3 BILION.. ->KLIK<-

Bukankah elok kalau RM3 BILION itu diGUNAkan untuk memBIAYAi para pelajar BARU di UNISEL, KUIS dan KUIN? Begitu jugak dengan Timbalan Presiden PKR LAKI-BINI yang memPUNYAi keKAYAan berJUTA-JUTA RM.. ->KLIK<-

Soalnya, sanggupkah mereka berBUAT demikian demi RAKYAT? Jika mereka memperGUNAkan nama RAKYAT selama ini untuk tujuan POLITIK, sudah TIBA masanya RAKYAT menuntut agar keKAYAan mereka ini diGUNAkan atau diKEMBALIkan kepada RAKYAT? Lagi elok kalau keKAYAan ini mereka diGUNAkan untuk memBIAYAi para pelajar baru UNISEL, KUIS dan KUIN.. Cumanya, kalau yang muka JAMBU-JAMBU tuh kenalah bukak SELUAR atau TAHU 'Makan AISKRIM' dengan mereka nih! HE!HE!HE!

KESIMPULAN mudah ialah jika anda berSEKONGKOL, berCEMOLOT, berSEKEDUDUKAN atau berKHALWAT dengan para PEMIMPIN PR khususnya dari PKR, mereka senang-senang KAUT keKAYAan sementara anda pulak berHEMPAS-PULAS cari DUIT untuk kerjaya POLITIK mereka! Jadik, anda TANYAlah diri sendiri sampai bila anda RELA diperDUNGUkan oleh mereka ini sedangkan satu SEN pun adan tak DAPAT dari mereka? Kalau Lebai-Lebai DUNGU PAS, mereka bolehlah diKHAYALkan dengan JANJI 'SYURGA' oleh Pok Nik 'ALAIHISSALAM', tetapi kalau para PEMIMPIN PKR yang berGELUMANG dengan segala macam DOSA SEKSUAL nih, jangan HARAPlah anda masuk SYURGA!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS