DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, June 05, 2012

KeJATUHan REJIM MUBARAK sebenarnya PERINGATAN kepada REJIM PAS + PKR + DAP La'anatullah itu sendiri!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Akhirnya MANTAN PRESIDEN Mesir Hosni MUBARAK diHUKUM penjara seUMUR hidup kerana keSALAHan memBUNUH RAKYATnya yang berDEMONSTRASI di Dataran TAHRIR.. SeWAJARnya kita jugak patut 'TAKE NOTE' bahawa RUSUHAN BERSIH 3.0 jugak sebenarnya berTUJUAN untuk menumpahkan DARAH kemudiannya menyalahkan Kerajaan UMNO/BN.. Malangnya, Allah SWT masih memelihara NEGARA ini daripada ANCAMAN yang jelas diATUR oleh ZIONIS Neo-CON untuk mengHANCURkan NEGARA ini.. Adalah jelas RAKYAT di NEGARA ini bukannya seperti Mesir dan lebih WARAS berBANDING Pak-Pak ARAB di sana!

Walaupun ada puak-puak PR khususnya Lebai-Lebai DUNGU dalam PR cuba menyamakan REJIM Mubarak dengan Kerajaan UMNO/BN, HAKIKAT yang JELAS lagi TERANG di depan MATA ialah REJIM MUBARAK 100% SAMA dengan REJIM Pok Nik 'ALAIHISSALAM', peMAKAN GAJI BUTA selama 23 TAHUN! ->KLIK<-

Kenapa TIDAK? Cuba anda BANDINGkan FAKTA berikut:-

- Kalau RAKYAT Mesir MARAHkan REJIM MUBARAK yang jelas menJADIkan NEGARA itu MUNDUR, begitu jugak dengan REJIM Pok Nik di Kelantan yang jelas meMUNDURkan Kelantan hingga nak buat MASJID pun tak mampu?

- EKONOMI Mesir TIDAK berdaya SAING, menguncup dan terpaksa berGANTUNG kepada NEGARA-NEGARA Barat.. ->KLIK<-

SAMAlah jugak dengan REJIM Pok Nik yang berGANTUNG kepada PERUNTUKAN Kerajaan PUSAT selama 23 TAHUN! REJIM Pok Nik hanya mampu menambah DEFISIT berJUTA RM dalam BAJET Kerajaan NEGERI.. ->KLIK<-

- REJIM Mubarak diKATAkan RAPAT dengan REJIM Israel.. REJIM Pok Nik pulak berSEKUTU RAPAT dengan 'KAWAN baik Israel' yang mengatakan "Supporting all efforts to protect the security of the state of Israel!".. ->KLIK<-


Cumanya RAKYAT Kelantan agak MALANG berbanding RAKYAT Mesir kerana terpaksa menerima BEKALAN air KARAT selama berPULUH TAHUN.. ->KLIK<-

Walaupun Kerajaan UMNO/BN zaman TUN Dr. Mahathir pernah menyumbangkan RM600 JUTA kepada REJIM Pok Nik untuk penambahbaikkan BEKALAN air BERSIH.. Dah diSONGLAP ke mana DUIT sebanyak itu, kenalah TANYA kat Pok Nik dan EXCO 'ERDOGAN'nya tuh.. Itu pun ada HATI nak buat 'HIGHWAY' RM1.8 BILION pulak! DUIT siapa pulak agaknya nak diKAUT lepas nih?

TIDAKkah FAKTA di atas memBUKTIkan perSAMAan antara REJIM MUBARAK dengan REJIM Pok Nik? Sukar untuk RAKYAT menerima bahawa Kerajaan UMNO/BN menyerupai REJIM MUBARAK kerana RAKYAT nampak apa yang PEMIMPIN UMNO/BN lakukan.. Sebab itulah TUN Dr. Mahathir SELAMBA aje menyahut CABARan 'AH BENG TUA peMAKAN BABI' yang menuduh beliau memPUNYAi SKANDAL kewangan selama 22 TAHUN sebagai PM..

"Dia (Lim) boleh buka apa-apa fail, sekarang pun tak apa. Nak bawa saya pergi ke mahkamah pun boleh. Saya tak takut apa-apa pun," ->KLIK<-


Ya.. TIDAK ada pun yang perlu diTAKUTkan dek UGUTan 'AH BENG TUA peMAKAN BABI ini'! Siapa dia nak cakap begitu sedangkan RAKYAT di NEGARA ini masih ingat bagaimana PARTI 'AH BENG TUA peMAKAN BABI' ini cuba MENYOGOK Tunku AZIZ yang meLETAK JAWATAN sebagai Naib PRESIDEN DAP La'anatullah seterusnya KELUAR dari PARTI 'AH BENG CILAKAK' ini? ->KLIK<-

Dalam KONTEKS yang diNYATAkan, dapatkah anda sebagai RAKYAT memBAYANGkan apa akan jadik jika NEGARA kita ini 'DiJAJAH' oleh REJIM Pok Nik peMAKAN GAJI BUTA + REJIM anak-beranak 'KAWAN BAIK Israel' + REJIM 'AH BENG peMAKAN BABI' yang KUAT beri SOGOKkan? TIDAKkah ini meJADIkan NEGARA ini jadi lebih TERUK berBANDING Mesir di bawah REJIM MUBARAK? MOGA diJAUHkan Allah SWT..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS